Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
No já taky poutám teda v bundě,je nějaký důvod proč se to nesmí
I já sedím v bundě a mám pás,měla jsem za to,že je to i pak lepší kdby byla nedejbože nehoda,že ty pásy se tak moc nevytlačí do tělíčka ![]()
No,ale teď steeve raď ![]()
By mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej ![]()
Jo a 5ti bodové pásy jsme sundali někdy kolem 3let:think: teď má pás z auta.Vzadu se ty 5ti bodový daly vyháknout ![]()
verenika píše:
Jo a 5ti bodové pásy jsme sundali někdy kolem 3let:think: teď má pás z auta.Vzadu se ty 5ti bodový daly vyháknout
Jo?? tak až vyndám sedačku z auta tak se podivám. Já jsem jen v létě sundavala a prala potah, pásy jsem nezkoumala. Ale jsou provlečený v zád. opěrce a sedačka je ještě v takový tý plast.skořepině, takže je to vlastně mezi … budu to muset prozkoumat.
Já taky právě dumám co je na bundě špatnýho … pásy mu pokaždý kontroluju, upravuju aby je měl pořádně, někdy má bundu silnější tak je třebapovolit, někdy slabší - dotahuju. bez bundy jeszdí akurát když jedem někam dál třeba 50km k babičce. Jinak ty 3km do školky v zimě bez bundy fakt nejdou, by jsme zamrzli ![]()
My to máme vzadu takhle.šlo to vyndat jednoduše
máme tuhle
http://www.krystufek.cz/…robnosti.php?…
akorát nevím co koupíme až mu bude těsná,protože podsedák mi nesmí do auta ![]()
já mám http://www.autosedacky-web.cz/…rva-kingred/ … ale teď jsem koukala na ty videa na přidělání sedačky, poslední pod obrázkem je připoutání jen pásem auta a pásy sedačky tam vidět nejsou, tak asi odendat půjdou
.
Pokud máš tu kategorii 9-36 tak musí jít sundat
Já si pamatuju jak mi jí prvně
to byl „porod“ sundat a zpátky nandat ten potah ![]()
andela píše:steeve píše:
Luluško, jestliže má dcera 5 let a 16 kg, tak již enkupujte sedačku 9-36, ale rovnou sedačku 15-36.
Ty 15-36 již nemají svoje pásy, ale poutá se dítě i se sedačkou pásem tříbodovým z auta.
Ono i u těch 9-36 se ty vnitřní pětibodové pásy musejí sundat v rozmezí 15-18 kg, záleží pak na výšce, kdy už pásy jdou pod ramínka, takže byste ty pásy již stejně sundali a poutali jen tříbodovým páse.
A hlavně ty 15-36 jsou většinou bezpečnější než 9-36, takže kupte rovnou 15-36.
A mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evojsem věděla že přijdeš
mmch ještě mi pora´d … to se ty pásy nějak vyvlíknou?? Nebo je mám jen schovat pod potah?? Ten pás co je mezi nožkama vyndat jde, ale zbytek je provlečený skrz a jedinný konec je zespodu na povolování nebo utahování pásů
záleží na modelu sedačku, u některých se vyndavají pásy celé, u některých se jen pásy rozepnou a schovají do sedačky, vždy to najdeš v návodu, jak se zbavit pásů.
Se podivám
díky steeve.
ještě nám řekni .. je problém když má dítě bundu na sobě?? .. kolegyně co to sem psala nám to ještě neosvětlila ![]()
verenika píše:
No já taky poutám teda v bundě,je nějaký důvod proč se to nesmí![]()
![]()
I já sedím v bundě a mám pás,měla jsem za to,že je to i pak lepší kdby byla nedejbože nehoda,že ty pásy se tak moc nevytlačí do tělíčka
No,ale teď steeve raďBy mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej
v sedačce se nemá sedět v zimní bundě, přes tolik vrstev nedrží pásy přesně na těla, je tam pak mezera, kterou tělo letí, anavíc většina zimních bund jsou z materiálů, po kterých ty pásy kloužou, takže můžou sjíždět- i výrobci to píší v návodech, že nezaručují účinnost poutání, pokud je dítě v zimním oblečení.
ano teď všichni budou říkat, jak je to nemožné v mrazech dát dítě do auta bez bundy, ale vždy se dá dát dítě do sedačky v mikině či svetru , připoutat a následně bundou dítě přikrýt.
vždyť i my dospělí neřídíme auto v zimní bundě, nebo Vás v autoškole neučili o přípravě na bezpečnou jízdu?
steeve- tak myslím,že právě hodně lidí(i já,manžel,tchán…) řídí v bundě
Tohle jsem nevěděla.A asi i nadále budu ![]()
steeve píše:verenika píše:v sedačce se nemá sedět v zimní bundě, přes tolik vrstev nedrží pásy přesně na těla, je tam pak mezera, kterou tělo letí, anavíc většina zimních bund jsou z materiálů, po kterých ty pásy kloužou, takže můžou sjíždět- i výrobci to píší v návodech, že nezaručují účinnost poutání, pokud je dítě v zimním oblečení.
No já taky poutám teda v bundě,je nějaký důvod proč se to nesmí![]()
![]()
I já sedím v bundě a mám pás,měla jsem za to,že je to i pak lepší kdby byla nedejbože nehoda,že ty pásy se tak moc nevytlačí do tělíčka
No,ale teď steeve raďBy mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej
ano teď všichni budou říkat, jak je to nemožné v mrazech dát dítě do auta bez bundy, ale vždy se dá dát dítě do sedačky v mikině či svetru , připoutat a následně bundou dítě přikrýt.
vždyť i my dospělí neřídíme auto v zimní bundě, nebo Vás v autoškole neučili o přípravě na bezpečnou jízdu?
Já v zimní bundě řídím … tedy v těch mrazech bych brala i rukavice, bo než se mi favorit zahřeje .. ![]()
Jo tak to ber že by pásy mohli sjet … to mě nenapadlo.
díky
verenika píše:
steeve- tak myslím,že právě hodně lidí(i já,manžel,tchán…) řídí v bunděTohle jsem nevěděla.A asi i nadále budu
mnoho lidí dělá věci, které by se neměli, telefonují za jízdy, jezdí rychle…, ale ne vždy to co dělá hodně lidí je správné, nikoho nebudu přesvědčevat o tom, co je správné, to si už musí přebrat každý sám, ale jestliže výrobce doporučuje pro správnou funkci pásů v sedačce nesedět v sedačce v bundě, tak je dobré to respektovat, nač si potom kupujeme kvalitní sedačku, když její funkci ohrozíme nesprávným použitím
Tak to jsem úplně překvepaná
To jsem vůůůbec netušila, že díky zimní bundě nemá autosedačka funkčnost jakou by mít měla …
A musim se přiznat, že i já řídim v zimní bundě a že ani dospělí by ji mít neměli slyšim poprvé … Tak nevim jestli se stydět, nebo být překvapená ![]()
Steeve To asi i ve vajíčku má být dítko bez bundy, že ?
marcelka88 píše:
Tak to jsem úplně překvepaná![]()
To jsem vůůůbec netušila, že díky zimní bundě nemá autosedačka funkčnost jakou by mít měla …
A musim se přiznat, že i já řídim v zimní bundě a že ani dospělí by ji mít neměli slyšim poprvé … Tak nevim jestli se stydět, nebo být překvapená
Steeve To asi i ve vajíčku má být dítko bez bundy, že ?
ono bohužel ve většině autoškol se tomu asi moc nevěnují, udělat rychle kurzy a další…, ale třeba při profesáku , nebo kurzech bezpečné jízdy jsou to základní informace, jak má být správný posaz za volantem- včetně výběru správného oblečení a bot, aby bylo člověk schopen zareagovat v každé situaci. Schválně si zkuste udělat rychlý úhybný manévr, když budete narváni v zimní bundě, ani neotočíte volantem.
a s tím vajíčkem, třeba na zimu se dělají zimní vložky( fusaky a pod) do vajíčka, ty se vloží do vajíčka, pak se tam dá dítě přiměřeně oblečené zapnou se mu pásy a ta vložkas či fusak se zapne vrchem, dítě je správně zapnuté a přitom v teple.
Koukám, že steeve už vám to vysvětlil. Já malýmu sundavám bundu, i když mrzne, vozím v autě deku, kterou ho přikryju, nebo ho přikryju tou bundou, jak už to tu padlo. Robínkovi jsou dva roky a ještě neumrzl..