Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
potřebovala bych poradit…
Budu pro dceru kupovat autosedačku 9-36 kg a chtěla bych vědět, jaké jsou výhody této velké sedačky s pětibodovým pásem, jestli je to potřeba, nebo jestli je lepší upevnit dítě v sedačce pásem v autě? Co je bezpečnější? ![]()
Děkuji za rady a popřípadě tipy na autosedačky.
Rozhodně je bezpečnější pětibodový pás. Mimo jiné si ho např. dítě nemůže vyvléct.
Taky si myslím,že rozhodně pětibodový pás.Nejsem na to odborník,ale na netu je spousta crasch testů s dětskými autosedačkami,kde je dobře vidět,jak se sedačka chová při nárazech.A myslím si,že pětibodový pás dítě lépe udrží.
Já mám do 36kg, Pásy sedačky se dají použít tak dlouho jak to výška dítka dovolí … ono od těch 18 -36už pásy nemaj, dítě se i se sedačkou připne pásem auta.
Jára se mi do pásů sedačky ještě v poho vejde,má 106cm a 17 kg. Ale taky už jsem ho narychlo poutala pásem auta … ona ta sedačka má jakýsi „vodič“ na pásy …
No jo, to je jasný
ale myslím, že od určité váhy (cca 18 kg) už ty pětibodové pásy na to konstrukčně nejsou
a taky se už třeba moje děti do nich nevsoukaly ![]()
Taky mně přijdou 5bodové bezpečnější i více dítěti-odolné. Ale taky mě zajímá, jak to vlastně je s tím přechodem na poutání dítěte i se sedačkou pásem v autě. Když se dítě do 5bodových velikostně nevejde, je to jasné. Ale co váhově? Od kolika kil by byl problém?
Myslim si, že stoprocentně jsou bezpečnější pětibodové pásy… Já mám tyhle, ale od určité váhy a výšky můžu poutat jen pásem normálním a i přesto, že tam píšou, že už bych ho měla - mohla poutat normálním pásem, tak furt poutám pětibodovým a budu dokud se bude vejít … ![]()
JVP píše:
No jo, to je jasnýale myslím, že od určité váhy (cca 18 kg) už ty pětibodové pásy na to konstrukčně nejsou
a taky se už třeba moje děti do nich nevsoukaly
Dcera bude mít v červenci 5 let, má 105 cm a 16 kg, takže není moc velká, ale i tak právě nevím, jestli ty vnitřní pásy jsou pro ni ještě třeba. ![]()
Vnitřní pásy sedačky, tj. ty 5 bodové se vyndavají v rozmezí 15-18 kg.
Nemám představu, kolik má Natálka kg, ale při pohledu na metřík vyvstává otázka, zda má smysl kupovat sedačku 9-36, jestli už nemá výšku a váhu na sedačku 15-36…
No ty pásy by měli být vzadu v úrovni ramen … pokud je má třeba už dolů pod, tak je na ně velká. mě jdou ještě i dost povolit, takže třebas te´d v bundě je to super, bez bundy zas dotáhnu.
Právě jsem se onehdá ptala steeva kdy je mám vyndat (i když popravdě vůbec nevím jak se mé sedačky vyndavaj, když jsou provlečený konstrukcí a ještě se dají zespodu u kolen utahovat
asi jepak strčím jen pod potah
)
Luluško, jestliže má dcera 5 let a 16 kg, tak již enkupujte sedačku 9-36, ale rovnou sedačku 15-36.
Ty 15-36 již nemají svoje pásy, ale poutá se dítě i se sedačkou pásem tříbodovým z auta.
Ono i u těch 9-36 se ty vnitřní pětibodové pásy musejí sundat v rozmezí 15-18 kg, záleží pak na výšce, kdy už pásy jdou pod ramínka, takže byste ty pásy již stejně sundali a poutali jen tříbodovým páse.
A hlavně ty 15-36 jsou většinou bezpečnější než 9-36, takže kupte rovnou 15-36.
A mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
steeve píše:
Luluško, jestliže má dcera 5 let a 16 kg, tak již enkupujte sedačku 9-36, ale rovnou sedačku 15-36.
Ty 15-36 již nemají svoje pásy, ale poutá se dítě i se sedačkou pásem tříbodovým z auta.
Ono i u těch 9-36 se ty vnitřní pětibodové pásy musejí sundat v rozmezí 15-18 kg, záleží pak na výšce, kdy už pásy jdou pod ramínka, takže byste ty pásy již stejně sundali a poutali jen tříbodovým páse.
A hlavně ty 15-36 jsou většinou bezpečnější než 9-36, takže kupte rovnou 15-36.
A mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
jsem věděla že přijdeš ![]()
mmch ještě mi pora´d … to se ty pásy nějak vyvlíknou?? Nebo je mám jen schovat pod potah?? Ten pás co je mezi nožkama vyndat jde, ale zbytek je provlečený skrz a jedinný konec je zespodu na povolování nebo utahování pásů ![]()
andela píše:
No ty pásy by měli být vzadu v úrovni ramen … pokud je má třeba už dolů pod, tak je na ně velká. mě jdou ještě i dost povolit, takže třebas te´d v bundě je to super, bez bundy zas dotáhnu.
Právě jsem se onehdá ptala steeva kdy je mám vyndat (i když popravdě vůbec nevím jak se mé sedačky vyndavaj, když jsou provlečený konstrukcí a ještě se dají zespodu u kolen utahovatasi jepak strčím jen pod potah
)
Poutáš dítě v bundě? Vždyť to je hazard… ![]()
Raduš.ka44 píše:Poutáš dítě v bundě? Vždyť to je hazard…
Proč hazard ?? ![]()
Jinak po ránu ho nedám do auta když mrzne bez bundy
dyť bymi chudák zmrznul … kdybys chtěla podotknout že mám auto zahřát, tak nemůžu, resp. tolik zahřát nelze pokud bych ho nenechala hodinu běžet bo mám Favorita.