Autosedačka 5 bodový pás vs. obyč pás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17310
5.3.11 12:55

No já taky poutám teda v bundě,je nějaký důvod proč se to nesmí :?: :?: 8-o I já sedím v bundě a mám pás,měla jsem za to,že je to i pak lepší kdby byla nedejbože nehoda,že ty pásy se tak moc nevytlačí do tělíčka :think:
No,ale teď steeve raď :mrgreen:

By mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 12:56

Jo a 5ti bodové pásy jsme sundali někdy kolem 3let:think: teď má pás z auta.Vzadu se ty 5ti bodový daly vyháknout :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.3.11 13:01
verenika píše:
Jo a 5ti bodové pásy jsme sundali někdy kolem 3let:think: teď má pás z auta.Vzadu se ty 5ti bodový daly vyháknout :wink:

Jo?? tak až vyndám sedačku z auta tak se podivám. Já jsem jen v létě sundavala a prala potah, pásy jsem nezkoumala. Ale jsou provlečený v zád. opěrce a sedačka je ještě v takový tý plast.skořepině, takže je to vlastně mezi … budu to muset prozkoumat.

Já taky právě dumám co je na bundě špatnýho … pásy mu pokaždý kontroluju, upravuju aby je měl pořádně, někdy má bundu silnější tak je třebapovolit, někdy slabší - dotahuju. bez bundy jeszdí akurát když jedem někam dál třeba 50km k babičce. Jinak ty 3km do školky v zimě bez bundy fakt nejdou, by jsme zamrzli :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17310
5.3.11 13:15

My to máme vzadu takhle.šlo to vyndat jednoduše

máme tuhle

http://www.krystufek.cz/…robnosti.php?…

akorát nevím co koupíme až mu bude těsná,protože podsedák mi nesmí do auta :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.3.11 13:22

já mám http://www.autosedacky-web.cz/…rva-kingred/ … ale teď jsem koukala na ty videa na přidělání sedačky, poslední pod obrázkem je připoutání jen pásem auta a pásy sedačky tam vidět nejsou, tak asi odendat půjdou :).

• Citovat
  • Upravit
17310
5.3.11 13:26

Pokud máš tu kategorii 9-36 tak musí jít sundat :wink: Já si pamatuju jak mi jí prvně :poblion: to byl „porod“ sundat a zpátky nandat ten potah :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.3.11 13:28
andela píše:
steeve píše:
Luluško, jestliže má dcera 5 let a 16 kg, tak již enkupujte sedačku 9-36, ale rovnou sedačku 15-36.
Ty 15-36 již nemají svoje pásy, ale poutá se dítě i se sedačkou pásem tříbodovým z auta.
Ono i u těch 9-36 se ty vnitřní pětibodové pásy musejí sundat v rozmezí 15-18 kg, záleží pak na výšce, kdy už pásy jdou pod ramínka, takže byste ty pásy již stejně sundali a poutali jen tříbodovým páse.
A hlavně ty 15-36 jsou většinou bezpečnější než 9-36, takže kupte rovnou 15-36.
A mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo

jsem věděla že přijdeš :mrgreen:

mmch ještě mi pora´d … to se ty pásy nějak vyvlíknou?? Nebo je mám jen schovat pod potah?? Ten pás co je mezi nožkama vyndat jde, ale zbytek je provlečený skrz a jedinný konec je zespodu na povolování nebo utahování pásů :nevim:

záleží na modelu sedačku, u některých se vyndavají pásy celé, u některých se jen pásy rozepnou a schovají do sedačky, vždy to najdeš v návodu, jak se zbavit pásů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.3.11 13:31

Se podivám :) díky steeve.

ještě nám řekni .. je problém když má dítě bundu na sobě?? .. kolegyně co to sem psala nám to ještě neosvětlila :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7159
5.3.11 13:32
verenika píše:
No já taky poutám teda v bundě,je nějaký důvod proč se to nesmí :?: :?: 8-o I já sedím v bundě a mám pás,měla jsem za to,že je to i pak lepší kdby byla nedejbože nehoda,že ty pásy se tak moc nevytlačí do tělíčka :think:
No,ale teď steeve raď :mrgreen:By mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej :roll:

v sedačce se nemá sedět v zimní bundě, přes tolik vrstev nedrží pásy přesně na těla, je tam pak mezera, kterou tělo letí, anavíc většina zimních bund jsou z materiálů, po kterých ty pásy kloužou, takže můžou sjíždět- i výrobci to píší v návodech, že nezaručují účinnost poutání, pokud je dítě v zimním oblečení.
ano teď všichni budou říkat, jak je to nemožné v mrazech dát dítě do auta bez bundy, ale vždy se dá dát dítě do sedačky v mikině či svetru , připoutat a následně bundou dítě přikrýt.
vždyť i my dospělí neřídíme auto v zimní bundě, nebo Vás v autoškole neučili o přípravě na bezpečnou jízdu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
5.3.11 13:36

steeve- tak myslím,že právě hodně lidí(i já,manžel,tchán…) řídí v bundě 8-o Tohle jsem nevěděla.A asi i nadále budu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
5.3.11 13:37
steeve píše:
verenika píše:
No,ale teď steeve raď :mrgreen:By mi taky umrznul kdybycho ho ráno dala bez bundy a hlavně by řval jak přejetej :roll:
v sedačce se nemá sedět v zimní bundě, přes tolik vrstev nedrží pásy přesně na těla, je tam pak mezera, kterou tělo letí, anavíc většina zimních bund jsou z materiálů, po kterých ty pásy kloužou, takže můžou sjíždět- i výrobci to píší v návodech, že nezaručují účinnost poutání, pokud je dítě v zimním oblečení.
ano teď všichni budou říkat, jak je to nemožné v mrazech dát dítě do auta bez bundy, ale vždy se dá dát dítě do sedačky v mikině či svetru , připoutat a následně bundou dítě přikrýt.
vždyť i my dospělí neřídíme auto v zimní bundě, nebo Vás v autoškole neučili o přípravě na bezpečnou jízdu?

Já v zimní bundě řídím … tedy v těch mrazech bych brala i rukavice, bo než se mi favorit zahřeje .. :nevim:

Jo tak to ber že by pásy mohli sjet … to mě nenapadlo. :think: díky

• Citovat
  • Upravit
7159
5.3.11 13:40
verenika píše:
steeve- tak myslím,že právě hodně lidí(i já,manžel,tchán…) řídí v bundě 8-o Tohle jsem nevěděla.A asi i nadále budu :think:

mnoho lidí dělá věci, které by se neměli, telefonují za jízdy, jezdí rychle…, ale ne vždy to co dělá hodně lidí je správné, nikoho nebudu přesvědčevat o tom, co je správné, to si už musí přebrat každý sám, ale jestliže výrobce doporučuje pro správnou funkci pásů v sedačce nesedět v sedačce v bundě, tak je dobré to respektovat, nač si potom kupujeme kvalitní sedačku, když její funkci ohrozíme nesprávným použitím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13794
5.3.11 14:10

Tak to jsem úplně překvepaná 8-o 8-o To jsem vůůůbec netušila, že díky zimní bundě nemá autosedačka funkčnost jakou by mít měla … 8-o A musim se přiznat, že i já řídim v zimní bundě a že ani dospělí by ji mít neměli slyšim poprvé … Tak nevim jestli se stydět, nebo být překvapená :mrgreen:

Steeve To asi i ve vajíčku má být dítko bez bundy, že ?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.3.11 14:30
marcelka88 píše:
Tak to jsem úplně překvepaná 8-o 8-o To jsem vůůůbec netušila, že díky zimní bundě nemá autosedačka funkčnost jakou by mít měla … 8-o A musim se přiznat, že i já řídim v zimní bundě a že ani dospělí by ji mít neměli slyšim poprvé … Tak nevim jestli se stydět, nebo být překvapená :mrgreen:Steeve To asi i ve vajíčku má být dítko bez bundy, že ?

ono bohužel ve většině autoškol se tomu asi moc nevěnují, udělat rychle kurzy a další…, ale třeba při profesáku , nebo kurzech bezpečné jízdy jsou to základní informace, jak má být správný posaz za volantem- včetně výběru správného oblečení a bot, aby bylo člověk schopen zareagovat v každé situaci. Schválně si zkuste udělat rychlý úhybný manévr, když budete narváni v zimní bundě, ani neotočíte volantem.
a s tím vajíčkem, třeba na zimu se dělají zimní vložky( fusaky a pod) do vajíčka, ty se vloží do vajíčka, pak se tam dá dítě přiměřeně oblečené zapnou se mu pásy a ta vložkas či fusak se zapne vrchem, dítě je správně zapnuté a přitom v teple.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
5.3.11 18:58

Koukám, že steeve už vám to vysvětlil. Já malýmu sundavám bundu, i když mrzne, vozím v autě deku, kterou ho přikryju, nebo ho přikryju tou bundou, jak už to tu padlo. Robínkovi jsou dva roky a ještě neumrzl..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí