Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Holky, poprosím o radu. Koupili jsme fusak Emitex 3v1 a zkoušela jsem ho dát do autosedačky. Prostřihla jsem ty otvory, fusak do sedačky nějak nacpala a teď nevím, jestli na něj mám dát i tu vložku pro novorozence.
Už tak mi přijde, že ten fusak je tam přímo narvaný.
Pokud je to hloupá otázka, tak promiňtě nezkušené, budoucí mamině.
Ave , já pochybuju, že se ti tam ta vložka ještě vejde. Už bych jí tam nedávala, mimču kdyžtak podepřeš hlavičku plenou.
Tento fusak jsem měla v autosedačce jen jednou, pak jsem koupila od Emitexu zavinku do autosedačky, je to z fleesu a daleko víc poddajné, takže už jsem neměla pocit, že se mi tam mimino tísní. Ale jestli to potřebuješ jen občas na převoz, tak to stačí a mimino to přežije. ![]()
Já teda nebudu ten fusak stříhat, mám ho do kočáru (ale jen proto, že do autosedačky dám zimní zavinovačku emitex), ale tu vložku tam nenechám, protože už by bylo miminko víceméně v úrovni okrajů sedačky a tím by přestala být pro mě bezpečná. Takže já bych tam tu vložku nedávala
Holky, díky za radu. Po pravdě, ta zavinovačka se zdá být super, ale
moc se mi do ní investovat už nechce. Mimčo se má narodit v březnu a já doufám, že bude teplo
. Bydlíme ve městě, takže auto určitě nepoužívám každý den. Uvidím, a při nejhorším je tady internet, kde ji můžu kdykoliv dokoupit.
Nemyslela jsem tím to kupovat:) Spíš jen pro názornost, že ta vložka tam nebude taky:)
Mmch čekám na přelomu února a března taky:) U nás na únoru už máme 10miminek, takže aspoň jsme připraveni na všechno:D
Mimčo se nám narodilo teď na vánoce a když dáme do sedačky fusak tak by se tam už vložka nevešla, takže jezdíme bez vložky, a než bude teplo a odložíme fusak, tak už vložka nebude potřeba, ale máme integrovanou opěrku hlavy, které trochu tu sedačku změnčuje v oblasti hlavy, takže nad zmenšovací vložkou jsme ani neuvažovaly, a pro starší děti , které byly narozené v létě a novorozeneckou vložku jsme neměly, tenkrát ji k sedačce nenabízeli, tak jsme jim okolo hlavičky dávali smotanou plenu
Ahoj,
budu tady za exota, ale s fusakem Emitex a uvnitř s vložkou na hlavičku jsme jezdili několik měsíců a to měl syn porodní váhu 4,20 a v 6ti týdnech skoro 6 kg…
L.
Ahoj, holky,
my taky čekáme - holčičku na přelomu února a března. Shodou náhod jsem ten fusak včera objednala přes internet, protože jsem jej viděla u kamarádky a moc se mi líbil. Jak jste s ním spokojené? Není miminku ve fusaku v autě horko?
Macko, pokud bude sedět autosedačka - vajíčko vepředu, určitě nepřehánět s topením a určitě ten fusak otevřít (a nebo nechat zavřeno a netopit)
Pokud vzadu, tak uvidíš, ohlídat. Nedávala bych moc vrstev s ohledem na to, že v autě je možné korigovat do jisté míry teplotu a te odepnout lze jen horní vrstvu, takže se bude potit na zádech.
Já mám zavinovačku od Emitexu a vložku pro miminko jsem tam malé nechala až do 4 měsíců. Ale asi záleží na velikosti sedačky.