Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte prosím někdo zkušenosti s autosedačkou Newbuddy Snug 9-36kg?
Moc děkuji za rady.
Jen jedna rada.. na autosedačce fakt nešetřit… tohle je šitka…
@PetraVes mame od té firmy kočár a autosedačku vajíčko a zatím spokojenost. Ale větší autosedačku jsme raději koupili cybex. Přece jen bezpečí dítěte je to nejdůležitější.
U kočáru je to asi jedno.. ale stčí vedle sebe postavit takovouhle autosedačku a sedačk lepší značky a rozdíl je vidět ihned i okem lajka…
@Lucka1111 spokojenost, dokud nenabouráš…a tohl testování já za sebe echám raději na odbornících a figurínách…
Moc děkuji za vaše příspěvky. Rozhodně nechci šetřit na bezpečí svého syna. Viděla jsem jí v obchodě a cenově je pro mě celkem dostupná. Jsem se synem sama, tak zvažuji každou korunu. Na značku Cybex se určitě podívám.
@PetraVes určitě se podívej, i třeba na Maxi cosi, Romer… Podle mně je lepší i koupit nějakou zánovní těchto značek od někoho, než novou jako je tahle Newbuddy.
@Krrysa vždyt já jí taky zakladatelce nedoporučuji, máme teď Cybex a spokojenost. Vajíčko jsem chtěla aby šlo ke kočáru a asi jsem tenkrát o tom tolik nepřemýšlela. Když jsme kupovali větší autosedačku, tak jsem chtěla nějakou prověřenou značku.
@PetraVes A jak často jezdíš? Cybex dělá v kategorii 9-36 cenově dobře dostupnou Cybex isis, nebo tak nějak se jmenuje. Koukali jsme na ní, ale není polohovatelná a my jezdíme dost, takže nakonec jsme koupili Cybex juno fix, kategorie 9-18. Ale pokud nejezdíš moc a dlouhé cesty, tak na ní koukni. bude asi méně pohodlná, ale bezpečná bude. Pak dělají ještě Cybex pallas 9-36, ale ta je dost drahá. Ale Cybex dělá autosedačky s pultíkem a nevím jestli chceš pultíkovou. Malé chvilku trvalo než si zvykla, ale teď už si pultík sama podává.
Jinak taky záleží zda máš isofix v autě. Třeba ta naše by podle mě bez isofixu rozhodně nebyla tak bezpečná, sice se dá přidělat jen pásem, ale mám pocit, že by to nebylo moc pevné. Maxi cosi, Romer, Chico, Kiddy budou taky dobré značky, ale cenově asi o něco výš než ten Cybex. Myslím, že z těch dobrých vycházel nejlevněji, ale třeba narazíš na nějakou akci. Jinak do použité autosedačky bych nešla, jen kdyby byla po někom koho znám. Nikdy nevíš jestli není bouraná. Taky doporučuji si zkusit v obchodě zda se Ti vejde do auta a zda máš dost dlouhý pás. Třeba ten Cybex je dost robustní.
Isofix nemám. Jezdím v podstatě hodně. A ne vždy krátké cesty. Byla bych raději pro sedačku 9-36kg, abych za pár let nemusela řešit tu samou otázku. Myslím, že polohovatelná je určitě důležitá.
Ještě, že jsem sem napsala, byla jsem téměř rozhodnutá pro Snug. ![]()
@PetraVes píše:
Isofix nemám. Jezdím v podstatě hodně. A ne vždy krátké cesty. Byla bych raději pro sedačku 9-36kg, abych za pár let nemusela řešit tu samou otázku. Myslím, že polohovatelná je určitě důležitá.
Ještě, že jsem sem napsala, byla jsem téměř rozhodnutá pro Snug.
Takže tu 9-36 chceš čistě kvůli úspoře financí? Nejbezpečnější pro dítě je 9-18 a pak teprve 15-36. Ty 9-36 jsou už vždycky o nějakém kompromisu. Nevím no, jestli jezdíš se synem hodně a dlouhé trasy, tak v takovém případě bych si snad i vzala půjčku na pořádnou sedačku, než riskovat
@PetraVes pokud chceš 9-36 kg v dobré kvalitě, mrkni na babypoint space. Seženeš pod 3 tis.
@PetraVes pokud jezdíš hodně, určitě kup 9 až 18, bude polohovatelná a pro dítě phodlnější, bez isofixu seženeš slušnou az dobré peníze.. dítěti vydrží do těch určitě tří let.. do té doby můžeš našetřit na 15 až 36.. v tomhle kompromis je vždy na úkor bezpečnosti a pohodlí…
Díky moc za rady! ![]()
Ještě mi byla doporučena Velmo od Eurotrade. Znáte?
@PetraVes píše:
Díky moc za rady!
Ještě mi byla doporučena Velmo od Eurotrade. Znáte?
Neznám a ani mi ji nenašel google. Asi to bude něco podobného jak tamta. Radši kup nějakou bazarovou Romer nebo Cybex. Uděláš líp, než když koupíš takový shit. Jde o bezpečí dítěte