Autoškola a spojka

3
25.8.25 15:16

Autoškola spojka

Dobry den, dnes sem byls poprvé na jízdě v autoškole Pelikán…
Poprvé sem sedla za volant mela sem stres, no nakonec sem šla.. no nastartovat auto mi moc nešlo držela sem spojku a vždycky uplne rychle pustila tim pádem mi to chcíplo. Pan který mě učí řídit po me nechtěl ani abych přidávala plyn chtel prvně jen ať držím spojku a nastartuji a pak pomlalu pouštět a pak teprv plyn … jenže s tou spojkou mam fakt problém nejaky rady? Jeste sem byla s toho ve stresu asi tak 10krat mi to chcíplo 😀 :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
66
25.8.25 15:45

Jediná rada je, pouštět ji prostě pomalu :lol: Žádná jiná rada mě napadá. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
25.8.25 15:51

@Kytinka88 jasny no :lol: jenže ja sem takova strasne tvrdá takže tak a nemam jeste takovej cit k tomu autu :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
25.8.25 15:54

Pouštět to pomalu…!. Každá zabírá jinak vysoko, každá je jinak „tuhá“. Až začneš cítit lehčí protitlak, brnění tak pomalu přidáš plyn.
Každýmu to občas chcípne. A to může řídit jako pánbůh.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33844
25.8.25 16:00
@Nella670 píše: Více

Cvik, nic jiného nepomůže. Byla jsi dnes poprvé tak co plašíš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66
25.8.25 16:01

@Nella670 Pomalu asi jako kdybys chtěla zabít mouchu, která uletí, když budeš moc rychlá. :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3915
25.8.25 17:28

V klidu, já zase tu spojku pouštěla extrémně pomalu :) Instruktor vedle mě občas vzdychal, jak jsem to auto trápila :)
Prostě je to začátek, ta (ne)citlivost v nohách se časem vypracuje.
Nedávno jsem se vracela do zaparkovaného auta abych tam kromě ručky přidala i kvalt, a zkusila jsem spojku sešlápnout pravou nohou. No zůstala jsem v šoku, jestli není něco špatně, protože mi to vůbec nešlo :D Tak jsem si sedla normálně a šup, bylo to tam.
Je to všechno o cviku.
Teď se navíc naučíš operovat se spojkou v autoškole, pak sedneš do úplně jiného auta a bude ti to zdechat zase :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5244
25.8.25 18:41

Rada je jedina - poustet to pomalu - spojka zabira, az ti auto zacne brnet pod zadkem, teprve pak ji muzes plynule pustit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
25.8.25 18:56

Tak ideálně nohu na spojce si opírat patou o podlahu, ne ji mít „ve vzduchu“ a na pedálu. A pak se pomalu pouší a když začne „zabírat“, tak je to cítit v noze i v zadku. Tam malinkou výdrž a pouštět plynule, ideálně s plynem, protože spousta aut se na volnoběh nerozjede. Nafťáky teda obecně jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20912
25.8.25 19:39
@Nella670 píše: Více

Porid si pak automat nebo elektro a nemusí té tohle vůbec trápit. Díky bohu za tuhle vymoženost. Rázem ty kolony jsou mnohem snesitelnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
25.8.25 19:56

Spojka je sviňa, taky mě to v autoškole nešlo. Ale na tom přijdeš, po první jízdě je moc brzo.

• Citovat
  • Upravit
Svetluska55
25.8.25 22:38

Držím palce se spojkou.
A piš prosím JSEM, dost to bije do oci a zbytečně tvuj projev působí tak, jak působí. Interpunkce by také pomohla srozumitelnosti textu. Pro použití mě/mně je jednoduché pravidlo - 2.,4.pad-mě, 3.,6. -mně.
Pardon, me z toho fakt bolí oci.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze