Autoškola a spojka
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Autoškola spojka
Dobry den, dnes sem byls poprvé na jízdě v autoškole Pelikán…
Poprvé sem sedla za volant mela sem stres, no nakonec sem šla.. no nastartovat auto mi moc nešlo držela sem spojku a vždycky uplne rychle pustila tim pádem mi to chcíplo. Pan který mě učí řídit po me nechtěl ani abych přidávala plyn chtel prvně jen ať držím spojku a nastartuji a pak pomlalu pouštět a pak teprv plyn … jenže s tou spojkou mam fakt problém nejaky rady? Jeste sem byla s toho ve stresu asi tak 10krat mi to chcíplo 😀
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Jediná rada je, pouštět ji prostě pomalu
Žádná jiná rada mě napadá. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kytinka88 jasny no
jenže ja sem takova strasne tvrdá takže tak a nemam jeste takovej cit k tomu autu
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pouštět to pomalu…!. Každá zabírá jinak vysoko, každá je jinak „tuhá“. Až začneš cítit lehčí protitlak, brnění tak pomalu přidáš plyn.
Každýmu to občas chcípne. A to může řídit jako pánbůh.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nella670 píše: Více
Cvik, nic jiného nepomůže. Byla jsi dnes poprvé tak co plašíš?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nella670 Pomalu asi jako kdybys chtěla zabít mouchu, která uletí, když budeš moc rychlá.
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V klidu, já zase tu spojku pouštěla extrémně pomalu
Instruktor vedle mě občas vzdychal, jak jsem to auto trápila ![]()
Prostě je to začátek, ta (ne)citlivost v nohách se časem vypracuje.
Nedávno jsem se vracela do zaparkovaného auta abych tam kromě ručky přidala i kvalt, a zkusila jsem spojku sešlápnout pravou nohou. No zůstala jsem v šoku, jestli není něco špatně, protože mi to vůbec nešlo
Tak jsem si sedla normálně a šup, bylo to tam.
Je to všechno o cviku.
Teď se navíc naučíš operovat se spojkou v autoškole, pak sedneš do úplně jiného auta a bude ti to zdechat zase ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Rada je jedina - poustet to pomalu - spojka zabira, az ti auto zacne brnet pod zadkem, teprve pak ji muzes plynule pustit.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ideálně nohu na spojce si opírat patou o podlahu, ne ji mít „ve vzduchu“ a na pedálu. A pak se pomalu pouší a když začne „zabírat“, tak je to cítit v noze i v zadku. Tam malinkou výdrž a pouštět plynule, ideálně s plynem, protože spousta aut se na volnoběh nerozjede. Nafťáky teda obecně jo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Nella670 píše: Více
Porid si pak automat nebo elektro a nemusí té tohle vůbec trápit. Díky bohu za tuhle vymoženost. Rázem ty kolony jsou mnohem snesitelnější.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Spojka je sviňa, taky mě to v autoškole nešlo. Ale na tom přijdeš, po první jízdě je moc brzo.
- Citovat
- Upravit
Držím palce se spojkou.
A piš prosím JSEM, dost to bije do oci a zbytečně tvuj projev působí tak, jak působí. Interpunkce by také pomohla srozumitelnosti textu. Pro použití mě/mně je jednoduché pravidlo - 2.,4.pad-mě, 3.,6. -mně.
Pardon, me z toho fakt bolí oci.
- Citovat
- Upravit