Jak postupovat, když se chci přehlásit do jiné autoškoly

13
22.8.25 08:50

Přemístit s autoškoly

Ahoj neví někdo jak se to dělá když si s jedné autoškoly přemístit do jiné jestli mám volat do autoškoly kam chci a zeptat se jich? Jestli mě vezmou a tak dále

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24692
22.8.25 08:55

Tak to je jasné, že se musíš informovat, zda tě vezmou. A nevím, jak s penězi. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.8.25 08:57

@lucad77 a učitel mi napsal vemte papíry a běžte na Magistrát že chcete jinam ale já žádné nemám to má vše on že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30408
22.8.25 08:58

@Sara776 Tak oni tě asi vezmou, akorát to celé zaplatíš znovu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
22.8.25 09:00

Pro přestup z jedné autoškoly do druhé si nejdříve vyberte novou autoškolu a domluvte se s ní, že u ní můžete pokračovat. Následně požádejte současnou autoškolu o vystavení „převodky“, což je potvrzení o absolvované výuce a výcviku. Budete potřebovat také vrácení své původní přihlášky a lékařského posudku o zdravotní způsobilosti. S těmito dokumenty se dostavíte do nové autoškoly, kde doplatíte zbývající část výcviku a absolvujete zbývající hodiny.
Kroky k přestupu:
1. Vyberte novou autoškolu:
Informujte se u vybrané autoškoly, zda u ní můžete dokončit svůj výcvik.
2. Finanční vyrovnání:
Domluvte se se současnou autoškolou na finančním vyrovnání – zda máte zaplaceno vše, nebo zda máte nárok na vrácení peněz za nedokončený výcvik.
3. Získání dokumentů:
Požádejte současnou autoškolu o:
Převodku: Dokument s potvrzením o tom, kolik hodin teoretické výuky a praktického výcviku jste již absolvoval/a.
Původní přihlášku: Včetně Lékařského posudku o zdravotní způsobilosti.
4. Přechod do nové autoškoly:
S „převodkou“, přihláškou a lékařským posudkem se dostavte do nové autoškoly.
5. Doplnění výcviku:
V nové autoškole absolvujte pouze ty hodiny výuky a výcviku, které vám k dokončení kurzu zbývají.
Na co si dát pozor:
Právo na přestup:
Máte právo kdykoliv odejít z autoškoly a přestoupit jinam, jak během výcviku, tak i po neúspěšných zkouškách.
Vystavení „převodky“:
Stávající autoškola je povinna vám ji na požádání vystavit.
Vrácení dokumentů:
Současná autoškola je povinna vám vrátit vaši přihlášku a lékařský posudek.
Možné poplatky:
Za vystavení „převodky“ nebo za registraci v nové autoškole si autoškoly mohou účtovat poplatky.
Stížnost:
Pokud vám současná autoškola odmítne vydat potřebné dokumenty nebo neumožní přestup, podejte stížnost na příslušný Úřad obce s rozšířenou působností (ORP).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24692
22.8.25 09:00
@Sara776 píše: Více

Asi ano. Akorát nevím, co s tím má společného Magistrát? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15422
22.8.25 09:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
22.8.25 09:03

No a jak jsi na tom v té autoškole, ze které chceš odejít? Už jsi začala? Jinde tě vezmou, ale pravděpodobně si budeš muset vše zase zaplatit. Zavolej si tam a zeptej se + se informuj v té stávající.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.8.25 09:05

@ivašot. Já mám výuku i jízdy právě za semnou dělala sem druhý pokus závěrečné jízdy a chci poslední udělat v Bohumíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
22.8.25 09:06

Uff, přelouskat to po tobě je teda mazec. Takže máš před sebou třetí pokus o závěrečky? A ty chceš dělat v jiném městě?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.8.25 09:06

@arinecka mám všechno za sebou i tresty a druhý pokus závěrečné jízdy a tu třetí chci dělat v Bohumíně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13
22.8.25 09:08

@arinecka ano testy mám to jsem udělala…ale jízdy ne na podruhé takže mi zbývá jeden pokos který chci dělat v Bohumíně teď jsem to dělala v Ostravě

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33663
22.8.25 09:50

Tak se domluv ve stávající autoškole, aby předali veškerou tvojí dokumentaci, žádost atd a tu předej do autoškoly, u které chceš dělat závěrečky. Budeš asi platit nějaký poplatek a pravděpodobně budou chtít abys odjela pár jízd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze