Studium angličtiny na VŠ - ano/ne?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Reakce:
To je těžké, no. Dcera má bakaláře AJ a literatura na fildě. Při škole učila v jazykovce, ted pracuje v korporátu, dobře placená práce. Dělala si teda hromadu certifikátů.
- Citovat
- Upravit
Taky mám v plánu si těch certifikátů udělat více… přemýšlím i o business English nebo CELTA….
- Citovat
- Upravit
Ahoj, promiň že přidám další názor do pytle názorů co máš, ale podle mě to taky nemá moc budoucnost. Vysoká škola je dobrý nápad, jen bych zvolila obor, který ti skutečně k něčemu bude. A pak můžeš vyjet na Erasmus a tam si angličtiny užiješ až až.
Nezapomeň, že v čechách (nemluvě o praze) už je teď vysoké procento cizinců a umět anglicky už není výhoda ale samozřejmost. Na pohovorech už se mě na to ani neptají, považují to za standart. B2 je naprostej základ. Mít C1 certifikát už je hezké, ale vlastně k čemu ti to je když je v česku milion lidí co anglicky mluví od narození. Na certifikát se tě nikdy nikdo stejně nezeptá, pokud nejsi třeba překladatelka. Ale jak už jsi řekla, překladatelství je už dost mrtvý obor. Reálně co bys chtěla dělat až to budeš mít vystudované?
Rozhodně být dobrý v AJ je super, my třeba platíme v práci textového editora, který píše články a dělá odborné překlady v IT sektoru. Ale na to musíš mít IT školu, né jen angličtinu, je to o těch odborných znalostech a výrazech které se používají v oboru.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše: Více
ona má technické certifikáty. Něco jí platil zaměstnavatel, něco sama. Teď pracuje pro nějakou rakouskou firmu. Našli si ji sami.
- Citovat
- Upravit
@Kikilol Díky za názor😊, já popravdě sama moc nevím, co chci dělat a co by mě mohlo bavit.
Přemýšlela jsem jestli se nechat s tou angličtinou zaměstnat v nějaké firmě a nebo učit🤷🏻♀️, ale mám strach, že bych nikoho nic nenaučila🤣
- Citovat
- Upravit
Vysokou školu na jazyk určitě ano, dneska už je defakto jedno jaký obor. Korporáty a státní sféru zajímá titul, ne z čeho ho máš. U certifikátu hodně záleží, mezinárodně uznávané ti pomůžou do korporátu.
Vyjet do zahraničí raději o prázdninách, vypilovat jazyk.
A raději vybrat snadnější školu a u toho pracovat někde kde tě to kariérně posune. Není na škodu zkusit nějakou stáž.
A vyhnout se brigádám, které ti nic nedaj. Prostě investuj do svojí budoucnosti.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ony firmy na lekce vždycky najímají rodilé mluvčí a to ještě přes agentury. Kdysi když jsem ještě měla firemní lekce angličtiny jsem se ptala toho učitele a dostával asi 120 kč za tu hodinu co s náma trávil
Což bylo fakt směšný.
Učit jasně
Pokud by tě nplňovalo učit, tak jdi do toho! Ale opět otázka, jestli tohle není spíš na pedagogickou fakultu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kikilol No právě
, učením mě nikdy nijak zvlášť nelákalo, spíše o tom přemýšlím jako takové poslední možnosti… ![]()
- Citovat
- Upravit
Šla bych na vysokou, ale ne jen studovat angličtinu. To mi přijde málo, šla bych na něco praktičtějšího nebo alespoň na studium angličtiny a ještě něčeho dalšího k tomu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@HornyHippo Mam certifikát od Cambridge.
No, na ty lepší práce chce každý firma VŠ, což úplně chápu… teď právě přemýšlím jak to udelat ![]()
- Citovat
- Upravit
Upřímně, v dnešní době si nemyslím že ti to nějak zlepší uplatnění. V korporátech je angličtina samozřejmostí. Na většině pozic stačí když se nějak domluvíš, pokud mluvíš skvěle, tak je to jenom bonus. Firmy spíš zajímá co umíš dalšího k tomu jazyku.
Co se týče překladatelství, tak tam si myslím že to z AJ už nemá moc smysl, spousta věcí se nepřekládá vůbec, nebo se tam bude čím dál tím více angažovat AI.
Já tedy AJ na VŠ teď taky studuju, ale na peďáku a chci pak jít učit, takže vize je jasná.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Gracetheworld dík za názor
, akorát nevím, co zvolit k té angličtině…
- Citovat
- Upravit
Zdravím, příští rok končím SŠ a ráda bych se nahlásila na VŠ (angličtina pro odbornou a profesní komunikaci nebo anglická filologie).
Okolí mě od toho zrazuje, že kvůli AI to nemá smysl a že se tam stejně nic nenaučím… někdo mi i radil vyjet do zahraničí… (zkrátka všechno kromě VŠ😃).
Letos jsem si dělala certifikát B2, udělala jsem ho se známkou B. Kromě writing a speaking jsem měla celkem dobré výsledky. Chci se v angličtině zlepšovat a nahlásila jsem se na přípravný kurz na C1.
Je to dobrý/špatný nápad se na VŠ hlásit???