Jak často mažete atopický ekzém?

18
26.4.25 18:32

Aviril olej s azulinem

Máme nešvar.. rozjel se nám asi ve dvou měsících atopický ekzém. Zkoušíme všechny možné mastičky přímo na atopák a chci se zeptat jak často mažete Vy? Teď sem po druhé době zkusila pořádně namastit olejem Aviril s azulinem. Je tu někdo, komu to zabralo na atopák? mazala se tím dřív ale jakmile se to rozjelo začala sem zkoušet různé masti podle doktorky ale nic moc. Samozřejmě se snažíme najít spouštěč jak v jídle, tak jestli to nemá od něčeho jiného (prací prostředky, alergie na cokoliv v domě) prostě si už nevíme rady a na kožní se tu čeká dlouho. Budu trvat na alergologii ale ráda bych do té doby samozřejmě našla řešení, než se dostane řada na nás. nemá vyloženě ložiska to se nám daří nějak krotit ale má to na hraně..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
42086
26.4.25 18:42

Heřmánek vysušuje. U dcery nejlépe fungovalo sádlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5241
26.4.25 18:53

Aviril vysusuje. A navic, pokud ma ten ekzem neco spolecneho s alergii na ropne derivaty, muze to jeste zhorsit - ja se namazat Aviril, tak se uskrabu a na vysev ekzemu si muzu prakticky vsadit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.4.25 18:57

A já všude na internetu čtu doporučení, že to má protizánětlivé účinky a pomáhá ke zklidnění kůže při atopáku 🤨 no šílené

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
26.4.25 19:06

Jak píšou holky, Aviril vysuší. Zkus třeba Bepanthen sensitive. Má i protisvědivé složky, dr nám to doporučila, když vyjela u syna vyrážka. Pár dní a byl pryč. Sama jsem atopik, občas mi ekzém vyjede a za sebe taky doporučím, tak dva dny a ekzém je pryč :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.4.25 19:18

A takový kokosový olej? Myslíte, že by mohlo ulevit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
26.4.25 19:22
@ivet188 píše: Více

To bych taky radši nedavala :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.4.25 19:43

@Dahlia0409 zase jsem četla od jiných, že jim to zabralo ale museli střídat, ne dávat dlouhodobě jen ten.. asi fakt jak které miminko a kůže 😅 Asi zkusím dnes ten kokosák a kdyžtak si dáme sprchu kdyby neudělalo dobrotu ale snad zabere alepsoň ke zklidnění 🧐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.4.25 19:44

Ale zítra jedu pro Bepanthen sensitive, už sem fakt bezradná 😅

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16286
26.4.25 20:18
@ivet188 píše: Více

Ono je právě zajímavé to, že olej bereme, že to promastí. Ale on naopak vysušuje :nevim: Já měla on nařízení pro syna raději už tělové mléko pro sušší pokožku. Aviril olej jsem chtěla, ta vůně je boží, ale raději jsem nebrala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
26.4.25 20:42

@smile_xxx má to potom hezké a ani se nedrbe. Mne kamarádka doporučovala biodermu, že ze všech jim zabrala jen ta.. u nás jen zhoršení. Každá kůže reaguje jinak 😅 šle uvidím určitě je lepší mít doma každou variantu, nám jeden týden zabírala modrá indulona a ten druhý sebamed a to sem nevybočila ani z jídelníčku a ani žádná změna v domácnosti. Hold asi budeme muset zkoušet a pak vychytat kdy a jak mazat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
26.4.25 20:43

Bioderma Atoderm, to jediné nám pomáhá. Pak už jen kortikoidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9292
26.4.25 20:44

@ivet188 ono to budeš stejně muset vyzkoušet, protože každému sedí něco jiného. V čem pereš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí