Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Určitě mi tu někdo poradí. Ráda bych se stala Avon lady, protože avon kosmetiku už dlouho používám a ráda bych ji měla výhodněji a ukázala přátelům apod. Chtěla bych se zeptat, co to vše obnáší, jaké jsou pro AL výhody, jak to je se vzorky, katalogy (kolik stojí) no a prostě další, co mě čeká. Určitě se tu nějaká AL, která mi poradí najde ![]()
Já jsem chvilku dělala AL, ale pak jsem přestala, nabízela jsem jen rodině. Nejsem tip co chodí po sousedech a nabízí, něco vnucuje..to opravdu není má parketa ![]()
KDy chceš objednávat, musíš mít objednávku nejméně 700,–, jinak platíš 100,–manipulační poplatek, což mě od toho taky trošku odradilo, protože né vždy má člověk takovou objednávku
Kosmetika je pro tebe sice výhodnější, ale neobjednávám zas tak často, takže mi těch pár korun navíc nevadí… ale pokud jsi ukecaná baba, co s tím nemá problém tak hurá do toho
stačí se zaregistrovat na stranka avonu, a v brzké době ti zavolá nějaká AL která si tě vezme pod křídla
aspoň u mě to tak bylo ![]()
Stačí vyplnit na jejich stránkách formulář, že se chceš stát Avon Lady a kontaktuje tě potom koordinátorka, která tě potom bude mít na starosti a bude ti případně k dispozici, pokud budeš mít nějaký problém.
Katalog chodí každé tři týdny, stojí kolem 20 Kč v závislosti na tom, kolik jich budeš brát (čím víc, tím je 1 ks levnější), vzorky případně další podpory prodeje se musí objednávat, ale kolik přesně stojí ti nepovím, my je skoro vůbec nevyužíváme ![]()
Objednávka by měla být min. 700 Kč, jinak platíš manipulační poplatek, na jeden katalog jsou tři objednávací termíny. My nikdy s touhle hranicí problémy neměli, vždycky jsme se vešli úplně v pohodě.
Co se týče výdělku, tak záleží na objemu objednávky, za kolik peněz to je, podle tabulky se pak odvíjí procentní sleva, kterou na tu danou objednávku dostaneš. Jinak pro AL jsou vypisované celkem často motivační soutěže o ceny, kritériem je obrat v dané kampani, můžeš získat buď úplně zadarmo nebo za hodně nízkou cenu nějaký avon výrobek - to hlavně z počátku, když jsi nová. Všechno objednávání jde přes internet, přes přihlášení získáš svoji „kancelář“, kde zadáváš objednávky, máš tam přehled o platbách atd.
Skoro ke každému katalogu dostane AL takový menší katalog zboží za netto ceny, ten se nedává dál mezi zákaznice a tam lze získat výrobky za pěkné ceny - ale je tam dost omezený výběr.
Jinak už mě nic nenapadá, spíš se ptej.. avon není o tom chodit po domech a nabízet, spíš vytvořit si nenuceně svůj vlastní okruh zákaznich mezi kamarádkami, známými.. aby ses uchytla a měla z toho alespoň trošku zisk, tak neškodí mít několik stálých zákaznic, které si objednají vždy alespoň něco.. na druhou stranu dneska těch AL už je fakt mraky ![]()
Já jsem AL a za mě mohu říci, že už to není co to bývalo. Avon se dá už objednat přes internet, také jak píše @madi je AL strašná spousta a dále spousta z nich si udělá stánek všude v obchoďáku a tak…ale za mě já to dělám hlavně pro rodinu a sebe, jinak bych už avon asi nedělala…určitě né kvůli výdělku, to by si se sakra musela otáčet…
Kdysi jsem se Avonu hodně věnovala, i jako koordinátorka a byla to dost makačka, pak už jsem objednávala jen pro rodinu a pak přestala objednávat úplně… Teď bych se k tomu chtěla vrátit, chtěla jsem se zeptat - nevíte prosím některá, při jaké objednávce už se neplatí poštovné??
Ahoj, tak za mě už jenom palec dolů, protože už to skoro žádné výhody neobnáší. Obědnávka musí být v určité výši, jinak se platí poplatky a tím se pak nic nevydělá, když se tohle musí platit.Taky jsem to dělala jenom pro sebe a pro rodinu a pár kámošek, ale už se mi to prostě nevyplatilo. A co se týká samotné kosmetiky, tak to žádný zázrak není, to si za stejné a mnohdy i lepší ceny koupím lépe v drogerce. Sekla jsem s tim hned, jak zase navýšili ty poplatky.
@jajul Perly super používám už několik let, ale s makeupem zkušenost nemám:(
@jajul Perly používám ty rozjasňující a mně teda vyhovují a líbí se mi. Make-up nepoužívám žádnej ![]()
Perly taky používám a jsou super. Oboje dvoje, ty klasické i ty bronzové na léto. S make-upem zkušenost nemám, asi by to chtělo nejdřív vyzkoušet.
@Kate 92, už to asi víš, ale do objednávky 700,– se platí poplatek (teď ho snad ale snižovali a možná i tu částku), jinak máš provize, podle výše objednávek. „Měsíc“ trvá tři týdny - dřív byla kampaň čtyřtýdenní, podle mne to bylo lepší. Můžeš si nechat dodat balík domů v normálním objednacím termínu, který je jednou za týden podle oblasti, nebo pak jsou expresní objednávky nebo balík na poštu - dodání tuším do tří prac. dnů. Jinak to podle mne dřív bývalo lepší, ale máš tam ty slevy. Jo a katalogy si platíš, i ostatní vzorečky atd. Takže já AVON DĚLÁM už plno let, ale že bych na tom nějak moc vydělávala, spíš to je že nabízím kamarádkám a u toho pokecáme. A tady plno času tě to „stojí“ - nabízení, někam zajít, nachystat zboží, vypsat atd.
![]()
@mirink @asiris @Rafaela Děkuji. Perly používáte jako pudr nebo místo tvářenky? Líbí se mi, ale ještě jsem je neměla.