Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Moc všechny zdravím..
Před 2 týdny jsem byla na kontrole po šestinedělí, kde jsem si nechala předepsat Azalii.. doktor mě teda upozorňoval na možné špinění, které by se mělo časem upravit.. ale už mi neřekl, že by se mohlo změnit mléko.. tedy chuť.. první den se nic nedělo.. druhý den taky ne.. po třetí pilulce mi malá začala strašně plakat u prsa a odtahovat se.. čtvrtý den to stejné. Samozřejmě, že hlad je šviňa a malá papala ale byla strašně nespokojená.. po tom, co jsem se dočetla, že Azalia mění chuť mléka a potvrdila mi to i kamarádka, tak jsem ji prostě vysadila.. dneska je to druhý den, co neberu a malá papá zase pěkně.. problém je v tom.. ze jsem teď šla na wc a mám celé zašpiněné spodní prádlo.. prostě špiním..
co to je za svinstvo proboha ???? spraví se to? Máte některá zkušenost? To jako mám kvůli těm 4 tabletkám čekat menzes?! Jsem docela i naštvaná.. moc děkuji za odpověď ![]()
Ja brala/beru Azalii po vsech trech detech. Nejake mensi problemy s kojenim vzdy v prvnim tydnu uzivani byly, ale hned se to srovnalo. Ale cyklus mi teda rozhodila hodne, pri snazeni o druhe asi pul roku MS za 12-15 dni. Jednou jsem vynechala omylem pilulku a hned druhy den MS. Takze rozhodit Te mohou asi i 4 pilulky.
Svinstvo, brala jsi pár dní hormony a pak je svévolně vysadila, nejsou to lentilky, udělala sis to sama ![]()
Ano, radko udělala si to sama supr, každopádně se doktora ptala, a on ji v podstatě lhal, co má dělat když nechce přijít o kojení, každopádně nevím, co s tím teď ale zeptala bych se asi doktorka pro jistotu
, jak pokračovat dál
@tumpach píše:
Ano, radko udělala si to sama supr, každopádně se doktora ptala, a on ji v podstatě lhal, co má dělat když nechce přijít o kojení, každopádně nevím, co s tím teď ale zeptala bych se asi doktorka pro jistotu, jak pokračovat dál
Ano, to špinění si udělala sama tím, že bere hormony jako kdyby to nic nebylo ![]()
Kde píše, že se ho na to ptala? Já nikde nevidím, že jí lékař lhal.
@radkka a jo, no vidíš čtu blbě já
, no tak omlouvám se omlouvam radko
, v tom případě omlouvám se zakladatelko, jsi trošku hloupá, že jsi se nezeptala, či nečetla :/ zakladatelko, ale na tohle ses ho měla zeptat, zda to změní mléko, nezlob se, hormony se nejí jako lentilky
@tumpach měla by ses trošičku brzdit s tím.. komu říkáš, že je hloupý
buď se omluv, nebo radši už nekomentuj ![]()
@radkka tohle se mi nestalo, ani když jsem brala “normální” antikoncepci.
Navíc jsem se neptala.. tohle je moje PRVNÍ dítě, PRVNÍ koj. antikoncepce.. ale ty jsi zřejmě všeznalá a určitě by tě to napadlo..
Devčata.. aplaus pro vás obě.. přišla jsem si pro radu a ne kritiku.. nebo nadávky
![]()
@Denyliah no, já brala Azalii u obou dětí a bez problému. Azalie je nizkohormonalni, do mléka jde minimum - každopádně pokud by tam malá cítila změnu (např. v chuti), tak by to bylo hned, ne až třetí den - spíš to byla shoda náhod s celodenním bolením břicha a ty sis to možná ihned zaměnila s Azalií?
… každopádně se Azalie musí brát přesně na hodinu proto, aby to nízké množství hormonů správně udrželo antikoncepční účinek (a tím pádem cyklus) - jakmile vysadíš, musíš očekávat MS (nebo špinění)
@Petrusska007 já se prostě vylekala, prsa jsem měla “prázdné”, malá plakala, nechtěla se pořádně přisát a jedno s druhým.. pak mě vlastně vystrašila kamarádka.. nevědomky kvůli tomu začala přikrmovat dcerku.. myslela si, že jí nestačí její mlíko a začla dávat příkrmy.. bohužel to byl začátek konce.. taky ji doktorka nevarovala na změnu chuti mléka.. a jak to dopadlo.. kojila necelých 5 měsíců.. když na to přišla, bylo ji do breku.. tak jsem prostě vysadila.. nečekala jsem, že po 4 dnech hned tělo spustí.. kort kdyz je tam toho hormonu tak málo.. jak píšeš
@Annne klid. Až se budu chtít zamyslet, jak se chránit a jestli se má nechat chemicky “vykastrovat” partner nebo já, rozhodně to nebude na základě nějakého výkřiku o škodlivosti HA na internetu.
Mimochodem, život ohrožující jsou i auta, přesto s nimi dobrovolně denodenně jezdí tisíce lidí. Ač je to smutná realita, troufám si říci, že takové auto zabije mnohem víc lidí (včetně dětí), kdežto o zabití antikoncepcí jsem nečetla jediný případ
![]()
@Annne já ti nevím, ale tvé předchozí odsuzující hodnocení „vy to konzumujete jak bonbóny“ vůbec neodpovídá tvému vyjádření, žes to myslela v dobrém. Pokud ano, vol příště jiná slova nebo formu. ![]()
K tomu ostatnímu nemám co dodat … snad jen „žij a nech žít“ ostatní po svém
![]()
@Denyliah Ano, já když beru hormony, tak to dělám tak, jak se má, protože si nechci huntovat tělo ![]()