Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den, mám takový problém a potřebuju zjistit, jestli jste se s tímto někdo nesetkal. Zhruba v říjnu jsem po dvou letech vysadila antikoncepci Azalia. Kojila jsem až do prosince. Takže jsem s těhotenstvím zhruba dva a půl roku nemenstruovala. Při braní antikoncepce bylo všechno v pořádku. V prosinci jsem dostala první menstruaci a od té doby mám neustále problémy. Krvácení po styku, špinění, které pak přejde rovnou do menstruace, bolestivá ovulace. Menstruaci jsem teď zhruba tři měsíce dostávala po 21 dnech, s tím, že jsem špinila týden předtím. Gyndař mě teď posílá na kyretáž, jestli nemám něco v děloze, protože vyšetření z čípku jsou v pořádku. Mám pořád pocit, že jsem jen rozhozená hormonálně, jenže je to už osm měsíců od vysazení a půl roku od ukončení kojení, tak už bych měla být snad srovnaná, ne? Máte někdo po vysazení Azalie podobné zkušenosti?
@PapeJ ano mám, brala jsem ji chvíli mezi dětmi a zpětně si myslím, že mi nadělala velkou paseku ve zdraví, dneska už HA nechci vidět ani z dálky ![]()
Beru jí asi 5 měsíců a hrůza děs! Jako antikoncepce je ale opravdu stoprocentní, jelikož už 3. měsíc neustále špiním, nebo krvácím, takže sex opravdu nehrozí, tudíž ani nechtěné těhotenství ![]()
@eržule No, já ji brala dva roky a všechno v pohodě. Zhruba jednou za měsíc tak dva dny slabé špinění, jinak menstruace žádná. Já s ní byla spokojená. Jenže jsem přestala malou kojit a ráda bych další mimi a kromě toho jsem rok po porodu přibrala a ne a ne zhubnout a připadala jsem si neustále nafouklá a jakoby těhotná, takže jsem ji vynechala, že třeba to může být tou Azalií. Pak jsem asi dva měsíce čekala, než jsem to dostala a od té první menstruace jen problémy
Takže další mimčo asi taky nebude
Teď se ještě bojím, aby při tý kyretáži opravdu něco nenašli.
@PapeJ taky jsem po ní nemohla otěhotnět, i když s prvním dítětem problém nebyl. Pak jsem měla i problémy s cyklem a předtím nikdy ![]()
@PapeJ : brala jsem ji jak po prvním tak po druhem porodu. Po prvním jsem ji brala rok, když jsem přestala kojit tak došla MS a byla dlouhá, tak jsem hned změnila HA na původní ( stejnou co před těhotenstvím ), cyklus i při brání nové HA haproval cca 3 měsíce, než se to srovnalo, za další 3 měsíce jsem HA vysadila a druhy cyklus otěhotněla.
@Moise No právě, já mám taky problémy s cyklem. Přijde mi, že úplně bez špinění, nebo krvácení jsem snad jen týden v měsíci, hrůza. Menstruaci, když beru silné krvácení mám po třech týdnech. Před otěhotněním jsem brala Logest, po vysazení menstruace krásně pravidelná, maximálně +-2 dny. Já tedy poprvé otěhotněla po půl roce snažení. Ale už jsem byla na první dítě celkem stará bréca a s přítelem jsme se vídali jen o víkendech a svátcích, takže to bylo celkem rychlé
Ach jo, no trochu mě uklidňuje, že jste měly také podobné problémy. Jinak bych byla ještě víc vystreslá, co se to se mnou děje.
@PapeJ taky jsem brala předtím Logest
Ten jsem vysadila a už ms nepřišla vůbec a těhotenství úplně bezproblémové. Po porodu jsem ji začala brát a pak se to začalo všechno kazit. Problémy, pak ZT a pak dost komplikované těhotenství. Teď už jsem teda delší dobu po porodu, HA už neberu a nebudu a všechno je v pořádku ![]()
@PapeJ ahoj po porodu jsme též brala Azalii a po vysazení jsme to nedostala 50dni. musela jsme na vyvolávačku a pak už jsme si nechala dát normální Hak
@eržule píše:
Beru jí asi 5 měsíců a hrůza děs! Jako antikoncepce je ale opravdu stoprocentní, jelikož už 3. měsíc neustále špiním, nebo krvácím, takže sex opravdu nehrozí, tudíž ani nechtěné těhotenství
Bereš ji opravdu pravidelně, pokud možno na minutu přesně?
@Raduš.ka44 no, úplně na minutu ne, někdy v 18.50, někdy v 19.05.. Myslíš, že je tam minutová přesnost důležitá? ![]()
@eržule Já ji brala prostě večer, někdy v sedm, někdy v devět, někdy až v jedenáct. Někdy jsem dokonce i vynechala a celý dva roky jsem nešpinila a už vůbec nekrvácela. Takže si myslím, že to až tak důležité není. Dokonce jsem doufala, že bych mohla otěhotnět (přítel nechtěl), takže jsem někdy vynechala pilulku schválně a nic, všechno v pohodě. Teda kojila jsem, ale poslední rok jen ráno a večer. Až po vysazení šílený problémy, asi to mám za to ![]()
@Raduš.ka44 píše:
Bereš ji opravdu pravidelně, pokud možno na minutu přesně?
já jí absolutně neberu přesně, někdy ve 4 jindy v 6
a žádný špinění nebo krvácení neni, zezačátku sem teda krvácela ale přešlo to a ted uplně v pohodě ![]()
@hanzbl00 píše:
já jí absolutně neberu přesně, někdy ve 4 jindy v 6a žádný špinění nebo krvácení neni, zezačátku sem teda krvácela ale přešlo to a ted uplně v pohodě
Já to mela úplně stejně, většinou jsem ji brala kolem 22 hodiny, ale někdy to bylo ve 21, někdy az o půlnoci a musím zatukat, nikdy žádný problém @Raduš.ka44