Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Baby, vyhovolala Vám antikoncepce Azalia?
Jakou jste braly HA při kojení?
Azalii jsem brala 18m., rok naprosto v pohodě (žádné NÚ), poslední půl rok neustále krvácení a špinění, takže jsem jí pak brát přestala.
Kamarádky co jí braly nebo berou, si stěžovaly na neustálé špinění během cyklu, prakticky skoro celý měsíc ![]()
Kazdy mu sedne neco jineho. To ze sedne jedne, neznamena, ze sedne tobe. Ja ji brala rok, 10 mesicu pohoda, pak spineno co 2 tydny a dlouha MS. U me to bylo tak, ze kdyz jsem kojila casto, v pohode, ke konci uz to bylo mene a uz to nebylo ono. Hned jak jsem prestala kojit, jsem presla na puvodni HA.
Brala jsem Azalii něco málo přes rok a byla jsem celkem spokojená. Ze začátku super, ty poslední 2 měsíce už nic moc, to jsem špinila. Jakmile jsem přestala kojit, přešla jsem na původní Logest a v pohodě.
Já brala Cerazette, což je to samé. Nevyhovovala mi, věčně jsem špinila, ovšem částečně jsem si za to mohla sama - minipilulky se musí brát co možná nejpravidelněji, aby se předešlo vedlejším účinkům.
Azalia super, moc mi vyhovuje, že vůbec nekrvácím - měla jsem s tím celkem dost problémy
Měla jsem špinění asi měsíc, když jsem zapomněla jednu nebo dvě tabletky, ale co se hlídám, tak už bez problémů. Pokud nebudu muset, tak si ji nechám.
@Anonymní píše:
Azalia super, moc mi vyhovuje, že vůbec nekrvácím - měla jsem s tím celkem dost problémyMěla jsem špinění asi měsíc, když jsem zapomněla jednu nebo dvě tabletky, ale co se hlídám, tak už bez problémů. Pokud nebudu muset, tak si ji nechám.
Samozřejmě že si ji můžeš nechat, dokud ti vyhovuje. Je to normální antikoncepce.