Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj maminky, mám na Vás malou prosbičku. S manželem uvažujeme o tom, že se přestěhujeme z paneláku z Prahy. Chtěli bychom si postavit baráček za Prahou a hodně nás oslovily Babice u Říčan. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli jsou tady nějaké maminky z Babic, jestli by se se mnou mohli podělit s tím, jak se Vám tam bydlí, jestli nemáte zaječí úmysly směr velkoměsto a zda-li náhodou nemáte nějaké zkušeností s firmou Vintex s. r. o., která pozemky v Babicích z větší části nabízí k prodeji. Moc děkuju za veškeré zkušenosti, o které se se mnou podělíte. ![]()
My tamtudy projíždíme na chatu, a mě teda tyhle oblasti okolo Mukařova vůbec nelákají. Je to celkem prdel…zázemí žádný, všude musíš autem do Říčan, cesta od Mukařova do Říčan trvale ucpaná, dále do Prahy taky..
Jinak krajina okolo je krásná, to jo, ale já bych tam nebydlela ![]()
Všude v okolí se staví šíleně moc domů, taky nevím, jak to tam je se školkama, školama…
V Babicích je teda Kellnerova internátní škola, ale to stejně není pro místní..
My jsme s manželem projížděli hodně lokalit smět Praha východ a Babice jsou jediná lokalita, která nás oslovila. V obci jsou potraviny, 2 hospůdky, občanské sdružení, které pořádá pro místní různé akce, aby lidi v obci stmelilo. Do Říčan je to coby kamenem dohodil (tam je vše) a školka, škola a gympl je i v Mukařově, což je od Babic 2km. Cesta z Říčan do Babic je celkem na prd, ale známá mi říkala, že se tam jezdí vrchem přes Pacov a tam je cesta rychlá a udržovaná. Nám se Babice líbili hlavně proto, že je to směsice novostaveb a starousedlíků, okolí je krásné a cesta do Prahy je jen 18km. Navíc to není ten strašnej satelit… Fakt nevím… ![]()
Ahojky tak my jsme z Babic a je tedy pravda ze by clovek mel mit auto.Jsou tu dve hospody a jedny potraviny, materske centrum, hriste a v planu je tu i statni skolka. Kdyztak se me na cokoliv zeptej.
Ahojky:)
Bez auta to nejde, s tím počítáme. S ohledem na to, co jsme všechno objeli se nám Babice fakt líbili nejvíc. Máme vyhlídlý pozemek na kopečku nad ulicí Slunečná od firmy Vintex, ale bohužel je tam nějaký soudní spor ohledně inženýrských sítí, na které město Říčany vydalo povolení. My máme rok a půl letého caparta a školka by pro nás byla hodně aktuální. V Praze ji zřejmě neseženeme, náš syn se narodil v listopadu, což je hodně špatný měsíc na přijetí do školky od tří let
. Samozřejmě bychom uvítali možnost, kdybych mohla dát malého do školky v Mukařově nebo Říčanech, ale známí, co bydlí okolo říkají, že je to tam s umístěním dětí do školek úplně zabité. Mě osobně by hodně zajímalo, jaká je dostupnost do Babic (sice jsme tam byli na pozemky koukat už asi 3×), ale to bylo o víkendu, kdy je na silnicích téměř mrtvo. A jak se v Babicích bydlí? Jak se obec stará o své občany (koukala jsem, ža tam někdo založil o. s. drak, kde pořádali pálení čarodějnic, pouštění draků atd.), což je mě osobně hodně sympatické. Myslím, že se tam někdo snaží, aby to v obci žilo
. Sousedka mi říkala, že tam měli bydlet také, ale kvůli tragickému dojíždění v zimě si raději zvolili život v Praze. Je pravdou, že ten lesík přes Strašín musí být v zimě vyživný. My s manželem pocházíme z hor, takže nejsme žádný punprdlíci, ale je pravda, že být v zimě každý den v závějích autem na štor by se mi taky nelíbilo. Moc moc díky za info!!!
Pochazim z vesnice asi 5 km od Babic. Myslim, ze stejne tak jako ve vsech vesnickach okolo Prahy je vazne auto nutnost. Cesta pres Ricany na dalnici a dal na Prahu je opravdu vetsinou dost tragicka, ale ono je to ted asi vsude podobny, jak pribyva lidi stehujicich se do primestskych oblasti… Jezdi tam tusim jeden autobus smerem na Skalku. Z Rican jezdi vlak do Prahy a je v centru asi za 25 minut.
Jinak do Rican je to coby kamenem a tam je vsechno. Doktori, obchody…
Me se tahle lokalita libi, protoze jsou tam krasny lesy. Z Babic muzes dojet na kole az treba na Sazavu. Je to moje srdecni zalezitost
Pro deti to bude jiste fajn.
Ted bydlim v panelaku na druhem konci Prahy, ale kdybych mela moznost, nevaham ani minutu a do Babic se klidne stehuju ![]()
Nevim, jestli mas deti, ale v nedaleke obci Slustice je uplne nova a nadherna soukroma skolka, ktera neni podle me ani moc draha. www.skolka-maitrea.cz
Ahojky janiczka82
. Mám 18ti měsíčního synka, který je už teď strašný akrobat a horolezec, takže už kvůli němu chceme někam do přírody, kde se bude moci pořádně vyřádit. Přece jenom ty hřiště jsou na jedno brdo a už jsou mu malá
. Na tu školku jsme koukali, vypadá naprosto super a hlavně je za naprosto luxusní cenu. Za 4 tisíce soukromou školku v Praze fakt neseženeme. Moc děkujeme za tip!!! Bohužel jsme koukali na ty pozemky od firmy Vitex s. r.o., které jsme měli vyhlídnuté a upozorňují na to, že tam probíhá soudní spor o vybudování nelegálních inženýrských sítí i přesto, že tam byl souhlas městského úřadu Říčany a dalších subjektů k tomu potřebných. Což je bohužel problém, protože je mi jasné, že ty soudní spory mohou trvat měsíc, ale i rok nebo rovnou několik let… ![]()
Tak to me tedy mrzi, ale bohuzel tyhle pripady znam. V te vesnici, odkud pochazim je to uplne stejne. Taky je tam jedna firma, ktera tam podvedla velkou cast lidi a obec se s ni stale jen soudi, protoze tam predvadeji neuveritelny veci. Takze opravdu pozor na to. Snad se Vam brzo naskytne nejaka dalsi dobra moznost v okoli. Podle me je tenhle smer okolo Rican vazne docela fajn misto k bydleni ![]()
Pozemek jsme v Babicích nakonec koupili, i když někde jinde, než jsme původně plánovali, ale zatím jsme spokojení. Jsme kousíček od lesa, máme fajn sousedy a hned naproti pozemku máme hřiště. Už máme hotovou základovou desku a začínáme stavět. Snad to bude vše probíhat tak, jak má. V poslední době tam jezdíme téměř 2× do týdne, takže jsme si tam už našli i svoje trasy, abychom se mohli vyhnout dálnici nebo hlavní trase z Říčan na Mukařov ![]()
Dobrý den, chtela bych se zeptat zda jste resili v obci kanalizaci s firmou Vintex? Koupili jsme zde pozemek a jednani pana Pedana opravdu nema meze. Diktuje si silene podminky a nikdo na nej nema paky a tak i my zjistuje jak si kdo vyresil odpady. Budu rada za Vasi reakci.
Dekuji
Neubergova
Taktéž dobrý den ![]()
My jsme před koupi pozemku byli přímo na OU Babice a na stavebním jsme si zjišťovali nějaké informace (jaké pozemky by nám mohli doporučit). Pak jsme si zašli do zdejší hospůdky a obchůdku a ptali jsme se místních… Bylo nám doporučeno, ať dáme ruce od firmy Vintex pryč, protože zkoupila 80% pozemků v Babicích a jsou to strašní vydřiduši. My jsme naštěstí měli kliku v tom, že jsme našli pozemek, který nevlastnil Vintex a byl již se všemi inženýrskými sítěmi(voda, odpad, antoníček). Bylo nám doporučeno, abychom si udělali vlastní studnu, jinak se Vintexu nedoplatíme, má strašné ceny za vodné a stočné, které jsou dražší i než v Praze. Naštěstí mu budeme platit jen stočné za odpad. S Vintexem jsme jen komunikovali ohledne poslání zaměření vody a odpadu kvůli stavebnímu povoleíi. (2 mini vypisy za 1.000,– Kč, strašný!!!
)
My jsme také sehnali pozemek bez Vintexu, nicméně potřebujeme nějak vyřešit kanalizaci. Včera jsme jednali s p. Pedanem, který nám řekl, že je vyčerpána kapacita čov a že nás jako nemusí připojit, zároveň však jedním dechem dodal, že když mu zaplatíme 120tis. (70tis. připojení + 50tis. za něco do jeho kapsy), tak že se najednou kapacita najde. Takže to jsme razantně odmítli, jeho jednání nás naprosto odradilo.
Takže teď budeme běhat po úřadech a shánět jiné možnosti (vlastní čistička, jímka, septik). V životě jsem neviděla takový bordel, jako je v Babicích..obec prostě prodá čovku soukromého subjektu, který s lidmi naprosto zametá.
Také řešíme vlastní studnu, už se nám připravuje projekt, protože za vodu chtějí dalších 50tis. za připojení.. ![]()
No a na závěr nám vlastně p. Pedan řekl, že by od nás ten pozemek koupil o půl milionu více než jsme ho koupili..Tak a tím tomu všemu dal korunu.
Moc děkuji za Vaši reakci, alespoň víme, že ta naše špatná zkušenost není jen naše ![]()