Babské řeči nebo pravda?

123
20.8.23 18:16

Babské řeči nebo pravda?

Určitě jste v průběhu těhotenství nebo v průběhu výchovy dítěte taky slyšeli nějaké to moudro. Občas je to konina, občas ‘na každém šprochu pravdy trochu.´
Co jste slyšeli vy? A odpovídá to vašim zkušenostem?

Například jsem slyšela:

1. chodí-li žena v těhotenství spát brzo a spí celou noc, dítě bude spavec.

(U dcery pravda)

1. je-li dítě jako miminko hodné, v pubertě to pak stojí za to. A obráceně. Dítě neposlušné v prvních letech má mírnou pubertu.

(Já prej byla milionový mimino, kam mě dali, tak jsem byla. Pak v pubertě to se mnou třískalo… no div, že mi rodiče nezabili).

1. dítě se podobá po porodu otci. Je to tak dáno přírodou, aby se otec ujistil, že je dítě opravdu jeho. Později se pak dítě podobá víc matce.

(U mého dítěte asi i pravda).

1. klasikou je krása v těhotenství, bude to kluk.

(Naskákalo mi v těhotenství tolik beďarů, a taky jsem čekala holku)

Přála jsem si tuhle odlehčenou diskuzi založit tak dlouho, že když už na ni mám čas, ty pořekadla jsem zapomněla. Třeba přijdou časem :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
76579
20.8.23 18:23

1. nevím, chodila jsem spát brzy, ale v polovině těhotenství jsem trpěla brutální nespavostí, dcera nechce večer spát a ráno nechce vstávat
2. nevím, dcera je malá - já zlobila průměrně a puberta asi také průměrná
3. dítě se podobá otci, ano, vylezl malý otec s mýma očima, pak měnila podobu víc na mně, nyní je podobná na otce s mýma očima
4. krása - vypadala jsem pořád stejně a byla to holka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11819
20.8.23 18:42

Babské řeči..na někoho to sedět muze na někoho ne…mě třeba v 1. Těhotenství tyhle pověry ukazovaly že to bude kluk a v druhém že holka..(je to samozřejmě naopak :lol: )

To s tím otcem..no jak dcera tak syn vypadali po narozeni hodně stejně, na fotkách lze jen těžko rozeznat který je který (já to samozřejmě poznám :wink:) a oba vzhledem zapadali do chlapovi rodiny…dceři jsou teď 2 roky a je přesnou kopii mě v tomto věku…snad má jen trochu míň vlasů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
357
20.8.23 18:51

S tim spanim jsem to nahodou cilene testovala :) Pravidelne jsem chodila v tehotenstvi brzo spat, celou dobu. Kluk od ctyr mesicu spal celou noc, byla to parada ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
20.8.23 18:57

Většinou blbosti. S prvním dítětem jsem trpěla nespavostí a děcko prospalo první rok života. S druhým jsem zase spala víc než obvykle a dítě se mi až do roku a půl budilo 18× za noc. U všech jsem byla krásná, pleť jsem měla čistou, jen jsem zářila a 1× kluk, 2× holka. Podoba otci po porodu, to je evoluční záležitost.

• Citovat
  • Upravit
123
20.8.23 19:18
@Janli píše:
Většinou blbosti. S prvním dítětem jsem trpěla nespavostí a děcko prospalo první rok života. S druhým jsem zase spala víc než obvykle a dítě se mi až do roku a půl budilo 18× za noc. U všech jsem byla krásná, pleť jsem měla čistou, jen jsem zářila a 1× kluk, 2× holka. Podoba otci po porodu, to je evoluční záležitost.

Podoba otci po porodu mi přijde dost zajímavá. Měla jsem na škole semestr evoluční biologie, o tomhle jsme se však nebavili. Kdybych dneska toho profesora ještě někdy potkala, zeptala bych se. Dle mého to je ještě neprobádané téma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
20.8.23 19:19

Když jsem byla malá babička Vždycky skoro hulakala
Neposazuj tu holku na stůl! Bude mít roupy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
20.8.23 19:22
@Me Mimmix píše:
S tim spanim jsem to nahodou cilene testovala :) Pravidelne jsem chodila v tehotenstvi brzo spat, celou dobu. Kluk od ctyr mesicu spal celou noc, byla to parada @Me Mimmix

Má holka taky. Ale asi celkově klid v těhotenství značí klidné dítě. A to už není pověra, ale pravda :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra.B1
20.8.23 19:25

Babske řeči. Někdy to vyjde a někdy ne. Dobre tak akorát pro pobavení a legraci ;)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
20.8.23 19:56
@Panina píše:

4 sedí, tedy aspoň v mém okolí
2 ne. se sourozencem jsme byli jako miminka v pohodě, puberta taktéž. Další sourozenec byl jako miminko uřvané, vzteklé na zabití a taktéž celou pubertu a až do dospělosti..

Co jsem slyšela za koninu a anonym, proto protože tady chodí žena, které to bylo řečeno.
Musíš se teplé oblékat, abys měla teplé mléko, jinak ty nebude dítě prospívat a bude podvyživené

• Citovat
  • Upravit
2607
20.8.23 20:10

Já jsem zase slyšela že když je bříško do špičky tak kluk a když je rozlezle do boku tak kluk.. U druhé dcery se mamka hodně dlouho se mnou hadala že to bude kluk 😆

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15995
20.8.23 20:14

No ono je to pohlavi 50:50 cca, to se dela statistika na tyhle veci blbe :lol:
Muzu rict akorat k 3 - prvni dite je cely tata od momentu, co vylezl, zatim co druhy je od prvniho momentu cely ja - akorat oci se jim obema chvilku vybarvovaly, ale to je normalni.
A dost bych si prala, aby 2 byla pravda, puberta nas jeste ceka a s obema jsem si zacatky docela uzila :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
20.8.23 20:31

S tou podobou jsem to ještě nikdy neslyšela, ale asi na tom něco bude. Zajímavé. Také se říkalo, že aby to byl kluk, má se jíst slané a ostré jídlo, aby holka, tak sladké. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18639
20.8.23 21:03
@Panina píše:
Určitě jste v průběhu těhotenství nebo v průběhu výchovy dítěte taky slyšeli nějaké to moudro. Občas je to konina, občas ‘na každém šprochu pravdy trochu.´
Co jste slyšeli vy? A odpovídá to vašim zkušenostem?

Například jsem slyšela:

1. chodí-li žena v těhotenství spát brzo a spí celou noc, dítě bude spavec.

(U dcery pravda)

1. je-li dítě jako miminko hodné, v pubertě to pak stojí za to. A obráceně. Dítě neposlušné v prvních letech má mírnou pubertu.

(Já prej byla milionový mimino, kam mě dali, tak jsem byla. Pak v pubertě to se mnou třískalo… no div, že mi rodiče nezabili).

1. dítě se podobá po porodu otci. Je to tak dáno přírodou, aby se otec ujistil, že je dítě opravdu jeho. Později se pak dítě podobá víc matce.

(U mého dítěte asi i pravda).

1. klasikou je krása v těhotenství, bude to kluk.

(Naskákalo mi v těhotenství tolik beďarů, a taky jsem čekala holku)

Přála jsem si tuhle odlehčenou diskuzi založit tak dlouho, že když už na ni mám čas, ty pořekadla jsem zapomněla. Třeba přijdou časem :D

1ne
2 ještě nevim
3 jo, obě decka vypadaly stejne, ale fakt. I jsem si je pletla a to je mám 4 roky od sebe
4 blbost. Mám obě pohlaví a pokazdy tak nějak normální. Kamoska má 2 holky a u první nic moc a druhá ji vylozene slušela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148641
20.8.23 21:09

Jsou to všecko blbosti. Vždycky jen kroutím hlavou jakým blbostem dokážou lidi uvěřit.
Nestrouhej v těhotenství mrkev, budeš mít zrzavý dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Hra JAUVAJS!

• (3.8) + 10 recenzí

Dostihy a sázky

• (5) + 5 recenzí