Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Ahojky maminky, jelikož jsem prvorodička zajímal by mě váš názor. Mohu kombinovat baby calm a vigantol? Vim, ze baby calm je přírodní a vigantol jen vitamin.. Ale radsi se zeptam než bych něco zakombinovala spatne. Je nám necelých 6 tydnu. Když nemá potíže pokazdy jak dávkujete baby calm jen když už má vaše dítě potíže nebo i preventivně? Dekuji za odpoved. ![]()
Vigantol je známý tím, že z něj děti bolí bříško. Vyměň ho například za vitamjn D od Teresie, po něm bříško nebolí. Pak možná nebudeš potřebovat Baby calm. Jinak se kombinovat dá, já dávala jen při potížích.
Kombinovat to bez problému můžeš. Co se týče toho Vigantolu, nemusí nutně bolení způsobovat. Není to žádným pravidlem.
Vigantol dcera měla a měla šílené koliky. Ani po vysazení se to nezlepšilo. Vigantol je hlavně lék a to ostatní jsou jen doplňky.
Nedávala bych nic preventivně, možná probiotika, která dávám i 3leté dceři. Pak nemáš šanci zjistit, jestli to vůbec pomůže. Při problému s prdíky bych začala prvně bez léků jako cvičení a nahřívání.
Můžeš, ale ja bych vigantol vysadila. U staršího dělal problémy s bříškem. Mladšímu jsem nasadila Terezii a prdiky nebyly ![]()
Malého bolelo bříško z obojího, pak i z espumisanu a z každého vitaminu D. Nejlíp mu bylo, když jsem vysadila všechno