Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj holky, máte některá zkušenost s garancí s darovanými vajíčky v Reprofitu v Brně? Uvádějí na stránkách “záruku narození dítěte nebo vrácení peněz.
Baby Guarantee Program (BGP) je program, který vám přináší klid a jistotu na cestě k vytouženému rodičovství. Pokud v jeho rámci nedojde k porodu dítěte, vracíme 100 % uhrazené částky”. Stojí to 10 000€. Jsme samoplátci a už nám jedno IVF s DV nevyšlo takže uvažuji o tomhle. Děkuji za odpovědi ![]()
Ahoj, tento dotaz mě opravdu zaujal a tak jsem se rozhodla ti odpovědět.
Na jejich stránky jsem se teda už chvíli nedívala, kdy ten program zavedli, letos?
My jsme u nich absolvovali jako naše 2.IVF cyklus s darovaným vajíčkem v loňském roce. Mám pocit, že tam uváděli obvyklou standardní garanci-minimálně 2 embrya. Naše dárkyně měla 20 let a podařilo se odebrat 10 vajíček. Z toho nám vzniklo 6 krásných embryí vysoké kvality
Naštěstí jsme to měli na pojišťovnu, bez účasti pojišťovny si to fakt neumím predstavit, i s tou pojišťovnou je to pálka. Stálo nás to snad nějakých cca 74 tisíc.
Hned první ET vyšel a letos na jaře se nám narodil chlapeček. Dohromady máme teď 3 děti, vždycky jsem si přála tři a jsem ráda, že se mi to splnilo. No a teď mi posílali připomínku z kryobanky, že chtějí novou úhradu. Tak jsem to prodloužila na 3 roky za necelých 8 tisíc. Zatím jsem se jich nedokázala nějak vzdát ![]()
Ahoj, podle mě to bude novinka no já jsem právě už na IVF s darovanými vajíčky byla ale na jiné klinice taky jsme měli 6 embryí vysoké kvality ale chytl se pouze čerstvý transfer v 6tt ZT. A potom se nechytlo už žádné tak sem se koukala na interneru a zaujalo mě tohle, ale asi tím ještě nemá nikdo zkušenost. Ale je to hodně finančně náročné právě si říkám že když půjdu do IVFka s darovanými vajíčky s tou standrartní garancí výjde nás to cca 150 tisíc a aby to opět nebylo tak jak minule no. Jestli by nebylo lepší našetřit a připlatit těch 100 tisíc a jít do tohohle ale pokud je to tak jak píšou, samozřejmě si tam asi domluvím konzultaci a na vše se poptám. A jinak jste tam byli celkově spokojení? ![]()
@Nik511
Holky už jste tam měl někdo konzultaci?
A dělají to jen v Brně? Stojí to teda kolem 250k?
Mě spíš zaujalo, že mají garanci 4 embryí k transferu. To je nejvíc co kde mají.
Koukala jsem, že Clayo v Praze má 3 embrya za 185 000 ( i s transfery). Ale nevrací ty peníze.
Taky by mě zajímalo, kdy lékař ženu vyřadí z té garance ( na jiných klinikách hodnotí jen spermiogram).
My ztratili chlapečka z DV v 18 TT na torzi pupečníku. Rok předtím spontánně počateho chlapečka ve 22tt s rozštěpem páteře. A rok předtím ZT v 7tt…dle gynekologie pouze smůla. Tak nevím jestli by nás vůbec vzali. A kdyby byl zas potrat v 2 trimestru to by asi nevraceli…?
@LunaP píše: Více
Taky mě to právě zajímá, ale asi s tím nemá nikdo zkušenost podle reakcí. To je mi moc líto co všechno musí člověk prožít aby měl vytoužené miminko. My se snažíme už 6 let ale těhotná sem byla jen jednou se špatným koncem. Já měla s DV garanci 2 embrii a bylo jich 6, ale i když byly kvalitní 4 AA a 2 AB stejně to nevyšlo. Takže proto uvažuji o tomhle. Plánuji tam zavolat a obědnat se na příští měsíc tak uvidíme co mi řeknou.
@Nik511
No ono možná nejde o počet těch embryí ale kvalitu. Ale počet může být důležitý, když se úplně netrefí do implantacniho okna.
Jinak jsem našla ale jen na webu anglicky že s garancí narození dělá i UNICA (4 embrya). Ale stojí to už 17 000 euro. To už je moc.
Na stránkách reprofitu bylo, že této služby využívá asi 10 procent lidí.
Otázka je co musí vše žena splňovat, protože když není problém ( což asi být nesmí) tak by mělo vyjít těhotenství s jednoho max dvou cyklů.
Je fakt že cena 250 tisíc je méně než dva cykly jako samoplátce takže podle mě je to celkem férové. Otázka je kam se ta částka vyšplhá ( vždy je ještě+20 tisíc navíc)
@LunaP Takže už jsem tam byla na konzultaci, paní doktorka mi řekla že tím že jsem měla potrat a už pár pokusů mám za sebou tak nesplňuji podmínky té garance. Tak jsem byla docela sklamaná. A doporučila mi před dalším IVF endomeTRIO vyšetření které stojí 36 tisíc a potom jít do IVF s darovanými vajíčky. Tak si to nechávám projít hlavou a uvidím co budu dělat dál.
Děkuji za info…no tak to my se 3 potraty (2× v 2 trimestru) jsme asi už úplně mimo
.
Já teď chodím na vyšetření do Apolináře do jakési prekoncepcni poradny…měla jsem odběr NK buněk z dělohy.
Ale u nás není moc problém otěhotnět, spíš ty ztráty. Kliniku už máme vybranou a budeme mít darované vajíčko.
A můžu se zeptat jakou kliniku jste vybrali s darovanými vajíčky? Přeju hodně štěstí ať se vám zadaří ![]()
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.