Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Zdravím dámy, byl někdo letos na Balatonu v Maďarsku, nebo chystá se někdo? Jak to tam vypadá, je tam narváno nebo prázdno?
Kamarádka mě přemlouvá, abych jela s ní i s dětma, ale už jsme byly v Chorvatsku a nevím, jestli by nebyl pro nás Balaton propadák..
Když jsme zvyklí na moře.
@korneli píše:
Zdravím dámy, byl někdo letos na Balatonu v Maďarsku, nebo chystá se někdo? Jak to tam vypadá, je tam narváno nebo prázdno?
Kamarádka mě přemlouvá, abych jela s ní i s dětma, ale už jsme byly v Chorvatsku a nevím, jestli by nebyl pro nás Balaton propadák..
Letos jsem nebyla, ale měli jsme tam za týden po letech zase jet
Je to takový bahňák, s mořem to nejde srovnat. Nejvíc se mi líbilo v Kezstely, nedaleko je termál Hevíz. Tenkrát to byla hodně výjimečná dovolená z mnoha důvodů.
@Russet my byly na bahňáku v Čizíci v Chorvatsku a tam se nám teda nelíbilo, bahno s pískem dohromady.
@korneli no proti moři je to fakt bahňák, ale zas nejsou na dně šutry a děti se tam můžou líp vydovádět ve vodě, ale otázka je, jaké tam bude počasí? je to vnitrozemí, že jo ![]()
a pozor na komáry, bývá jich tam dost
pláže jsou travnaté, asi bych volila fakt místo, kde budou blízko termály
Balaton je mnohdy hezčí než moře. Prej propadák když jsme zvykli na moře ![]()
@korneli Čizíce? to neznám a ani jsem nikdy neslyšela. Kde to je? Někde na Istrii?
@korneli píše:
@Russet my byly na bahňáku v Čizíci v Chorvatsku a tam se nám teda nelíbilo, bahno s pískem dohromady.
Co si pamatuju, byly tam travnaté pláže a hodně pozvolný vlez do vody. Je celkově dost mělký. My jsme na jednom místě byli max 2 noci, celý ho objeli. Je kolem dost věcí k vidění, takže se tam dá strávit hezká dovolená. Ale moře to fakt není.
Příspěvek upraven 18.07.20 v 14:02
@jahuhudka píše:
Krásné je i Neziderske Neusidler see
Ehm, tam jsme také byli ![]()
@jahuhudka píše:Balaton je mnohdy hezčí než moře. Prej propadák když jsme zvykli na moře
no tak, že by byl hezčí než moře, to fakt asi ne
![]()
výhoda je, že je to blízko, ale opravdu bych se letos bála počasí
a bývá tam teplá voda, to zas jo
@korneli píše:
No jestli jste zvyklí na moře tak Balaton prostě moře není. Takže to asi propadák bude. Ale kolem Balatonu jde dělat spousta jiných věcí než se koupat v jezeře. Ale když jste tak zvyklí na to moře, tak k Balatonu raději nejezděte.
my tam tedy jezdíme pravidelně a nikdy tam žádné davy nebyli, ale mi nevyhledavame žádné masové atrakce.
Příspěvek upraven 18.07.20 v 14:10
Byli jsme letos poprvé a líbilo se nám-pozvolny vstup do vody, pro dospělé nuda, pro děcka fajn, travnaté pláže kde není hlava na hlavě, příznivě ceny. V kombinaci s termálním jezerem v Hevizu super.
@jahuhudka píše:
@stinga já asi nejsem mořský nadšenecvůbec mě nebere