balení na široko

Napsat příspěvek
Velikost písma:
146
5.5.05 11:28

to je zajímavé ,že v6.týdnech bylo vše ok.a ve 4.měsících to není v pořádku.Dobrý ortopéd to přeci musí poznat.Ten problém v žádném případě nepodcením. Bolero pošli mi fotku chci to vidět. Anonyme co jsou to za kalhotky marwel? Aby toho nebylo málo tak za chvíli jdeme s Barcou k neurologovi?prohýbá se do luku a ještě nedrží hlavičku.dnes má 4.měsíce.Tak nevím jestli to třeba nesouvisí i s tím. Držte nám holky palečky.zatím pa.ryka,barca4.mes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
146
5.5.05 11:40

ted jsem se ještě jukla na ty Marwely to by bylo nejlepší.Ale proč mi to doktor neporadil.Zizalko ano máme velmi kontraverzního doktora nic nevysvetlí jen přikazuje musím už letět.ryka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
5.5.05 12:04

RADKO,
chci se zeptat , jestli si ty Marwelly dávala na jednorázovku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.5.05 12:14

Ryko,
to že bylo v 6.týdnech vše OK a teď není nemusí znamenat, že to ortoped před tím nepoznal.
My jsme z HK a už z porodnice jsme všichni odcházeli s širokým balením plen - prostě preventivně :? .
Pak na kontrole v 6-ti týdnech bylo vše OK, ale přesto jsme široké balení plen dostaly. Na kontrole ultrazvuku za další měsíc bylo znovu všechno OK, ale pokyd od Dr. zněl pokračovat v širokém balení plen do 4 měsíců :! .
Taky jsem se ptala proč? Dr. mě poučil, že do těch 4 měsíců se ty kyčličky stále vyvíjejí a je potřeba, aby se tam správně vyvinuly stříšky. Takže by se klidně mohlo stát, že pokud by široké balení nebylo, tak na 4 měsících by nález mohl být negativní.
Zřejmě co doktor, to jiný názor.
I když mě to v porodnici taky přišlo divný, tak teď jsem za tu prevenci, kterou nastolili všem miminkům ráda. I když se trápíme s tím balíkem plín obě, mám jistotu,že malá bude v pořádku.
Jinak o těch Marwellech se mi doktor taky ani nezmínil. Je to prostě tak, že o co si člověk neřekne, to nedostane. A bohužel to platí i u miminek. Ale jsem s nima moc spokojená, tak uvidíš sama :D

Hezký den

Radka a Kačka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.5.05 12:22

Ahoj Ivule,
ano dávam je na jednorázovku. Oni píšou, že se může použít jejich absorpční plena, ale ta není součástí balení, takže jsem ji nedokupovala.

Radka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
750
5.5.05 12:28

AHOJ HOLKY,

RYKO jsou to abdukční kalhotky, které nahrazují široké balení , mrkni na www.marwell.cz, na emiminu mají také reklamu, tak klikni na odkaz

RADKO díky moc za odpověď, jsem o něco chytřejší

a ten anonym jsem byla já omlouvám se.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
486
5.5.05 12:38

RYKO,
souhlasím plně s Rozetou. Stříšky a správné zakloubení hlavice kosti stehenní je něco úplně jiného než nedorostlá jadérka!!! Nedorostlá jadérka znamenají, že není vytvořeno v centru osifikační jádro, které se většinou vyvíjí ve 4-6.měsíci. Pokud tu někdo psal, že v 6. týdnech bylo vše v pořádku a ve 4 měsících ne, znamená to, že v 6. týdnech žádný ortoped nepředpokládá, že ty jadérka tam budou, normální je, že tam nejsou, ale ve 4 měsících už by mohly jadérka být, tak si někdy zvou na kontrolu, ale široké balení opravdu není potřeba, pokud je jinak vše v pořádku (úhly, stříšky). Řada ortopedů to sice doporučuje, ale nemá to logický podklad. U dysplazie kyčelních kloubů je to samozřejmě o něčem jiném. Naše malá taky jadérka ve 4 měsících neměla, do půl roku dorostly (jedné známé holčičce až v 11 měsících), obě chodily už před prvními narozeninami a široké balení neměly. Náš ortoped říkal (je poměrně mladý a jezdí po různých kongresech, kde sbírá novinky v léčbě), že je to zbytečné trápení dětí i maminek. Ale znovu podotýkám, jen pokud je problém pouze v nedorostlých jadérkách.
Vím, že se tady mamky zasazují o široké balení, jak je vidět z diskuze, ale jejich děti mají asi problém spíš jiný, než jadérka.
 Jendys

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.5.05 13:11

Jsem z PB a taky už v porodnici nám preventivně řekli, abychom používaly široké balení, tj. pro všechny děti bez výjimek, na kontroly se chodí ve 2 a 6 týdnech, dále ve 3, 4 měsících, dál pokračují v kontroláchjen děti, které mají buď nevyvinutá jadérka nebo nějakou vadu. To znamená, že široké balení jako prevenci „nařizují“ všem dětem do cca. 3 měsíců života. Mám řadu kamadárek v jiných krajích a opravdu co kraj to jiná praxe. V Jižních Čechách se na kontroly chodí až ve 4 měsících, do té doby se široké balení neužívá atd. Bála jsem se abych dcerce neuškodila tak jsem balení dávala, nebylo to nic pohodlného ani pro ní ani pro mě. Souhlasím s Rozetou. Ve Středních a jiných Čechách děti balené naširoko a někde ne, tak kde je pravda a hlavně neomezujeme děti širokým balením preventivním zbytečně.....?
 Jana

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.5.05 14:06

Ahoj maminky,

pro úplnost - jsem z Prahy, rodila jsem u Apolináře. Přestože kluk byl o šest týdnů nedonošený, nikdo nám široké balení preventivně nenařizoval. Myslím, že je nesmysl dělat něco jen tak preventivně a co kdyby … Já bych to nazvala ortopedickým alibismem. Kluka jsem od začátku balila do pampersek, široké balení v životě neměl, a přesto se mu kyčle vyvinuly úplně normálně.
Pokud to tedy není nutné a vysloveně nařízené odborníkem, tak bych dítě širokým balením netrápila.

Evča

• Citovat
  • Upravit
47
31.1.11 19:35

Ahoj maminy.
Ja sem dlouhodobe v cizine a jelikoz tohle neni slovansky narod tak tady pro ne skrening neni na denim poradku.Udelaji v porodnici jen zakladni vysetreni cele kostry a tim to hasne.Mam mesicni miminko a do CR se snim v brzke dobe jen tak nedostanu.
Je sice pravda,ze ne kazde dite ma s kyclemi problem…
a od toho je Dr.,aby nam rekl,jestli mame balit nasiroko,nebo nemusime.
Ja se to bohuzel nedovim.Myslite si,ze zacit balit nasiroko PREVENTIVNE jeste ted,kdyz ma maly 4tydny se vyplati,nebo je to uz pozde? Chtela bych si popripade obednat ty Marwellky.
Diky za rady…pekny den vsem
(Domu planujeme letet az bude mit maly 6mesicu)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.2.13 09:16

?Taky máme balit na-široko..když jsem se zeptala jak na to? doktor na m, že stačí 2jednorazovky??neni to divný? nebo myslíte, že to m malá třeba jen malo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IamSherlocked
7.2.13 15:49

@strašpitle tak s tím jsem se nesetkala… zkus tam zavolat a radši se ještě zeptej ;)

• Citovat
  • Upravit
541
8.2.13 08:32

Ahoj, obě děti měly doporučené široké balení už z porodnice, na celý den. Dávala jsem jednorázovku a na ni na třetinu složené dvě látkové pleny a pak takové kalhotky na suché zipy, jsou na to určené a mají je všude, kde prodávají oblečení na miminka. Byl to opruz, ale pokud to doktor doporučí, držela bych se toho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí