Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky,
moje sestra má 15měsíčního chlapečka s Downovým syndromem.Cvičí Vojtu, berou homeopatika, chodí plavat a papá už to co dospělí. Dává mu ale kravské mléko. ALE VŮBEC NEPŘIBÍRÁ! Za poslední měsíc přibral 10 dkg. Nemohla byste mi některá poradit, po čem přibere? Pomůže dávat mu místo kravského umělé mléko?Naše pediatrička neporadí… Díky
Ahoj Lilu,
ja si myslim, ze pribirat 10dkg za mesic je v tomto veku uplne OK. Jana
Ahoj Lilu,
souhlasím naprosto s názorem Jany. Po prvním roce děti již moc nepřibírají, takže těch 10dkg je dle mého naprosto v pořádku.
Simunka
ahoj,
souhlasím s holkami,připadá mi to taky normální.mojí holčičce bude tento týden 11m a dnes mi jí kontrolně dr. vážila,za poslední měsíc přibrala 100g a prý je to normální.
luka
Ahojky,
souhlasím s holkama a připojuji se s vlastní zkušeností. Máme Matýska a od 10m nepřibral více než 10dkg za měsíc. Teď je mu 13 m.
Takže přibírá, ale pomalu, což je normální. I dr. nám to povrdila.
Pa, pa
s.
Taky si myslím, že můžeš být klidná. Děti prochází růstovými křivkami. Je období, kdy přiberou více a někdy zase méně. Tak máte holt období „nerůstu“. Hlavně ať jste v pohodě. CherPap ![]()
Ahoj,
taky si myslim že nemá cenu si dělat obavy.Náš malej měl v roce 10kg a ve 2 letech něco kolem 11-12kg.Děti už mají dost pohybu a už tolik jako v prvním roce života nepřibírají.
Já dávala taky po roce kravské mléko,protože mi malej sunar nechtěl.Byl jen kojenej a po odstavení sunar odmítal.
Taky bych se nevzrušovala. Dcera měla ve 13 měsících 10 kilo a ted ve 22 měsících má odhadem tak 10,5 kila - když moc. Oblečená, najezená, s plnou plenkou má na váze 11 kilo rovných. Když ju vidím jak lítá stylem „vrtulka v zadku“, tak bych se divila, kdyby přibírala ![]()
elda
Ahoj všechny,
díky moc za rady, ale já jsem zapomněla napsat, že Vašíček v 15 měsících ani nechodí ani neleze, takže toho pohybu moc nemá. A váží 8,5 kg!