Balení tašky do porodnice v Hradci Králové

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sandra752
20.9.12 15:18

Balení tašky do porodnice v HK;-)

AHOJDA ;-) za necelych 7tydnu mam termin, balim do porodnice a nevim co vse tam je k dispozici…rucnik, toaletak, zupan, kosili,vlozky…co pro malou?? Mate cerstve zkusenosti?? Jak to tam chodi?! ;-)

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17180
20.9.12 15:22

Jukni na net většinou to tam mají napsané, já budu rodit v pardubkách (teda pokud se netrefím do malování) a na netu to mají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
20.9.12 15:26
@Panuška píše:
Jukni na net většinou to tam mají napsané, já budu rodit v pardubkách (teda pokud se netrefím do malování) a na netu to mají.

Nechodite k Dobrkovskemu? Se mi zda dcerka trochu povedoma, jak si tam hrala s autickem :-D taky budu rodit v pardubkach za dva mesice, jeste teda nevim co sbalit a co nakoupit, ale snad mam jeste cas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.9.12 15:33

Jojo většinou tam něco posílá co jezdí to bych mohla být já :-D akorát jsem teď na rizikovém v nemocnici tak už se tam asi nepodíváme až po porodu :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.9.12 15:35

A bacha do 28+1 jsem si taky myslela že mám čas, cítila jsem se v pohodě ale po kontrole jsem skončila tady. Už mi chybí poslední týden do možného propuštění ale spíš to vypadá že dřív porodím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
20.9.12 15:37

Rodila jsem tam v únoru, potřebuješ určitě plínky a vlhčené ubrousky pro mimčo. S toho co si vypsala nepotřebuješ nic všeho je tam dost. pro sebe jednorázové spoďáry, můžeš bepanten kdyby tě potrápili prsa. seznam je vypsanej na jejich stránkách co je potřeba, ted mě nic nenapadá co ještě, kdyžtak se ptej :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
20.9.12 15:38

A teď koukám na metřík a poznámky pod ním a 17.8.jsem na kontrole byla taky :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7899
20.9.12 15:39

Župan sem teda měla svůj ale taky tam maj, takový hnusný nemocniční :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
996
20.9.12 15:43
@Panuška píše:
A teď koukám na metřík a poznámky pod ním a 17.8.jsem na kontrole byla taky :-D

No jo me byla holcicka povedoma, jak vzdy pekne vytrela cekarnu temi krasnymi puncoskami :-D tak at vam to dobre dopadne. Tak doufam, ze se budeme drzte co nejdele, ale to neovlivnim. Mam taky dite, dva a pul roku. Denne ho parkrat zvednu a muze to byt hned.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Zdrála
20.9.12 16:43

Ahojda, já tam rodila v květnu. Vložky, košile, ručníky jsou tam k dispozici v neomezeném množství, pro sebe případně svůj ručník, bepanthen, toaleťák tam byl i papírové utěrky. Pro mimčo plínky (myslím, že můžou být i látkové, ale já začla látkovat až doma) a ubrousky. Dostaneš mastičku pro mimi na prdelku, půjčí teploměr, oblečení taky je erární (ty košilky na vázání pod krčkem), ale můžeš mít i svoje oblečení. Kosmetiku na miminko taky půjčují - buď Johnson nebo Weledu. No a potom při propuštění vlastní oblečení na mimi :-)
Když je všechno v pořádku, dávají miminko hned na pokoj k Tobě, v případě komplikací je na novorozeneckém. Poporodní - teda to oddělení, kde budeš Ty, navazuje na novorozenecké. Sanitářka má ukázat skříně kde co je (ručníky, vložky, košile), aby si to maminka pak mohla brát kdykoli sama. Sestřičky z dětského dávají instruktáž o kojení, dělají ukázku koupání miminka a druhý den maminka koupe s dozorem, pak už sama. Na mimi dávají jednorázovou žínku. Snídaně a obědy se jedí většinou na chodbě v jídelně, svačiny a večeře se můžou vzít na pokoj. Každé ráno chodí sanitářka a dolévá čaj do termosek - hořký, sladký, dle výběru.
Na pokoj návštěvy nesmí - pokud nejsi na jednolůžáku nebo na vícelůžáku jediná. Buď se sedí v jídelně a nebo úplně na chodbě - pokud přijde malé dítě na návštěvu, které může dovnitř myslím až od 14 let (nejsem si jistá přesně, ale věkové omezení mají na stránkách).
Většina sester (dětské i z poporodního) byla v pohodě.
A hlavně si vezmi k porodu s sebou někoho, kdo Ti bude fakt oporou.

• Citovat
  • Upravit
Zdrála
20.9.12 16:44

A zapomněla jsem ty jednorázové kalhotky - síťované, ty jsou fajn.

• Citovat
  • Upravit
325
20.9.12 16:49

V HK jsou k dispozici porodnické vložky, ručníky, noční košile, kosmetika pro mimi, erár košilky pro mimi (ale doporučuji vlastní bodýčka - oni ty košilky jsou jen na zavazování za krk a moc nesedí) a pár kusů prvních plínek. Taaakže vzít jen věci pro mimčo na cestu domů a plínky pro mimčo. Případně podle uvážení vlatsní bodýčka a noční košile, pokud by ti erár nemocniční nevyhovovali. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
325
20.9.12 16:55

…a samozřejmě ty jednorázové porodnické kalhotky a 200,– Kč za tatínka u porodu :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sandra752
20.9.12 17:16

Dekuju ;-)

• Citovat
  • Upravit
959
20.9.12 17:18
@Sandra752 píše:
AHOJDA ;-) za necelych 7tydnu mam termin, balim do porodnice a nevim co vse tam je k dispozici…rucnik, toaletak, zupan, kosili,vlozky…co pro malou?? Mate cerstve zkusenosti?? Jak to tam chodi?! ;-)

Já tam rodila předčasně v prosinci a můžu říct, že toal. pap.,pyžama i vložky rozdávali sanitářky každé ráno :lol: měla jsem jen svůj župan. Malá byla v inkubátoru, takže tam jsme nosili papírové plenky a ubrousky, kosmetiku měli erár :lol: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Seznam porodnic a jejich recenze na eMiminu

Kde přivedete na svět své miminko?

Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.

Poradna porodní asistence

Ikona - Vladimíra Toplaková

Bc. Vladimíra Toplaková