Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtela jsem se zeptat jak se planuje cisarsky rez? Mam mimi otocene KP a na gynde me dnes poslali do porodnice, ze to bude nejspis cisarem, protoze mimi nema moc prostoru pro otoceni-mam male bricho… Jak planuji cs? Na termin? Dopredu? Co to obnasi?? Dekuju
Císařský řez většinou plánují o něco dříve než máš termín porodu. Musíš absolvovat před tím absolvovat předoperační vyšetření. Naberou ti krev, udělají ekg. Není to nic hrozného. Vše ti řeknou v nemocnici. A pak se tě anesteziolog bude ptát jestli chceš celkovou narkozu nebo epidurál.
A nevis o kolik driv? A pokud budu chtit jen castecnou muze tam byt manzel? Asi ne vid.. A prijmou me den predem?
Třeba švagrová to měla o 14dní dřív, ale nemusí to tak být vždy. Manžel u císařského řezu být nemůže. Je to operace takže musí být sterilní prostředí. Ale hned po vyndání miminka a ošetření mu ho ukážou.
Tak me by to ani nevadilo, kdyby to bylo o neco driv.
A rekonvalescence?? Jak na tom pak byla??
To už nevím. My spolu nějak nepečeme. Píšu ti to spíše z hlediska zdravotní sestry. Pracuji tam, ale ne na porodnici. Oni ti to tam vše poví. ![]()
Jasne. Dekuju za konzultaci…:) Dnes jsem se o te variante dozvedela od doktorky, tak jsem zvedava co me ceka…:)
@Sisinka04 Já mám za sebou akutní SC v Hořovicích. Byl odpoledne v 13 hodin v pátek, v sobotu ráno v 5 jsem s doprovodem mazala do sprchy, v sobotu jsem chodila jen na WC, v neděli odpo jsem už dostala mimčo a v pohodě se kolem něj ploužila. Mohli mi ho dát i dřív, ale na šestinedělí nebyly volné pokoje (rooming-in), na klasickou gyndu bez mimča jsem nechtěla a protože se neoperovalo, mohla jsem zůstat na pooperáku. Mimčo mi tam nechali, ale staraly se sestřičky.
Příspěvek upraven 22.07.17 v 21:54
Ahoj, ja nastoupila do nemocnice na CS v ten sami den rano na lacno. Operovali me kolem 11. Pak jsem byla 2 dni na intenzivce a pak me prevezli na bezne odeleni.
Myslela jsem si ze to bude horsi ale moje doktorka si dala zalezet ![]()
Jo a delali mi CS tyden pred terminem.
A jak dlouho jsi byla celkem v porodnici? A doma jsi pak uz zvladala v pohode?
@Sisinka04 Domů jsem šla ve středu, to byl doma drahý, ve čtvrtek v pohodě (vyprat, pověsit, běžný malý úklid a starání se o mímo; jen žádný vaření jsem teda nedělala) no a v pátek to šlo do kopru, volali nám domů, ať okamžitě jedeme do špitálu, že je prcek v ohrožení života, oba nás hospitalizovali, jeho s pozitivním novorozeneckým screeningem a tam jsem nedělala nic, jen ležela (pravda, brešela jsem, na víc jsme neměla). Takže to byl takový bonus opečovávání v nemocnici, tudíž při druhém návratu už jsem byla vcelku fyzicky v pohodě.
Příspěvek upraven 12.08.14 v 15:54
@Sisinka04 No, jak se to vezme. Choroba se potvrdila, ale po roce se s tím už člověk naučí žít. Nic jinýho nezbejvá. Jinak si císař jako takovej a rekonvalescenci pochvaluju. ztratila jsem trošku víc krve, dávali mi tam v nemocnici železo, dali mi i na doma asi na týden. Já ho teda v nemocnici vyhazovala
(nechtělo se mi pak to železo kákošit, dělá to paseky se stolicí). Snad jen bych „zkritizovala“, že mi nedali domů recept na ty železové tablety, to by mohli vylepšit (já bych to teda nevyzvedla)… jako si asi mysleli, že postartuju k obvodní si ho nechat napsat nebo nevím?? Ale jinak si císař a rekonvalescenci chválím.
Příspěvek upraven 12.08.14 v 15:55
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.