Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj, vymýšlím vánoční dárky pro rodiče. A vzhledem k tomu, že se postupně snaží přejít na zdravější životní styl, napadlo mě udělat jim dárkový koš se zdravými potravinami, příp. základními kvalitními surovinami. Bohužel si ale moc nevím rady, co do něj všechno dát. Napadá mě špaldová mouka (tu vím, že už používají), pohanka, apod. a různé oleje, např. dýňový, o něm mamka mluvila. Pak mě napadly ještě různé ořechy. Ale tím končím
Mělo by se jednat spíše o trvanlivé věci, ovoce a zeleninu tedy ne. Poradíte prosím?
Kokosový olej, Agávový nebo Javorový sirup, mussli z mixitu, sušené ovoce, hnědý cukr, jáhly, bulgur, quinoa, chia semínka..
@andelka83 Díky
vidíš, kokosový olej mám sama doma, to je dobrý nápad. A javorák mě taky mohl napadnout
mussli si děláme s mamkou domácí, to samé suš. ovoce. Hnědý cukr přihodit můžu, ten už taky vlastně používají.
Polenta, kvalitní sýry (např. Grand moravia jsem viděla i vakuovaný a dlouho vydrží) sušenou šunku, sypané čaje
Kromě již zmiňovaného olivový olej panenský neb olivový vhodný na pečení, rýžový olej /bez cholesterolu/, kokosový olej
Kuskus, kaše Nomina, ořechy, semínka, celozrnná mouka, pukance, tahini, čočka - různé luštěniny, zeleninové chipsy.. ![]()
No vidíš… červená čočka, cícer /ale to nevím, jak se to řekne česky…/
Já bych přihodila i třeba kvalitní fair trade čokoládu, neloupanou rýži, kokosové mléko… Já dostala jednou balíček, kde byla malá kuchařka, u toho různé suroviny, a měla jsem tam cedulku, na kterých stránkách najdu recepty, které můžu z daných surovin uvařit, tak to by taky šlo, ne?
Asi bych do balíčku zdravých potravin byla schopná zabalit i Podravku Natur nebo tuňáka
![]()
@Fireangel jo, zajíc je dobrý adrenalin ![]()
@Black Cat cícer je cizrna myslím.
A kvalitní čokoládu bych tam dala taky. A třeba kakao Alnatura.
Ahoj, my tohle děláme každoročně tchýni a tchánovi, kupujeme… javorový sirup, 100% bio bezinkovou šťávu, olivový olej ( nějaký dražší ),francouzskou čočku bulgur, cizrnu, neloupanou rýži, bílé fazole, červené fazole, jáhly, vločky, jasmín. rýži, celozrnný kus kus, dýňová semínka, kokos. mléko, tuňák špaldovou mouku, potom nějaké to zdravé mlsáníčko.. špaldové tyčinky, keksy apod. no a nakonec zajdeme ještě do lékárny pro nějaký zdravý doplněk stravy… ( na klouby, rybí tuk a tak ) většinou kupujeme vše co jde tak bio, vyjde nás to kolem 1500 - 2000kč. Vždy je spokojený… ![]()
Příspěvek upraven 19.11.14 v 14:08
Solené dýňové semínka jsou super, a celerky a řepelky (chipsy)
Jéé, já chci také balík zdravých potravin! Kdyby to u vás nááááhodou nikdo nechtěl, hlásím se dobrovolně na konzumaci! U nás se to všechno používá (až na toho Zajíce
)
![]()
A co kustovnici? Ta je taky zdravá. Ještě mě napadají mungo fazolky a zbytek už byl řečen ![]()