Balíček zdravých potravin jako dárek

1801
19.11.14 13:25

Balíček "zdravých" potravin

Ahoj, vymýšlím vánoční dárky pro rodiče. A vzhledem k tomu, že se postupně snaží přejít na zdravější životní styl, napadlo mě udělat jim dárkový koš se zdravými potravinami, příp. základními kvalitními surovinami. Bohužel si ale moc nevím rady, co do něj všechno dát. Napadá mě špaldová mouka (tu vím, že už používají), pohanka, apod. a různé oleje, např. dýňový, o něm mamka mluvila. Pak mě napadly ještě různé ořechy. Ale tím končím :nevim: Mělo by se jednat spíše o trvanlivé věci, ovoce a zeleninu tedy ne. Poradíte prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
32914
19.11.14 13:26

Kokosový olej, Agávový nebo Javorový sirup, mussli z mixitu, sušené ovoce, hnědý cukr, jáhly, bulgur, quinoa, chia semínka..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1801
19.11.14 13:28

@andelka83 Díky :-) vidíš, kokosový olej mám sama doma, to je dobrý nápad. A javorák mě taky mohl napadnout :mrgreen: mussli si děláme s mamkou domácí, to samé suš. ovoce. Hnědý cukr přihodit můžu, ten už taky vlastně používají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5305
19.11.14 13:33

Polenta, kvalitní sýry (např. Grand moravia jsem viděla i vakuovaný a dlouho vydrží) sušenou šunku, sypané čaje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.11.14 13:43

Kromě již zmiňovaného olivový olej panenský neb olivový vhodný na pečení, rýžový olej /bez cholesterolu/, kokosový olej

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1806
19.11.14 13:44

Kuskus, kaše Nomina, ořechy, semínka, celozrnná mouka, pukance, tahini, čočka - různé luštěniny, zeleninové chipsy.. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.11.14 13:47

No vidíš… červená čočka, cícer /ale to nevím, jak se to řekne česky…/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16216
19.11.14 13:48

Já bych přihodila i třeba kvalitní fair trade čokoládu, neloupanou rýži, kokosové mléko… Já dostala jednou balíček, kde byla malá kuchařka, u toho různé suroviny, a měla jsem tam cedulku, na kterých stránkách najdu recepty, které můžu z daných surovin uvařit, tak to by taky šlo, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
19.11.14 13:49

Asi bych do balíčku zdravých potravin byla schopná zabalit i Podravku Natur nebo tuňáka :oops: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
757
19.11.14 13:56

Objednej jim Zajíce v krabici :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.11.14 14:01

@Fireangel jo, zajíc je dobrý adrenalin :mrgreen:
@Black Cat cícer je cizrna myslím.

A kvalitní čokoládu bych tam dala taky. A třeba kakao Alnatura.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.11.14 14:06

Ahoj, my tohle děláme každoročně tchýni a tchánovi, kupujeme… javorový sirup, 100% bio bezinkovou šťávu, olivový olej ( nějaký dražší ),francouzskou čočku bulgur, cizrnu, neloupanou rýži, bílé fazole, červené fazole, jáhly, vločky, jasmín. rýži, celozrnný kus kus, dýňová semínka, kokos. mléko, tuňák špaldovou mouku, potom nějaké to zdravé mlsáníčko.. špaldové tyčinky, keksy apod. no a nakonec zajdeme ještě do lékárny pro nějaký zdravý doplněk stravy… ( na klouby, rybí tuk a tak ) většinou kupujeme vše co jde tak bio, vyjde nás to kolem 1500 - 2000kč. Vždy je spokojený… :D

Příspěvek upraven 19.11.14 v 14:08

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
19.11.14 14:07

Solené dýňové semínka jsou super, a celerky a řepelky (chipsy)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
19.11.14 14:31

Jéé, já chci také balík zdravých potravin! Kdyby to u vás nááááhodou nikdo nechtěl, hlásím se dobrovolně na konzumaci! U nás se to všechno používá (až na toho Zajíce :mrgreen: ) :palec: :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
19.11.14 20:06

A co kustovnici? Ta je taky zdravá. Ještě mě napadají mungo fazolky a zbytek už byl řečen :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný