Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Kam by ste išli radšej na predĺžený víkend? Do Paríža či do Barcelony? Poprípade aké máte skúsenosti…?
Za mě spíš Barcelona, ale obojí má svoje kouzlo. V Paříži je šílená doprava, hodně bezdomovců na ulicích a u každé památky černoši nabízející Eiffelovky. U Versailles dlouhá fronta. U Barcelony mě negativa nenapadají.
Bala bych se, zr Francouzi zase budou zrovna stávkovat. Připadá mi, ze je to jejich oblibena kratochvile
Barcelona! Miluju Gaudiho architekturu. Miluju film Vicki, christina, Barcelona. Jen mě tam překvapily vysoké ceny, přijdou mi vyšší než jinde ve Španělsku.
Paříž už jsem navštívila před delší dobou, ale nějak mě to neuchvatilo.
Barcelona! Architektura, jídlo, atmosféra…to, že můžeš jít třeba na prohlídku Sagrady - a odtud volnou chůzí rovnou na koupačku na pláž 😍
Moc se mi tam líbilo. Z Paříže jsem naopak byla trochu zklamaná.
@Mamacz píše:
Kam by ste išli radšej na predĺžený víkend? Do Paríža či do Barcelony? Poprípade aké máte skúsenosti…?
Řím.
@Serpentini píše:
Za mě spíš Barcelona, ale obojí má svoje kouzlo. V Paříži je šílená doprava, hodně bezdomovců na ulicích a u každé památky černoši nabízející Eiffelovky. U Versailles dlouhá fronta. U Barcelony mě negativa nenapadají.
Imho je v Paříži doprava v pohodě.
Barcelona. Ráda se tam vracím, je to mé oblíbené město. A nejraději ji mám v týdnu kolem 24. září, když jsou tam katalánské slavnosti. Všude plno hudby, ohňostroj, velký průvod obrovských postav katalánské historie, fakt super. Také miluji procházku kolem přístavu, směrem k moři a pochopitelně i Gaudiho architekturu. Je to skvělé multikulturní, pohodové město.
@Zumpa píše:
Imho je v Paříži doprava v pohodě.
Eeeh… Mně ty zácpy v pohodě nepřišly ![]()
@Serpentini píše:
Eeeh… Mně ty zácpy v pohodě nepřišly
No, na auto to fakt není, ale hromadka mi přijde rozhodně lepší než snad v libovolném městě v ČR - dostupná všude, jednoduchá na zorientování, jednoduchý systém na placení.