Barevná laserová tiskárna

18305
25.6.13 21:09

Barevná laserová tiskárna

Dobrý večer, jdu zase s dotazem - a budu vděčný za úplně každou konstruktivní radu…
Mám v plánu pořídit si barevnou laserovou tiskárnu - přece jenom, i když inkoustovky jsou levné, tak barevný dokument po vytištění může znehodnotiti jediná kapka vody nebo slza. Tohle nechci. Takže logicky budu muset investovat nějaký ten tisíc do nákupu barevné laserovky. Jenže jaké? Existuje nějaká s dobrým kontrastním tiskem za rozumný peníz? A na kolik korun vychází zhruba jedna vytištěná stránka formátu A4?
Pokud máte někdo byť jen minimální zkušenost, sem s ní… Přiznám se, že v nabídce v prodejnách mám docela maglajz - zvlášť když se prodejci chovají podle zásady „každá liška chválí svůj ocas“ (edit: výrobky svého dodavatele).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38179
25.6.13 21:44

@Jura007
Mám tuhle Konica Minolta Magicolor 1600W.
Byly na ni dobré recenze a vycházela výhodně.
Ale moc ti o ní neřeknu, protože na ní tisknu jen vyjímečně, odhadem tak 4 stránky do roka.
Ale tisk je pěknej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
25.6.13 21:55

Máme tiskárnu jako @Heineken s tím, že jde o 1680MF. Cenově vycházela velmi dobře. Ovšem vzhledem k 1/3 startovní náplni brzy došla barva. Nechtělo se nám platit 6000,– za originální barevný toner, koupili jsme neoriginální, ale barvy jsou fakt škaredý. Tiskárna občas zlobí, nechytá se občas papír v podavači. Ale jinak jsme s ní v počátku byly moc spokojení. Ovšem ty náklady na tonery jsou nehorázný…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
25.6.13 22:11

Epsonky inkoustovky jsou už i s nerozpíjitelným inkoustem ;)
laser má vždy horší tisk a dražší A4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LL
1057
25.6.13 22:16

@Žirafátko Jo jo, to je pravda. Když jsme kupovali neteři inkoustovku, tak nám to prodejce Epsonů říkal. A je pravda, že Epson byl jen o 200 Kč dražší než Canon, který jsme nakonec koupili. Podmínka Epsonu bylo vytisknout x stran za týden, což ona (neteř) by nesplňovala.

Já bych už to barevné laserové nešla znova. Černobílá ano, ale barevná je fakt drahá na provoz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
25.6.13 22:20

@LL ano, barevná laserová je nesmyl. Šla bych do toho Epsonu, klíčové slovo je pigmentový inkoust :) (samozřejmě to nesmí být Armorové (neoriginální) cartridge, ale original)

http://www.alza.cz/…-d388307.htm
http://www.alza.cz/…-d388243.htm
http://www.alza.cz/…-d366522.htm

pokud bys hodně tisknul (třeba fotky, obaly na DVD, to mizí rychle), tak se vyplatí koupit tiskárnu, do které se dají koupit original 200ml náplně - to je asi nejlevnější možný tisk. Tam už záleží na specifičtějších požadavcích.

A laser víc žere proud ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
25.6.13 22:26

http://www.czc.cz/…6292/produkt?…

dají se tam dát 3 různé velikosti cartridge s výdrží 800, 2000 a 3400 stránek/cartridge

má nízkou spotřebu (při plným provozu 17W!!)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
26.6.13 04:54

Díky za náměty, zas mám o čem přemýšlet… :think:
Mně nejde ani tak o množství vytištěných stran za týden nebo za měsíc, jako spíš o ostrý tisk, nerozpíjení v kontaktu s vodou nebo lepidlem a taky o stálobarevnost… A samozřejmě aby to nezruinovalo můj domácí rozpočet.
Co si tak pamatuju začátky inkoustovek, tak za 4-5 měsíců byly barvy někde úúúúplně jinde, než jsem chtěl při tisku mít… Tak toho bych se docela bál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
17.11.16 18:35

Kvalitní tonery asi nejdou koupit že? Myslím nějaké neznačkové, měla jsem jedny kompatibilní a teda nic moc kvalita.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
17.11.16 18:42

@Jura007 K čemu to bude, objem tisku a zatížení…?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jančakecalka
30.11.16 05:07

Máme od léta Canon a :palec:

• Citovat
  • Upravit
jancaa11
30.11.16 23:37

Jdou podívej na na tonera.cz a tam je plno tonerů na výběr i renovované.

• Citovat
  • Upravit
44
1.12.16 02:20

Aha díky, mrknu na to, ale co jsou ty renovované v životě jsem tento název u tonerů neslyšela?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí