Barevná výmalba

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
891
30.6.10 20:50

Barevná výmalba

Ahojky, poradíte nějaké vychytávky při malovaní? Hodláme vymalovat nejdřív bíle a pak na to barvu (na stěny; strop zůstane bílý). Jsou dvě varianty - buď barva až ke stropu, nebo u stropu nechat pruh volný. Jaké jsou záludnosti? U barvy až ke stropu mě napadá, že si ve snaze udělat co nejvíc válečkem zakydám i strop, u bílého pruhu se zase lekám toho, jak dosáhnu, aby to bylo rovné, a bude možná těžší nepřetáhnout. Díky za zkušenosti, rady a vychytávky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
PetkaK
30.6.10 21:10

Ahoj, my jsme malovali taky stěny barevně, prvně jsme chtěli nechat si tam pruh, tak jsme nalepili na tu stěnu pásku a že jí potom strhneme, ale strhlo se to i s bílou barvou až na omítku :cry: takže nám to nevyšlo, no. Tak nakonec to máme až do stropu, a koupili jsme si na to malý váleček (cca deset centimetrů) a udělali jsme linku malým štětcem těsně u stropu a dokonce to máme bez přetahu a potom tlustší linku tím deseticentimetrovým válečkem a pak od podlahy ke stropu jsme jezdili normálním válečkem.

Třeba moji rodiče to kolem stropu dělali štětečkem na malování vodovkama :) a pak normálně válečkem od podlahy ke stropu.

• Citovat
  • Upravit
17180
30.6.10 21:13

taky nemám dobré zkušenosti s těma páskama. Malovali jsme u tchýně barevný pruh uprostřed místnosti a strhávalo se to takže pak ještě štětečkem.

Takže za sebe bych spíš vymalovala až ke stropu - nejdřív si udělat linku tlustým štětcem a pak válečkem. Vždycky to bude trošku křivé ale to vidíš jen ty a z blízka. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6093
30.6.10 21:14

Existuje na tom taková papírová páska, kterou si oblepíte to, co nechcete zamalovat (futra, vypínače, parapety).
Dokonce se to dá použít i právě na tu bílou linku těsně pod stropem ;-) Švára je malíř pokojů, malbu nám dělal už nekolikrát, tak jsem ledasco pochytila :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
PetkaK
30.6.10 21:26

My právě měli tu papírovou pásku a strhlo se nám to i tak. :nevim: :nevim: :nevim:
Když se budete hodně snažit, tak to opravdu křivé mít nebudete - my nejsme s manželem nějací malíři :-D a všichni nám to chválí jak to máme rovně, takže to dopadlo dobře.

• Citovat
  • Upravit
jjelena
30.6.10 21:33

Ahoj, my taky teda neměli žádvný problém s nalepovací páskou. V baráku to budeme řešit nejspíš bílýma stěnama a na jednu bych chtěla nějakou výraznou barvu a tapetu… 1 až 2 pruhy, podle šíře a barvu nejpíš podle sedačky.

• Citovat
  • Upravit
23847
30.6.10 21:44

Já před lety, inspirována angličany jsem si vymalovala pokoj s půlmetrovým bílým okrajem od stropu :mrgreen: Vzala jsem vodováhu a kreslila si malé značky (co půl metru) světlou pastelkou, pak jsem si vzala rovnou dřevěnou lať a přikládala ji shora na ty značky a obtahovala to štětečkem tak, abych zamalovala ty značky a pak už válečkem. No byla to piplačka, rovné to bylo, ale všechny návštěvy na tu mojí anglickou výmalbu koukaly jak zjara :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
30.6.10 22:06

Zda malovat az ke storpu ci ne - je zde jedna hlavni vec - pokud mas steny a strop naprosot rovny tak klidne maluj az ke storpu - pokud ovsem bydlim ve starsim dome (nebo i v novem a zednikum se prilis nedarilo) radsi udelej ten bily pruh - jinak to bude hrozne moc videt, ze mas krive stropy ci steny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6512
30.6.10 22:08

A sundavate tu ůepici pasku jeste zamokra? Ja s ni nikdy nemela nejaky vyznamny problem :nevim: …A to mam jednu stenu zpulky pruhovanou :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19296
30.6.10 22:24

Ahoj
Můj taťka míval takové dřevěné něco…jako pravítko to vypadalo a to bylo,mám pocit,5 cm široké.Prostě tak,jak chtěl mít pruh pod stropem.Jen to přikládal a maloval.
Taky jsem jedno měla,ale nějak se někam zatoulalo. :-(
Bylo to rychlé a přesné. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17180
30.6.10 22:33

Ajko jojo za mokra a i tak se to loupalo. Asi je to hodně i o povrchu a co je pod ním. :nevim: Jinak ty pruhy vypadají výborně :palec: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
190
30.6.10 23:02

Minulý týden jsem domalovala hlavně horizontální pruhy. Páska z drogerie je hodně přilnavá a pevná, vhodná na olepení vypínačů, zásuvek a oken. Na pruhy jsem používala nejdřív Tesa Senzitive pásku. Její jen 25 m za 90,–Kč. Musí se ještě za mokra odlepit a na druhou vrstvu opět. Bylo jí málo, u nás ve stavebninách mi doporučili německou za cca 20,–Kč. Tesa neodlepila nic, německá sem tam, ale štětečkem se dá opravit. Nejdříve omaluj štětcem kraje, kolem pásky do hloubky cca 10 cm, průběžne rovnou odlepuj, potom pokračuj válečkem. Barvu raději hustou, já použila na strop Primalex Plus, na stěny míchanou z obchoďáku (Baumax, Hornbach). Je to piplavá práce, počítej raději dvojnásobnou dobu. Přeji mnoho štěstí.
Pár užitečnýc odkazů:

http://www.stream.cz/…-rovne-tvary
http://www.ceskykutil.cz/…uhu-na-steny
http://www.ceskykutil.cz/…a-tape-s-r-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
1.7.10 11:58

Pokud jsou stropy hodně křivé, ani bílý pruh to nespasí, měli jsme tak v ložnici a hrůza. Nakonec máme vymalováno světlou fialkovou stěny i strop a ta křivost jde vidět mnohem méně.

Jinak doma jsme pruhy dělali pomocí provázku a nějaké práškové barvy, provázek obalit práškovou barvou (v sáčku), v každém rohu udělat značku, provázek natáhnout, „brnknout“, ta prášková barva se otiskne na stěnu a hurááá :mrgreen: linka je na světě. Pak kolem linky štětcem a zbytek válečkem.
Nebo i tím pravítkem nějakým dlouhým to jde dobře…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
1.7.10 14:56

Já koukávala na RTL na různý pořady o bydlení a tam to dělali přesně, jak píše Pipet.
Manžel se taky bál, že se tím pruhem nerovnosti spíš zvýrazní, takže jsme volili světlejší odstíny, kterými jsme vymalovali i stropy, opět jako Pipet :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
17.4.15 17:24

Ahoj s papírovou páskou mám stejnou zkušenost :arrow: šla dolu i s omítkou. Vyzkoušejte raději obyčejné prkno (palubku cokoliv) koupíte v Obi úzkou a dlouhou jak chcete. U vrchu ji přidržíte a pod ní natřete válečkem, nebo štětcem. Žádné měření, vyměřování po celé délce stěny to bude stejně široké-jen posouváte. Nebo,,kreativní tipy na vymalování bytu STREAM " :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný