Barf Jezevčík

Anonymní
29.9.22 20:57

Barf Jezevčík

Dobrý den,
Chtěl bych z granuli brit care lamb and rice puppy přejít na barf. Steneti je 7 měsíců. Mnoho jsem toho už přečetl, znám krmne davky a tak…ale mám otazku-nase veterinarka u minulého psa říkala, že nesmí kosti(taky jezevčík), jak to teda je.(samozřejmě vím že nejprve budu muset obnovit jehlicovy efekt). Ma někdo zkušenosti s barfem u jezevčíků? Cetl jsem ze kosti lze nahradit drcenymi skořápkami či doplňky. Ma někdo zkušenost?
Předem děkuji za odpověď

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Prostě Vodnář
29.9.22 21:28

Tak ony jsou kosti nebezpečné pro každého psa, nevím o tom, že by to měl mít jezevčík nějak přísnější. Myslím, že vajíčko může dostat celé . Rozhodně mu neublíží.

• Citovat
  • Upravit
59392
29.9.22 21:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Chtěl bych z granuli brit care lamb and rice puppy přejít na barf. Steneti je 7 měsíců. Mnoho jsem toho už přečetl, znám krmne davky a tak…ale mám otazku-nase veterinarka u minulého psa říkala, že nesmí kosti(taky jezevčík), jak to teda je.(samozřejmě vím že nejprve budu muset obnovit jehlicovy efekt). Ma někdo zkušenosti s barfem u jezevčíků? Cetl jsem ze kosti lze nahradit drcenymi skořápkami či doplňky. Ma někdo zkušenost?
Předem děkuji za odpověď

kosti může, ale jen syrové a ideálně obalené masem. takže co vím tak kuřecí krky nebo kuřecí křídla. ale chce to hodně pomalu když je na granulích tak si tělo musí fakt zvyknout. A kostí ze začátku fakt jen malinko ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
555
29.9.22 22:49

Máme křížence s jezevčíkem, kosti začal jist asi až po 2 nebo 3 měsících na barfu (nevím přesně, už je to 8 let :oops: ), prechazeli jsme z granuli pomalu, přesně podle “návodu” a žádný problém :pankac:

Edit: kosti samozřejmě syrové, prošlé mrazem, a jak je psáno výše hlavně kuřecí křídlo, krk, občas skelet atd… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
30.9.22 09:05
@Anonymní píše:
Dobrý den,
Předem děkuji za odpověď

Znám jezevčíky na barfu a normálně kosti dostávají.
Postup, jak kosti zavést do stravy znáš, tak to prostě zkus.
Ze začátku podávanou kost můžeš rozmlátit paličkou na menší kousky. Kuřecí křídlo můžeš držet v ruce a pes ho bude okusovat. Jde o to, aby „začátečník“ nezhltnul velký kus kosti, ale naučil se kost kousat.
A nezapomeň na kosti na okus. Velké kloubové kosti, které pes nemá šanci ukousnout větší kus a jen je okusuje. Čistí si tím zuby a zabaví se.
Pokud jde o doplňky stravy jako náhradu kostí, nemám osobní zkušenost. Tam bude potřeba to dobře spočítat.
Na Facebooku jsou skupiny, kde se můžeš zeptat na vše kolem barfu. Doporučuji skupinu BARFování .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný