Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Hezky večer.
Je tady někdo, kdo řešil podobnou věc, nebo má barevné cítění? ![]()
Máme nové interiérové dveře - světle dřevo s černým kováním. Podlaha také světla… A teď jakou barvou pretrit stará železná futra? Oblozit zárubně nám nebylo odborníky doporučeno. V kuchyni s jídelnou máme kombinaci barev na stěnách vanilka/káva, ložnice vanilka, jinak bílá… Kuchyň bude také kombinace tmavé a světlé… Nechali jsme si namíchat barvu podobnou ke dveřím, tak jsme zkusili jedny futra pretrit, ALE… Za prvé na mě ta barva působí, jako někde ve fabrice a za druhé přemýšlíme, zda to nenatrit raději černou barvou, která by sla k tomu kovani… Přikládám fotky pro lepší představu a budu moc ráda za rady někoho s lepším barevným cítěním ![]()
Nějakou světle hnědou, krémovou. Nebo úplně roztrelit. Máme všude bílou. Dveře dub sněžný no tak nějak. Takže šedé proužky?. V obýváku ta bílá a červene štěně vypadá dobře. Jinak v chodbě je hnědá podlaha bílé zdi. Dřív jsme měli tmavě hnědou ložnici, podobně jako vy a ta bílá vypadala hezky. ![]()
U vas se to uz stejne mlati vsechno dohromady ![]()
Podlaha jiny odstin, dvere, jedna skrinka, druha skrinka, stul, zdi, nic neni stejne. Tak uz je to asi fuk.
Mozna drzet se barvy zdi.
Hlavně ty dvere mate vzhledem k podlaze jako pěst na oko, podlaha je teplejší odstín jako vše v interiéru, ale ty dvere jsou studené a nejde to zrovna dohromady ![]()
Šel by tam palisandr (hodně tmavě hnědá, ale ne vyloženě cerna), ale jak se znám, tak bych tím vzala rovnou i ty dvere ![]()
Ano, ke dveřím samotným by ta šediva šla, ale nechapu, proč sis dala v podstatě šedivé dvere, když ty studené odstíny očividně vůbec nemáš rada - soudě podle zbytku barev na fotkách.
@Lucie_Sx děkuji za rozbor
každopádně dveře a podlaha jsou téměř totožný odstín - fotka zkresluje. Barvy stěn jdou k podlaze krasne, v celém domén opakujeme stejný odstín. Jen chodba je bílá a pokoj děti mají dle sebe. Futra co jsem fotila natřená jsou do pracovny a tam nábytek zatím fakt neresim. Jinak jak jsem psala, vyrábí se nám nová kuchyně, ktera bude také kombinaci tmavé a vanilky a s tím samozřejmě bude i nový stůl a židle. Mě jde o ty futra - zda je natřít na tmavé, nebo světlo ![]()
@Semtex dveře a podlaha jsou téměř totožný odstín světlo a fotka klame
tmavé dveře jsme nechtěli, ty jsme meli a právě vyměnily - ty byly jak pěst na oko. Vše máme laděné do kombinaci světla/tmava. Teď se nám vyrábí kuchyně a stůl ve stejném odstínu. Jen si právě nevím rady, zda futra tmava nebo svetla. Tu světlou barvu jsme dostali v obchodě k těm dveřím právě, ale pořád zvažuju spíše tmava futra
@123muminek123 prave, ze jenom téměř - studeny a teplý odstin ti ten rozdíl proste udela, jakoze ti tam něco vadí, ale nevíš co
jinak ta futra samotná jsou barevně v pohodě, co mi jedine vadí, je ten bílý pruh kolem nich. Význam tohoto počinu mi poněkud uniká
Dotahla bych to tou barvou, co je na zdi, až k nim, futra pretrela plus minus stejnou barvou, ať je to nový, a vyřešeno.
@Semtex ten pruh je maskovací páska, ta půjde pryč…je tam aby se nepretrela malba. Jako myslíš nechat futra tmavé a pretrit nově tmavou barvou, nebo je pretrit na tu šedou? ![]()
@123muminek123 píše:
@Semtex dveře a podlaha jsou téměř totožný odstín světlo a fotka klametmavé dveře jsme nechtěli, ty jsme meli a právě vyměnily - ty byly jak pěst na oko. Vše máme laděné do kombinaci světla/tmava. Teď se nám vyrábí kuchyně a stůl ve stejném odstínu. Jen si právě nevím rady, zda futra tmava nebo svetla. Tu světlou barvu jsme dostali v obchodě k těm dveřím právě, ale pořád zvažuju spíše tmava futra
To je pruser lamina, ze je to malokdy stejne, ten TEMER totozny odstin je proste pest na oko
.
Ted tam do toho flaknes zase „temer“ neco podobneho (jako tu sedou) a bude to blby.
Drzela bych se te zdi, pokud pujde trefit stejna barva.
@Lucie_Sx jenže ta zeď není stejná v celém domě. Ta hnědá je jen na dvou stěnách a zbytek je vanilka… Takže právě proto váhám jestli volit světlou, nebo jít do černé/nebo nějaké tmavší, která by šla k tomu kovani
@123muminek123 píše:
@Lucie_Sx jenže ta zeď není stejná v celém domě. Ta hnědá je jen na dvou stěnách a zbytek je vanilka… Takže právě proto váhám jestli volit světlou, nebo jít do černé/nebo nějaké tmavší, která by šla k tomu kovani
Neee černou k tomu určitě ne ![]()
@123muminek123 píše:
Na hnedou zed hnedy futra, na vanilku vanilku.
@Lucie_Sx to mám strach ze to bude už moc nakombinovany, protože na chodbě jsou další 4 dveře a bílá zeď…
@DandátkoP tak jakou? Bílou? Nebo nějakou světle hnědou? Jedn dveře jsou na hnědé stěně, jedny na vanilkové a 4 na Bílé…