Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No já Dulux nikdy neředila, protože co teda vím, tak mají zaručenou kryvost prvním nátěrem…a vždycky to vypadalo perfektně. Takže bych to viděla dobře promíchat, případně napenetrovat a natřít
@mandlova My jsme malovali nove omitky, napenetrovane a natery musely byt urcite dva (i pri neredeni prvniho nateru).
@Cuddy Aha, tak to je pak jiný…pokud maluješ úplně první nátěr na fajnovou omítku, tak to pak chápu.
@mandlova píše:
No já Dulux nikdy neředila, protože co teda vím, tak mají zaručenou kryvost prvním nátěrem…a vždycky to vypadalo perfektně. Takže bych to viděla dobře promíchat, případně napenetrovat a natřít
Nám první nátěr vždy udělal nějakého kocoura (ať už se šlo na čistou stěnu nebo přes jinou barvu) a druhým se to srovnalo, ale muž tedy nikdy neředdil, nebo možná zpočátku - třeba štamprle na pikslu barvy.. Pak už ne, naučil se s tím pracovat a moc si ty barvy chválí.
Prosim poradte. Po odstraneni samolepek nam na stene zustavaji oderky v malbe. Stena je natrena namichanym duluxem. Bohuzel nam ani trocha barvy po malovani nezustala. Ted nevim, co s tim. Jde sehnat nejakou malou pixlu? Nebo dela dulux male vzorky? Myslite, ze kdyz oderky pretru, bude ta barva fakt stejna? Diky za vase zkusenosti.
Ahoj,
o barvě dulux jsem také přemýšlela (nakonec máme primalex). Vzorky se prodávají, ale ne u nás. Měli by je prodávat ve Velké Británii a neměl by být problém je objednat. Otázkou je, jestli to pak nevyjde obdobně jako barva. Nicméně si myslím, že by to mělo vyjít levněji, protože dulux je dost drahá, obzvláště ta míchaná. Záleží na tom, jak velké plochy chcete zamalovat, aby vzorek vystačil. Také záleží na tom, jak dlouho máte vymalováno. Pokud pár měsíců, tak by barva měla být stejná. Pokud několik let, tak odstín bude jiný než ten na zdi a akorát se malovaná plocha zvírazní. Každopádně bych to řešila asi takto:
1. na netu najít anglicky „dulux paint testers“ a objednat dle kódu barvy
2. u starší barvy na zdi - vyfotit (docela rizikové) nebo pokud vám zůstala na nálepkách, tak s tímto vzorkem zajít do barev, aby vám namíchali stejný odstín (ten bude aktuální s tím, co máte na zdi)
Než budete něco takového konat, poraďte se ještě s odborníkem (např. v centru barev apod., nezkoušla bych hobby markety, ale něco menšího).
Pozor na to, Dulux už není co býval, letos už v čr prodávají dulux poláci a není to ta stejná kvalita co bývala. Navíc velmi omezili výběr asi na cca 200 barev, víc jich už nebude. Dokonce kvalita nového duluxu natolik poklesla, že už je dokonce lepší i ten rpimalex. Moc nás to mrzí, protože my s duluxem malovali léta a nemohli si to vynachválit, bohužel tedy už v něj nemám důvěru…
Ahojky. Uvažujeme, že koupíme barvy od této značky. Sháníme cihlovou, sytě oranžovou a čokoládově hnědou. Máte někdo vymalováno těmito barvami a hodíte případně foto? Nevím jestli vůbec od této firmy koupím takové odstíny ![]()
@ArumLily0 V těchto odstínech určitě Dulux seženeš. Záleží, jak moc sytou oranžovou si představuješ. My použili jak tmavě hnědou (řekla bych, že je taková čokoládová), oranžovou a pak něco mezi oranžovou a cihlovou. Foto ti můžu poslat do SZ.
Zaujala mě barva dulux easy clean. Má být omyvatelná. Máte s ní některá zkušenost? Je skutečně omyvatelná? Nesetře se barva? Odstraní pastelky, nápoje, jídlo atp (práce dětí, však to znáte.)
Máme s ní vymalovanou kuchyň. Už jsem s ní umývala nějaké jídlo a stříkance od oleje. A v pohodě. Barva drží a je čistá. S pastelkama neporadím, naše malá maluje zásadně v obýváku, kdy máme barvu klasickou ![]()