Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Zdravím všechny, plánujeme vymalovat dětský pokoj, včera jsme koupili barvu dulux colour of the world. V prodejně nám řekli že barvu máme ředit vodou, ale všude jsem četla že se barva nemá ředit, dokonce ani míchat. Máte někdo zkušenosti s těmito barvami? Děkuji
@Petrlis Ahoj, my jsme duluxem malovali jednu zeď a barvu jsme neředili ![]()
Redit uplne malinko v prvnim nateru. V druhem uz ne. Hlavne doporucuji si trochu barvy schovat na pripadne opravy, tuto kolekci obmenuji rok co rok a pozdeji uz nemusi jit sehnat.
Duluxem máme vymalovaný celý byt a barvu jsme neředili ![]()
Stěny jsme pro jistotu před malbou natřeli penetrací…
My jsme duluxem malovali kuchyň a obývák a barvu jsme neředili ![]()
My s ní máme vymalovanou jednu stěnu v kuchyni a první nátěr jsme zředili jenom malinko a druhý už jsme ředili víc a ten právě překryl případné kocoury z prvního nátěru, ale taky záleží jaký je podklad, my třeba malovali na nové omítky, které dost sají, i když jsme je před tím natírali penetrací.
@Petrlis píše:
Zdravím všechny, plánujeme vymalovat dětský pokoj, včera jsme koupili barvu dulux colour of the world. V prodejně nám řekli že barvu máme ředit vodou, ale všude jsem četla že se barva nemá ředit, dokonce ani míchat. Máte někdo zkušenosti s těmito barvami? Děkuji
Neředit - jakmile naředíte, výrazně vzroste riziko kocourů, navíc barva ztratí své pojivové schopnosti.
@Petrlis píše:
A když se neředí není potom moc hustá?
Není, je akorát, dobře se nanáší a na zdi pak vytvoří takový ucelený film.
Mam vymalovyny obyvak, neredila jsem, pouzila jsem penetraci, mame stare omítky a bez kocouru ![]()
Já ředila, ale fakt jen malinko. Byla hrozně hustá a špatně se mi s ní malovalo s válečkem. I v obchodě mi poradili trochu naředit ![]()
On je jeste dost rozdil v te levnejsi rade COW a pak v te drazsi, jak se micha primo odstin. S tou drazsi se pracuje dle meho lepe, i kdyz je husta, tak se rozetre hodne do plochy (vic nez COW).
Máme barvy jak COW tak ty míchaný dulux a ty míchaný jsme ředili. ale jsou lepší, krásně se s nima maluje a mají takový jakoby „film“ a nejdou hned tak upatlat.