Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky školáčků, prosím o rady a poznatky ohledně školního batohu pro dceru do první třídy. Půjdeme do Topgalu, to vím jistě. V době nástupu do školy, jí bude čerstvých 7 let, předpokládám cca 120 cm a cca 21 kg. Dceři se líbí tyto http://www.topgal.cz/…8/a---black/
Kdo máte prosím zkušenost s nějakým z těchto batohů, budu ráda za každý poznatek.
Zda vybrat nejlehčí dvoukomorový, nebo malinko těžší s hliníkovou výztuhou zad atd. Pán přímo ze stránek Topgalu, mi z těchto třech, nejvíc doporučil vzhledem k výšce dcery, ten první s peříčky.
Co vim, batohy topgal vazi kolem kila, jsou tezsi, ale serie chili vypada, ze je lehci, batohy topgal maj dobre tvarovaná zada, za me celkem spokojenost
Rozhodne vybirej batohy pro prvnaku, a ne do 4 aa 5 tridy, ty jsou o mnoho tezsi
Teď mi batůžek pro dcerku přišel…přinese ho Ježíšek…a určitě kup přímo pro prvňáčka, je úžasný! Koupila jsem i s penalem, pytlíkem na bačkory, krabice na svačinu a láhev na pití. Vše super!
http://www.topgal.cz/…39/h---pink/ tenhle je i lehký a vypadá i hezky ![]()
@Gábííí Můžu se zeptat který přesně, máte? Nám se z těch přímo prvňáčkovských líbí, CHI 697(fialový s pírky,0,84 kg) a pak NUN 201(černý s květ. vzorem, ten je o něco těžší)
@tumpach a nevadí, že nemají ty lehké, tu hliníkovou výztuž, jde mi o to aby se třeba časem nějak nekroutil
@stverinda tak to nevím, ja jsem nakonec tedy nevybrala topgal, malá chtěla elsu
, ale taky nemá na batohu hliníkovou výztuž a rozhodně se nekroutí, ona ta hliníková výztuž tam moc efekt nemá
, starší měla s hlíníkem, ale moc jsem nepochopila funkčnost, akorát to bylo těžší ![]()
@stverinda píše:
@tumpach a nevadí, že nemají ty lehké, tu hliníkovou výztuž, jde mi o to aby se třeba časem nějak nekroutil
určitě to nevadí. Kamarádka má ten s peříčky a drží perfektně. Jiná má už druhým rokem také bez výztuže a je jako nový. Dcera má zatím vybraný tento, ale musí si ho vyzkoušet. To je nejdůležitější, aby dobře seděl na zádech.
@lecijasek moc díky za info, tak to vypadá, že výběru ten nejlehčí, stejně počítám, že bude tak na 2 roky a pak by se třeba s přibývajícím učivem koupil nějaký ten trošku větší.
Nemusím se bát, že se tam vše potřebné nevešlo, když jsou jen dvoukomorové?
@stverinda malá ma spíše aktovkobatohu, jen jednu komoru a druhá je malá (na svačinu), oni toho učení skutečně nemají moc - takže toto potřebuje prvnáček: cca 2 knihy (připomíná to spíše časopis o 90 stránkách), knihu (opět spíše jako časopis) na matematiku, ve stejném provedení prvouku a angličtinu,
, pak mají tělocvik, hudebku, výtvarku, snad jsem na nějaký předmět nezapomněla, takže toho opravdu nepotřebují tolik
, tak klííd