Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
asi ho budeš muset přikurtovat. Ne vážně, co je tohle za názor?
Když dítě jede svým tempem, tak proč mu bránit?
To slyyším prvně, že dítě nemá chodit ![]()
Můj druhý syn chodí od 11,5 měsícǔ a doma se nezastaví. Z kočárku ho vyndavám minimálně, protože potřebuju taky někam dojít…ale zrovna dnes byl čas, tak šel určitě tak 100m. U staršího jsem přestala používat kočár ve dvou letech, pak chodil vše po svých.
Ani jeden nemá na doma boty. A křivé nohy nebo špatná záda nemá ani jeden.
Vyměnit doktorku jsem zvědavá co zítra řekne nám teda malý chodí kolem nábytku a začíná se poučtět má 10 měsíců. já bych těda na chůzi pevné botky dala jen na tu chvilku doma. nevím já prý chodila od 8 měsíce a nikdy se to neřešilo kolik jsem ušla bych ji chtěla vidět jak brání dítěti v chůzi teda za mě vyměnit
Boze co je to zase za demi doktorku? Muj syn chodi od 12 mesice sam a lita mi celej den. Kotnickovy pevny boticky ale mame.
Tak s těma botama nevím, taky myslím, že by mělo mít pevné v kotníku. Ale jinak je to doktorka na h,,, jak máš jako ovlivnit, jeslti chodí nebo ne. Znám hodně maminek, co prostě v roce už s kočárkem ven nechodí ![]()
Coprosim??? Tak to by náš mladej měl problém - v 18 měs. mu kočár obsadila sestra. Ještě chvíli jsem jezdila z dvojkočárem, ale záhy už musel po svých. Neumím si představit dítě vozít do tří let v kočáru, to by mi hráblo a nevylítanej synátor by mě zadupal do země. Vyměnit doktorku.
@Anonymní píše:
Omlouvám se za založení nové diskuze, ale dneska jsem naprosto vytočená.
Byla jsem u dětské doktorky a seřvala mě jak malého fakana, že syn chodí po svých. Je mu 13 měsíců a od 11 měsíců chodí sám. Podle ní by mělo dítě do 3 let věku ujít maximálně 100 metrů a pak do kočáru.
Teď by měl ujít maximálně 20 metrů. Za půl roku 50 metrů. Pokud chodí tak jak chodí, tak bude mít křivé nohy. Když jsem se jí ptala, jak to mám udělat doma, když pořád lítá, tak mi vysvětlila, že mu v tom mám zabránit. To stejné s botama, musí mít pevné botičky, což nepodporuju, takže bude mít křivé nohy a od toho špatné držení celého těla.![]()
Syn prostě sedět nechce a nebude, takže ho tu a tam vyndám a nechám popojít. Dneska na to celý den myslím a mám z toho špatné svědomí, že jsem ho ani venku z kočárku nevyndala…
Jaké jsou názory vašich doktorů na chůzi?
A co doma??? Tam mu to budes krokovat???
S tim jsem se nesetkala. To je zajimave.
Tak to slyším prvně. My teda na kontrole ještě nebyli, co malej chodí, jdem až v 18.měs. Začal v ukončených 13.měs a rozhodně mu to tu nekrokuju. A i kdyby to naše doktorka nějak řešila, to bych ho jako měla doma přikurtovat k posteli?
Chvilku neposedí, neustále někam kluše, venku střídavě chodí a veze se, ale spíš pro můj pocit, že si aspoň chvilku odpočine, když doma to neudělá. Ale že by měly děti nějaký limity, to jsem nikdy neslyšela. ![]()
@Nainuva on právě hrozně rád tlačí kočárek, tak ho nechávám.
No a je to špatně, protože jak vidí takové nezodpovědné matky, tak se jí otevírá kudla v kapse. Za pár měsíců budu prý plakat u ortopeda, že má dítě křivé nohy.
Naštěstí to byla zástupová doktorka, hned jak se (za 3 týdny) vrátí naše, tak se jí zeptám.
Náš poslední maličký začal chodit taky v 11 měsících a mudr. v tom neviděla problém. Doma ho nechám běhat jak se mu zlíbí, venku když někam jdeme tak zatím toleruje kočárek ale na dvoře ať si běhá jak chce. Jen mudr. doporučila boty i doma s pevnou patou nožičku stáčel dovnitř v patičce. Starší děti - dcerka začala chodit v 11,5 měsících a synek v týden před rokem.
Každé dítko ví kdy je na co čas a neřídí se nějakými tabulky.
Na ven má pevné botičky, ale na doma mu je nedávám, má bačkůrky Fare.
Tedy, to slyším prvně. Náš mladej začal chodit přesně v den, kdy mu bylo deset měsíců. Šel sám bez opory tátovi naproti.Od té doby lítá jako drak.Nohy má tedy do o, ale to táta taky a i moje tchýně
Jak zabránit takovým šídlům chodit, to by mne tedy zajímalo
No a naše doktorka zase tvrdí, že naboso chodit doma je lepší, než různé botičky, či bačkorky. My je dětem doma nedávali nikdy, dcery mám dospělé a špatné držení těla nemají. Ani, jiné potíže.
Ahojky zakladatelko!!,zadny spatny svedomi nemej jako proc, co jsi jako mela delat, kdyz zacal tak brzy chodit..Pripoutat ho nekde a aby pak brecel, prd na doktorku, mate ji moc peclivou..My taky mame peclivou dr, az moc, ale jsem za to rada.Ale tohle neresi, ani se me neptala, od kdy chodi, jen se me ptala zda chodi, ale uz nevim kdy se ptala..Protoze syn bude mit za dva mesice 2 roky,..
ALe reknu ti ze muj syn na nohy se postavil v 5 mes. V postylce se pritahl a stal, peroval…Bavilo ho to strasna sranda!!nekdo me ukamenuje ale co jako libilo se mu to, kdyz jsem ho posadila udelal to zas…V pul roce, uz pomali zkousel obchazet nabytek, lital v choditku, za ruce i kdyz by se to nemelo, ale nechtel jen sedet, lest apod..V 7 mes, me obchazel nabytek uplne v pohode, a v 10 mes. delal postupne krucky sam, silene byl nadseny ze objevil neco novyho.
Zkousel se poustet sam, a na Vanoce presne v den v roce 2011 udelal krucky x krucku po sobe!
A s nohama a zadama nema zadny problemy je naprosto zdrav,..
Nedelala bych si z toho spatny svedomi!!
Omlouvám se za založení nové diskuze, ale dneska jsem naprosto vytočená.

Byla jsem u dětské doktorky a seřvala mě jak malého fakana, že syn chodí po svých. Je mu 13 měsíců a od 11 měsíců chodí sám. Podle ní by mělo dítě do 3 let věku ujít maximálně 100 metrů a pak do kočáru.
Teď by měl ujít maximálně 20 metrů. Za půl roku 50 metrů. Pokud chodí tak jak chodí, tak bude mít křivé nohy. Když jsem se jí ptala, jak to mám udělat doma, když pořád lítá, tak mi vysvětlila, že mu v tom mám zabránit. To stejné s botama, musí mít pevné botičky, což nepodporuju, takže bude mít křivé nohy a od toho špatné držení celého těla.
Syn prostě sedět nechce a nebude, takže ho tu a tam vyndám a nechám popojít. Dneska na to celý den myslím a mám z toho špatné svědomí, že jsem ho ani venku z kočárku nevyndala…
Jaké jsou názory vašich doktorů na chůzi?