Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, moře(Chorvatsko) s čerstvým dvouleťákem busem asi blbost, že? Máte někdo zkušenosti? Jako maminka dítěte a ne rozhořčený spolucestující ![]()
Hej na řeči vůbec nedej děti to zvládají mnohem lépe než dospělí, jeli jsme taky, spal celou noc, i ostatní děti
pro ně je to lepší v buse mají to pestřejší, můžou se víc pohybovat pokud nebudeš trvat na autosedačce-povinná není ![]()
@Doe_Jane Manžel našel právě moře za krásnou cenu a já už ho tak potřebuju
,byla jsem naposledy v r.2013…Ale z tohodle mám strach no…Aby to neprořval ![]()
Pokud neklidné uřvané dítě otravuje po mnoho hodin celý autobus řevem nebo neustálým pochodováním po stísněném prostoru - nehledě na bezpečnost při jízdě, je to bezohlednost první kategorie vůči všem okolo. Dovolenou mají zkaženou hned na začátku všichni - spolucestující, rodiče i to dítě.
Proč se s takto malým dítětem hned hnát k moři tím nejméně pohodlným a nejvíce obtěžujícím způsobem? Počkám pár let, dítě bude snesitelnější a poletí se pohodlně letadlem.
My teda jezdíme až od 6 let, ale v busu je vždycky nějaký malý dítě. Vše ok. Tím, že se jede na noc, konkrétně z Brna odjezd vždy kolem 21.00-22.00, tak děcka hnedka usnou. Ráno jsou sice jako první vzhůru, ale nikdy jsem nezažila, že by nějak křičely. Jednou mě teda jedno takové dítko vzbudilo, ale to proto, že sedělo hnedka za náma, a přeci jen trošku s mamkou komunikovalo,,,nicméně byla jsem ráda, bylo 7 hodin ráno a zrovna jsme projížděli italskýma horama, nebo resp. „kolem“ nich, nádhera, o ten pohled bych bez něj přišla ![]()
Takže pokud sama soudně uznáš, že Tvý dítě není nějaký extrém, tak bych v poho jela.
@Danulinka16 znáš asi svoje dítě nejlíp a víš, jak zvládá dlouhé cesty. Moje první dítě bych vzala úplně s přehledem, nakonec jsme jeli až v jeho 4. letech. Druhýho syna vůbec
není cestovatel.
@Danulinka16 píše:
@Doe_Jane Manžel našel právě moře za krásnou cenu a já už ho tak potřebuju,byla jsem naposledy v r.2013…Ale z tohodle mám strach no…Aby to neprořval
fakt se nemáš čeho bát i uřvané děti bývají hodné, všude spousta cizích lidí, okolí je hodně zajímavé, jezdí se v noci takže budou hodně spát, můžeš vzít s sebou nové hračky a vytahovat postupně, uteče to jako nic ![]()
Tak záleží na dítěti, s naší bych si netroufla ani omylem, vlastně ani teď v pěti letech. Naposledy jsem s ní jela busem hodinu a půl a měla jsem pocit, že to tam zboří. Ale teda já dlouhé jízdy busem nedávám ani sama. Loni jsme dávali šest hodin autem, naivně přes noc, protože přeci všechny děti spí, no, naše nějak ne, takže byl člověk po celém dni unavený a ještě mu tam zezadu pět hodin vykřikovalo dítě, nic moc, naštěstí na tu šestou hodinu usnula ![]()
No asi záleží kolik je to km. Ty znáš svoje dítě nejlépe, já tedy busem nikdy k moři nejela, takže asi sama nevím, jak moc strašné to je. Ale znám holky, co jezdí celá parta jen s dětma do Itálie každý rok a prej v pohodě. Dají to bez problémů.
Jinak s mých zkušeností, prvně jsem vzali děti k moři autem, když bylo dceři 4,5 roku a synovi necelých 1,5 roku a úplně v pohodě, spaly celou noc. Dcera se natajila tím, že se chce probudit až u moře a fakt to dodržela. Přijde mi, že právě čim menší, tím to dávají líp…Třeba loni už děti zevlovaly až do noci v autě a pořád se ptaly, když už tam budem??? ![]()
Letos jedem zas autem a pak ještě letíme, v cestování dětí nevidím zásadní problém, záleží taky jestli je tvoje dítě blinkací typ. Naše dcera zajíčíná být a je to někdy problém, vychytat, kdy je to ještě dobré a kdy už je pozdě ![]()
Tak já bych nejela ani omylem. Můj dvouletý syn nevydrží sedět v klidu na zadku ani půlhodinovou cestu autobusem, chtěl by běhat uličkou, ale to je nebezpečné, takže smolík. Nejvíc zvládneme bez řevu asi dvě hodiny k babičce. A já jsem úplně hotová, protože jsem cestou jásala nad milionem aut, nakrmila všechny myši na smetišti kašičkou ze zeleného rendlíčku, pokusila se uplatit dítě křupkami, ovocem, kindervajíčkem, tyčinkami, tatrankou, čokoládou, rohypnolem, přezpívala písničky, vydržela cinkání na nos, tahání za vlasy, útok na prsa, protože když je nuda, tak se hodí aspoň mléko, stopadesátkrát bafla za nepranou záclonkou, třikrát poprosila pána před námi, jestli by nám nepodal spadlé autíčko… A to vše v tiché atmosféře autobusu, kde si připadám jako neschopná matka.
Vlakem je to mnohem lepší
@bartoel1 píše:
Tak já bych nejela ani omylem. Můj dvouletý syn nevydrží sedět v klidu na zadku ani půlhodinovou cestu autobusem, chtěl by běhat uličkou, ale to je nebezpečné, takže smolík. Nejvíc zvládneme bez řevu asi dvě hodiny k babičce. A já jsem úplně hotová, protože jsem cestou jásala nad milionem aut, nakrmila všechny myši na smetišti kašičkou ze zeleného rendlíčku, pokusila se uplatit dítě křupkami, ovocem, kindervajíčkem, tyčinkami, tatrankou, čokoládou, rohypnolem, přezpívala písničky, vydržela cinkání na nos, tahání za vlasy, útok na prsa, protože když je nuda, tak se hodí aspoň mléko, stopadesátkrát bafla za nepranou záclonkou, třikrát poprosila pána před námi, jestli by nám nepodal spadlé autíčko… A to vše v tiché atmosféře autobusu, kde si připadám jako neschopná matka.Vlakem je to mnohem lepší
tohle je přesně utrpení pro okolí.
Jedine autem nebo letadlem. Busem rozhodne ne! Ale ty sve dite znas nejlip, tak vis jestli to zvladne nebo ne. Popr jestli zvladnes nas… spolucestujici ![]()
@alisekR píše:
No asi záleží kolik je to km. Ty znáš svoje dítě nejlépe, já tedy busem nikdy k moři nejela, takže asi sama nevím, jak moc strašné to je. Ale znám holky, co jezdí celá parta jen s dětma do Itálie každý rok a prej v pohodě. Dají to bez problémů.
Jinak s mých zkušeností, prvně jsem vzali děti k moři autem, když bylo dceři 4,5 roku a synovi necelých 1,5 roku a úplně v pohodě, spaly celou noc. Dcera se natajila tím, že se chce probudit až u moře a fakt to dodržela. Přijde mi, že právě čim menší, tím to dávají líp…Třeba loni už děti zevlovaly až do noci v autě a pořád se ptaly, když už tam budem???
Letos jedem zas autem a pak ještě letíme, v cestování dětí nevidím zásadní problém, záleží taky jestli je tvoje dítě blinkací typ. Naše dcera zajíčíná být a je to někdy problém, vychytat, kdy je to ještě dobré a kdy už je pozdě
Kdy už tam budem
tak naštěstí malej ještě není zdaleka takovej řečník, aby mohl klást tuhle zabijáckou otázku…malej je klidas, nebrečí nic, ale člověk nikdy neví…
@Šarlota4 píše:
Jedine autem nebo letadlem. Busem rozhodne ne! Ale ty sve dite znas nejlip, tak vis jestli to zvladne nebo ne. Popr jestli zvladnes nas… spolucestujici
jak nás? Jeden malý řvoun dovede otrávit dalších nevinných lidí.