Batole s brejličkami

• Fotoalbum (1)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
6913
13.7.23 09:05

Batole s brejličkami

Ahoj holky,

ještě zpracovávám mírný šok, naše 18ti měsíční batole bude nosit brejličky.
My, rodiče, a pár generací dozadu máme oči v pořádku, tudíž o brýlích nic netuším.
Dnes nás čeká cesta do optiky (s poukazem). Chtěla bych se zeptat těch z Vás, kteří s tímto mají praktickou zkušenost. Na co si dát při výběru pozor? Co se vám nejvíce osvědčilo? Aby brýle byly pohodlné, lehké, odolné, držely..?

Děkuju moc!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
477
13.7.23 10:08

Ahoj, malá měla brýle cca od dvou let. Kupovali jsme a stále kupujeme pouze brýle s gumičkou (páskem) za hlavou. Nožičky aby měly ohebné kloubky (dítě si neumí brýle sundat, tak aby běžné nožičky s pevným uchycením nepolámalo). Odlehčená skla. A jinak mne tedy překvapilo, že ze začátku jsme měnili skla i obroučky co půl roku. Teď v šesti letech nám obroučky už vydržely jeden rok. Nám vyhovují Nano (alespoň myslím, že se tak jmenují).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3694
13.7.23 10:13

@Lojzísek v optice ti určitě dobře poradi. Náš 4letak je ma taky už půl roku a jsou lehke, veeelmi ohebne, téměř nerozbitne. Vy mejte určitě gumičku kolem hlavy, at drží. Ale jak jsem psala, v optice vam určitě dobře poradi, dneska maji děti casto brejlicky a nic si z toho nedělej, je skvělé, že jste na to přišli už teď, ještě se mu očička spraví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3265
13.7.23 10:14

@Lojzísek můžu vědět jakou má miminko oční vadu a jak se na to přišlo? Teď to řeší i kamarádka s jejím malým chlapečkem.
Vůbec jsem nevěděla, že takhle malé děti už brýličky nosí.
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
13.7.23 10:14

Nejsi sama, taky jsem ten šok zpracovávala. Brýle potřebujete plastový a pružný, ale ty se pro tyhle prťata dělají automaticky. Aby seděly, za to ručí optik, on ví, co hlídat. Počítej s tím, že tam dítě může ztropit hysterák. To je lepší hned odejít a přijít jindy. Já jsem koupila levný sluneční brýle pro celou rodinu, vyndala skla a trénovali jsme nošení brýlí dopředu….

• Citovat
  • Upravit
Anais Brno
13.7.23 10:32
@Lojzísek píše:
Ahoj holky,

ještě zpracovávám mírný šok, naše 18ti měsíční batole bude nosit brejličky.
My, rodiče, a pár generací dozadu máme oči v pořádku, tudíž o brýlích nic netuším.
Dnes nás čeká cesta do optiky (s poukazem). Chtěla bych se zeptat těch z Vás, kteří s tímto mají praktickou zkušenost. Na co si dát při výběru pozor? Co se vám nejvíce osvědčilo? Aby brýle byly pohodlné, lehké, odolné, držely..?

Děkuju moc!

Ja měla první brýle kolem prvního roku.
Dneska už je velký výběr…
Dobře, že se na oční vadu přišlo tak brzy :palec:
Brácha nosil brýle taky, ten je miloval, já je nenáviděla :lol: tak ať jste ten první případ…

• Citovat
  • Upravit
6913
13.7.23 12:54

Holky, děkuju. Právě jsme se vrátili z optiky, synek úplně v pohodě zkoušel a s vybranými tam potom lítal - asi zapomněl, že je má na sobě. Tak mi to dalo naději, že to bude dobré..
Budeme mít zn. Nano, nožičky a gumičku vzadu. To sedělo nejlíp.
Pořád to ještě zpracovávám. Šly jsme na oční s tím, že malinko šilhá (3 doktoři mi stále tvrdili, že ne, až jsem to nevydržela a objednala nás sólo) a výsledek byl xy dioptrií. tak budu doufat, že se to časem stáhne a upraví. To šilhání prý zmizí 100% a dioprie se budou stále hýbat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
13.7.23 13:06

Dneska těch děti vídám taky mraky s brejlickama…náš zas špatně mluví, no a co :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6913
19.7.23 09:15

Holky, pomoc!
Brejličky máme… Dítě je nosí vcelku rádo! Paráda, super, ALE já prostě nevím, jak to udělat, aby pořádně držely. Dostaly jsme 3 „mechanismy“.

1. silikonová gumička na nožičky - strašně se nasazuje, namotává vlasy
  2. krátká gumička na nožičky - zdá se jako nejlepší, ale syn má pak „sklopenou“ horní polovinu uší, když ji povolím, sjíždí dolů a brýle jsou „zapíchnuté“ v obočí, nesedí na nose
  3. dlouhá gumička, brýle bez nožiček - to nesedí vůbec.

Jsem z toho zoufalá :-( Kdyby mi někdo vyfotil, jak to má dítě vzala uchycené, byla bych moc vděčná. chystáme se, samozřejmě znovu do optiky. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
19.7.23 09:17

@Lojzísek A nejsou mu ty brýle velké? Sestry holčička má různé první verzi, gumička vzadu na nožičkách..

• Citovat
  • Upravit
6913
19.7.23 09:45
@Tajemnadama píše:
@Lojzísek A nejsou mu ty brýle velké? Sestry holčička má různé první verzi, gumička vzadu na nožičkách..

Já nevím, i když mu je nasadíme jen s nožičkama, už se mu ty uši „rolují“ :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
415
19.7.23 10:00

Dcera měla brýle už od roka…seděly ji klasické kovové, ale byly hodně pružné. Také jsem vstrebavala, i když u ní bylo jasné od půl roku, že nás to nemine…10 dioptrie (na brýlích jen 7), 2 operace silnhani. Teď je jí 15, dioptrie se skoro nezměnily, ale už je tak zvyklá, že si bez brýlí přijde blbe. Čočky na sport sice má, ale moc je ani nepoužívá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tajemnadama
19.7.23 10:51
@Lojzísek píše:
Já nevím, i když mu je nasadíme jen s nožičkama, už se mu ty uši „rolují“ :-(

Nemůžeš to vyfotit? Popřípadě určitě ukázat v optice.

• Citovat
  • Upravit
Janli
19.7.23 11:16

My máme jen brzdičky na nožičkách, žádnou gumičku za hlavu a funguje to skvěle. Dcerka to má od roku a půl. Až budu doma, tak vyfotím.

• Citovat
  • Upravit
517
19.7.23 11:19

Dcerce, když brýle sjízděly, tak jí v optice nahřály nožičky (máme kovové brýlky - nejsou na ní skoro vidět, nechtěla jsem žádné výrazné plastové) a upravilo se díky tomu nahřátí zachycení za ouška a brýlky pěkně drží :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí