Bolesti hlavy- jedná se o úpal/úžeh?

52
11.7.23 16:52

Bolesti hlavy- jedná se o úpal/úžeh?

Ahoj, dcera se dnes vrátila z tábora a stěžuje si na bolesti hlavy.. jeli vlakem kde bylo vedro (zhruba 1h). Jinak dnes celý den měla pokrývku hlavy, vypila i dost pití. Myslíte že se jedná o nějaký ten úpal nebo úžeh? Vím že v létě je bolest hlavy poměrně častá proto se ptám. Popřípadě nějaké babské rady co na to? Díky všem :andel: :kytka:
Jeste chci podotknout, nikdy vylozene upal nemela, vzdy jen bolesti hlavy ale ted je to pry intenzivni..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
65452
11.7.23 17:32
@Janca341 píše:
Ahoj, dcera se dnes vrátila z tábora a stěžuje si na bolesti hlavy.. jeli vlakem kde bylo vedro (zhruba 1h). Jinak dnes celý den měla pokrývku hlavy, vypila i dost pití. Myslíte že se jedná o nějaký ten úpal nebo úžeh? Vím že v létě je bolest hlavy poměrně častá proto se ptám. Popřípadě nějaké babské rady co na to? Díky všem :andel: :kytka:
Jeste chci podotknout, nikdy vylozene upal nemela, vzdy jen bolesti hlavy ale ted je to pry intenzivni..

to ti přece nikdo nemůže říct, může to být nashromážděná únava, nevyspání. Lehnout, dostatečně pít, pookud možno nejchladnější místnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452

Klidně něco na bolest

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7536

Dala bych ji hodně napít. Brufen a ať odpočívá, leží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
11.7.23 17:37

Jo to bude určitě. Napustit vanu vlažné až chladnější vody, mokrý ručník na hlavu, chladit, hodně pít podle mě je nejlepší střídat studený černý čaj a minerální vody právě kvůli soli a minerálům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.7.23 17:51

Pokazde, kdyz potrebuju, aby organismus zamakal s nejakym akutnim pruserem, davam jednorazovou vysokou davku cecka (dite 10 let klidne 2000 mg) a popijet vodu s medem.
U bolesti hlavy dobre funguje i voda s citronem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
11.7.23 17:53

Mě zabírá Panadol, ledový ručník na hlavu, co nejchladnější místnost, otevřené okno.
Nejšťastnější jsem, když si můžu lehnout.
Může to být i z nevyspání, dusna ve vlaku, ap.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.7.23 17:53

@Buba mara jenže zase se mi zda divný že nezvraci ani nic jineho a na sluníčku vlastně nebyla, u upalu se potíže dostaví hned a ji jen bolí hlava.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65452
11.7.23 17:55
@Janca341 píše:
@Buba mara jenže zase se mi zda divný že nezvraci ani nic jineho a na sluníčku vlastně nebyla, u upalu se potíže dostaví hned a ji jen bolí hlava.

není to jedno? Stejně je léčba vlastně stejná. Fakt to může být z únavy z tábora, málo spánku, protože v noci kvákají atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
11.7.23 18:03
@Janca341 píše:
@Buba mara jenže zase se mi zda divný že nezvraci ani nic jineho a na sluníčku vlastně nebyla, u upalu se potíže dostaví hned a ji jen bolí hlava.

Po tabore to byva spis vycerpani, nevyspani, proste napor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
11.7.23 18:45

Myslíte si že se ještě dostaví zvracení? Podle mě by se to projevilo drive..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31292
11.7.23 20:05

Bude to kombinace…unava, cesta v horkem vlaku, mozna nedostatek mineralu vlivem vetsiho pocení (me ted bylo spatne dva dny z toho horka, minerálka dost pomohla).
Dala bych ji popijet magnezko, nebala bych se ani prasku na bolest, proc ji nechat trpět. Vlaznou sprchu a lehnout a odpočívat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí