Bavlněné povlečení vs. alergie

22.10.16 14:13

Bavlněné povlečení vs. alergie

Zdravím všechny maminky i čekatelky.
Již nějaký čas sleduji, že se na trhu objevila nová tkanina co do ložního prádla, jedná se o „100% mikrovlákno“. Máte s ním nějaké zkušenosti? Co jsem zjistila na netu, tak je to stejný materiál, jaký používají sportovci (funkční trika apod.). Prostě perfektně prodyšné a větratelné. Dále jsem na jednom zahraničním serveru našla zajímavý článek zrovna o mikrovláknu a proč je jeho používání „zdravější“ než bavlna. Já to tu teď nebudu celé a do detailu rozepisovat, ale řeknu vám holky, že v tom článku je mnoho logických vysvětlení, proč je mikrovlákno lepší, z alergického hlediska, než třeba bavlna. Tak píšu sem, vám maminky, jestli máte zkušenosti a podělíte se se mnou o své názory a poznatky. Popřípadě, pokud by jste měli zájem, podělím se s vámi o všem, co jsme se dočetla, o nevýhodách bavlny v podobě zdravotních rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6525
22.10.16 15:55

@Katerina80 No tak sem dej ten článek… počteme si…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
22.10.16 16:08
@Katerina80 píše:
Zdravím všechny maminky i čekatelky.
Již nějaký čas sleduji, že se na trhu objevila nová tkanina co do ložního prádla, jedná se o „100% mikrovlákno“. Máte s ním nějaké zkušenosti? Co jsem zjistila na netu, tak je to stejný materiál, jaký používají sportovci (funkční trika apod.). Prostě perfektně prodyšné a větratelné. Dále jsem na jednom zahraničním serveru našla zajímavý článek zrovna o mikrovláknu a proč je jeho používání „zdravější“ než bavlna. Já to tu teď nebudu celé a do detailu rozepisovat, ale řeknu vám holky, že v tom článku je mnoho logických vysvětlení, proč je mikrovlákno lepší, z alergického hlediska, než třeba bavlna. Tak píšu sem, vám maminky, jestli máte zkušenosti a podělíte se se mnou o své názory a poznatky. Popřípadě, pokud by jste měli zájem, podělím se s vámi o všem, co jsme se dočetla, o nevýhodách bavlny v podobě zdravotních rizik.

A rovnou u tebe můžeme náhodou povlečení z mikrovlákna nakoupit? Osobně bych to na povlečení nechtěla, protože ten materiál se mi pocitově moc nelíbím, jestli je to fakt totéž co funkční trika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3348
22.10.16 16:11

Dej sem článek:)

a jinak mám raději přírodní materiály a než umělotinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6525
22.10.16 16:23

S netrpělivostí očekávám, kdy uvedou na trh bavlněné!!! povlečení s příměsí recyklovaných pet flašek. :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.10.16 17:15

Děkuju za reakce. Dva články jsem ještě našla třeba tento http://www.birdmites.org/forum.html#t26
Nenechte se zmást slovem bird. Nebo tady https://entomology.ca.uky.edu/ef646 „Managing Infestations and Alleviating Symptoms“ článek č. 2.
Měla jsem jich v té době otevřených hodně, dost mě to zaujalo tak jsem brouzdala. Od odborných po různá fóra. V Česku jsem žádné články na toto téma nenašla.
Chtěla jsem se tvářit seriózně a už je ze mne prodavač. Proč hned toliko nedůvěry?
Myslím si, že povlečení nebo různé trička, utěrky mixem bavlny a „pet láhve“ už můžeme koupit dávno. Pojďme do hloubi diskuze. Dočetla jsem se, že bavlna sice je přírodní, fajn to ví každý a taky podvědomě víme, že co je přírodní je nejlepší, ale už si neuvědomujeme, že z pet láhví pijeme, nebo jsou v plastových tubách ukládány různé přírodní přípravky, přírodní krémy, šampóny apod. Nemyslím si, že třeba to povlečení ze 100% mikrovlákna bude nějaký problém co do zdravotních rizik. Ba naopak. Když se trochu zamyslíme nad bavlnou, nad bavlněným povlečení, tak si určitě všechny řekneme, že je to fajn savý materiál. I já to tak mám nastavené. Bavlněné triko, jen to si vezmu na sebe, žádnou umělotinu nesnesu. Ovšem po celém dni toto bavlněné triko, které nosím celý den, či jen v práci házím doma do koše na špinavé prádlo. S povlečením to nejde, převlékám max. čtyřikrát za měsíc. Bych se uprala k smrti ho prát každý den. Bavlněné povlečení saje a to hodně. Člověk v posteli tráví třetinu svého života, osm hodin denně, potí se v něm i když leží jen tak, stará kůže odpadává a mísí se s potem, který vsakuje do bavlny. Tímto vzniká příjemné prostředí pro roztoče. Doslova líheň, kterou si pěstujeme každý ve své ložnici. Jestli se chcete dozvědět více o roztočích, nekoukejte na wiki, tady je názor lékaře, co vše můžou způsobovat roztoči. http://zdravi.euro.cz/…ergie-413553
Proto jsem chtěla znát váš názor, na tak jemné, příjemné, zdravotně nezávadné bavlněné povlečení. (ironie) Ne proto, že bych prodávala povlečení a už vůbec ne z umělotiny. Ovšem vše mi nasvědčuje k tomu, že se budu muset podřídit umělotině.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek