Bazén 5x3m - na kolik temp?

7.5.15 09:39

Bazén 5x3m - na kolik temp?

Všem pěkný prodloužený víkend :-)

Vybíráme si bazén na zahradu, manžel chce max 5m dlouhý, ačkoli si můžeme dovolit i delší, myslí si, že je to zbytečné - na druhou stranu, mívám dost často velké oči :mrgreen:

Zajímá mě, kolik temp v bazénu 5×3m udělám :nevim: protože pokud v takovém bazénu udělám 2 tempa, mohu rovnou koupit malý kulatý jen na cachtání.

A dá se v bazénu 5×3m plavat pohodlně dokola?

Blbé otázky, ale bazény nenavtěvujeme, takže nemám žádnou představu.

Děkuji :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8655
7.5.15 09:42

Tchánovci mají 5×3, je to tak na 3 tempa, já tam plavu napříč, když už, to je pak asi 5 temp, dokola to moc nejde, teda jde, ale ne pohodlně, ta krátká strana, je moc krátká, no :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12156
7.5.15 09:46

@Špuntice1986 tak mame 6×4 mam to max na 4 tempa spis 3 mame ovál tak dokola uz to docel jde ale taky zadny hit. Tchanovci maji 8×4 a tam uz se to docela da…5×3 na plavani podle me nic moc. Presvedc manžela aspon na ten 6×4 to uz se jakžtakž da ;)

Příspěvek upraven 07.05.15 v 09:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanney
7.5.15 09:46

@Špuntice1986 pro představu… máme bazén 7,8×3,9 a udělám 3 tempa, dokola neplavu, nebaví mi pořád zatáčet :mrgreen: 5×3 je na plavání málo, bez protiproudu je to jen na namáčení.

• Citovat
  • Upravit
8655
7.5.15 09:47

Ještě foto, vypadá to velké, ale když tam plave dospělý, realita je jiná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2204
7.5.15 09:48

Já pokud natáhnu ruce jako když plavu prsa, tak mám 2metry, takže počítám že bych udělal tak dvě, tři tempa maximálně… Ale na osvěžení v létě by mi to stačilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2075
7.5.15 10:22

Na osvěžení dobrý, na plavání k ničemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
7.5.15 10:28

@Špuntice1986 my máme v domě 15×5 a udělám tak 9 temp :kytka: zvolila bych byt vámi větší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
7.5.15 10:30

Nechte si dat protiproud a plavat muzes az do alelujah… :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
35029
7.5.15 10:30

To není o plavání, je jedno, zda uděláš 2 nebo 5 temp, pokud chceš plavat, zainvestuj do protiproudu :) My máme 4×3, větší by se nevešel a jako asi bych brala o metr větší, ale víc nemá asi cenu, pokud tam neplánuješ být v deseti lidech :) Jako na plavání jako takové je i 10 metrů málo, plave by ti řekl, že 5 metrů má tak na jedno tempo :) a ještě k tomu plavání dokola, no nevím,, asi by pak nešlo o prospěšnost plavání na zádové svalstvo, ale naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3144
7.5.15 10:42

Holky mají s tím protiproudem pravdu! Pokud můžete udělejte ho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7008
7.5.15 10:49

My nemáme, ale bazén je u babičky 12*5 a já tam dám 3-4 tempa, ale jsem teda spíš plavec, dokola jak psala @ixule nic moc na záda, to by musel být kruh a hodně veliký:)
Teta má normálně 20m a tam se plavat dá. Co mi přijde super, tak v obou bazénech je i protiproud, u babičky starší nějaký ne tak kvalitní, ale u tety, to je opravdu paráda, nastavíš si rychlost protiproud dálkovým ovladačem tak, aby Ti to vyhovovalo a tak se to přizpůsobí jak rychlosti plavání ala paní starostová, tak i sportovnějšímu plavání. Takže kdybych šla do bazénu, tak zvažuju protiproud. A teda za mě supervychytávka, co má teta je bezchemické čištění bazénu, není tam ani kapka chemie - to ocení hlavně lidé s citlivější pletí, ale předpokládám, že to bude asi trochu nákladnější varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7.5.15 11:36

Mám vyhlídnutý bazén, který vyjde něco kolem 50tis. Kvůli podloží musíme mít nadzemní. Na zahradu se nám vejde klidně i 15m bazén, ale ta údržba a náklady. Na vodu do bazénu studnu máme, ale kdoví, jak dlouho v ní voda bude - chystá se tu v okolí mohutná výstavba a reálně hrozí, že strhne pramen.

Škoda že neexistuje možnost si bazén odzkoušet :mrgreen:

Co varianta bazénu kulatého o průměru 5m?

Manžela bohužel nepřemluvím, takže to nakonec asi skončí u brouzdaliště :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
7.5.15 11:55

@Špuntice1986 kulatý mají naši, průměr 3,6, ten 5 m má švagr, pro rodinu na cachtání akorát (y) taky je mělký, tak děti dosáhnou, my máme normálně hluboký, tak to mají děti horší :mrgreen: Jinak spíš bych se hlavně zaměřila na zakrytí, to je drahé, ty plachty za moc nestojí a bez zakrytí je v bazénu pořád nějaký bordel :nevim: navíc zakrytím je voda dříve teplá a vydrží i déle teplá, takže se prodlužuje dost podstatně koupací sezona. Jinak bazén napouštím normálně z řadu, není to zase tolik, když si to spočítáš :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35029
7.5.15 12:02

@Špuntice1986 taky je nutné počítat s pořádnou filtrací, která to utáhne a bude něco platná. Protiproudy jsou i nadzemní, ale osobně mi přijde částka 50 tis. blbá, na osvěžení a blbnutí pro děti je to dost a na pořádný bazén málo. Takže bych se fakt nebála kulatého, 5 metrů s plachtou, pořídíš to za pár tisíc a hotovo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí