Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Všem pěkný prodloužený víkend ![]()
Vybíráme si bazén na zahradu, manžel chce max 5m dlouhý, ačkoli si můžeme dovolit i delší, myslí si, že je to zbytečné - na druhou stranu, mívám dost často velké oči ![]()
Zajímá mě, kolik temp v bazénu 5×3m udělám
protože pokud v takovém bazénu udělám 2 tempa, mohu rovnou koupit malý kulatý jen na cachtání.
A dá se v bazénu 5×3m plavat pohodlně dokola?
Blbé otázky, ale bazény nenavtěvujeme, takže nemám žádnou představu.
Děkuji ![]()
Tchánovci mají 5×3, je to tak na 3 tempa, já tam plavu napříč, když už, to je pak asi 5 temp, dokola to moc nejde, teda jde, ale ne pohodlně, ta krátká strana, je moc krátká, no ![]()
@Špuntice1986 tak mame 6×4 mam to max na 4 tempa spis 3 mame ovál tak dokola uz to docel jde ale taky zadny hit. Tchanovci maji 8×4 a tam uz se to docela da…5×3 na plavani podle me nic moc. Presvedc manžela aspon na ten 6×4 to uz se jakžtakž da ![]()
Příspěvek upraven 07.05.15 v 09:49
@Špuntice1986 pro představu… máme bazén 7,8×3,9 a udělám 3 tempa, dokola neplavu, nebaví mi pořád zatáčet
5×3 je na plavání málo, bez protiproudu je to jen na namáčení.
Ještě foto, vypadá to velké, ale když tam plave dospělý, realita je jiná
Já pokud natáhnu ruce jako když plavu prsa, tak mám 2metry, takže počítám že bych udělal tak dvě, tři tempa maximálně… Ale na osvěžení v létě by mi to stačilo ![]()
@Špuntice1986 my máme v domě 15×5 a udělám tak 9 temp
zvolila bych byt vámi větší.
To není o plavání, je jedno, zda uděláš 2 nebo 5 temp, pokud chceš plavat, zainvestuj do protiproudu
My máme 4×3, větší by se nevešel a jako asi bych brala o metr větší, ale víc nemá asi cenu, pokud tam neplánuješ být v deseti lidech
Jako na plavání jako takové je i 10 metrů málo, plave by ti řekl, že 5 metrů má tak na jedno tempo
a ještě k tomu plavání dokola, no nevím,, asi by pak nešlo o prospěšnost plavání na zádové svalstvo, ale naopak.
Holky mají s tím protiproudem pravdu! Pokud můžete udělejte ho.
My nemáme, ale bazén je u babičky 12*5 a já tam dám 3-4 tempa, ale jsem teda spíš plavec, dokola jak psala @ixule nic moc na záda, to by musel být kruh a hodně veliký:)
Teta má normálně 20m a tam se plavat dá. Co mi přijde super, tak v obou bazénech je i protiproud, u babičky starší nějaký ne tak kvalitní, ale u tety, to je opravdu paráda, nastavíš si rychlost protiproud dálkovým ovladačem tak, aby Ti to vyhovovalo a tak se to přizpůsobí jak rychlosti plavání ala paní starostová, tak i sportovnějšímu plavání. Takže kdybych šla do bazénu, tak zvažuju protiproud. A teda za mě supervychytávka, co má teta je bezchemické čištění bazénu, není tam ani kapka chemie - to ocení hlavně lidé s citlivější pletí, ale předpokládám, že to bude asi trochu nákladnější varianta.
Mám vyhlídnutý bazén, který vyjde něco kolem 50tis. Kvůli podloží musíme mít nadzemní. Na zahradu se nám vejde klidně i 15m bazén, ale ta údržba a náklady. Na vodu do bazénu studnu máme, ale kdoví, jak dlouho v ní voda bude - chystá se tu v okolí mohutná výstavba a reálně hrozí, že strhne pramen.
Škoda že neexistuje možnost si bazén odzkoušet ![]()
Co varianta bazénu kulatého o průměru 5m?
Manžela bohužel nepřemluvím, takže to nakonec asi skončí u brouzdaliště ![]()
@Špuntice1986 kulatý mají naši, průměr 3,6, ten 5 m má švagr, pro rodinu na cachtání akorát (y) taky je mělký, tak děti dosáhnou, my máme normálně hluboký, tak to mají děti horší
Jinak spíš bych se hlavně zaměřila na zakrytí, to je drahé, ty plachty za moc nestojí a bez zakrytí je v bazénu pořád nějaký bordel
navíc zakrytím je voda dříve teplá a vydrží i déle teplá, takže se prodlužuje dost podstatně koupací sezona. Jinak bazén napouštím normálně z řadu, není to zase tolik, když si to spočítáš ![]()
@Špuntice1986 taky je nutné počítat s pořádnou filtrací, která to utáhne a bude něco platná. Protiproudy jsou i nadzemní, ale osobně mi přijde částka 50 tis. blbá, na osvěžení a blbnutí pro děti je to dost a na pořádný bazén málo. Takže bych se fakt nebála kulatého, 5 metrů s plachtou, pořídíš to za pár tisíc a hotovo ![]()