Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj ženy, chodím pravidelně na bazén se dvěma syny věku 5 a 6 let a nyní řeším sprchování před a po bazénu. Bohužel však všechny bazény mají společné sprchy pro ženy nebo muže. Doteď chodí se sprchovat se mnou do dámských sprch. Už mi to ale začíná připadat trochu nevhodné, navíc starší je velký, vypadá tak na 9. Jak tyto situace řešíte, chodí se vám kluci sprchovat sami do pánských sprch? Oni by to zvládli, ale bojí se tam jít mezi větší množství cizích lidí, a mně není příjemné, že by tam byli sami, bez dohledu. Děkuju předem za odpovědi, potřebuju získat objektivní přístup.
@olinek píše:
Ahoj ženy, chodím pravidelně na bazén se dvěma syny věku 5 a 6 let a nyní řeším sprchování před a po bazénu. Bohužel však všechny bazény mají společné sprchy pro ženy nebo muže. Doteď chodí se sprchovat se mnou do dámských sprch. Už mi to ale začíná připadat trochu nevhodné, navíc starší je velký, vypadá tak na 9. Jak tyto situace řešíte, chodí se vám kluci sprchovat sami do pánských sprch? Oni by to zvládli, ale bojí se tam jít mezi větší množství cizích lidí, a mně není příjemné, že by tam byli sami, bez dohledu. Děkuju předem za odpovědi, potřebuju získat objektivní přístup.
Nejvíc bych se asi bála situace, že mu na kluzké zemi podjede noha a třískne sebou. To se mi stalo v bazénové sprše někdy na prvním stupni s pořádnou peckou zezadu do hlavy, tak z toho mám respekt dodnes. Ani jsem nelítala, jen prostě nedala pozor. Kdyby se něco takového stalo třeba staršímu, je mladší schopen bez paniky za tebou dojít?
U nás na sareze musí děti od 7 let do šaten dle pohlaví. Když potřebuji paní že satén ho doprovodí k šatně, a až je převlečený tak ho odvede ke sprcham. Ale dál nejde a už musí sam. Vyjma bazénu kde je část i se společnými šatnami. Ale i tak pak přechází každý přes své sprchy. Tim pádem do 7 let máte ještě rok času.
Je mu deset, pokud jde se mnou sám, kde do dámských sprch, šatny jdou společně.
Pokud jde s námi manžel, tak jde s ním. Přesně jak píše @broskvová zmrzlina ve sprše může uklouznout a co pak…
@olinek dokud s tím nemají problém sami kluci, ber je s sebou s neřeš to. Bezpečí je na prvním místě. Náš šestiletý se třeba už strašně stydí, tak si k němu stoupnu tak, aby ho nikdo neviděl. U nás jsou tedy i oddělené šatny a mně spíš vadí, že si tam ženská stojí nahá pod sušákem na vlasy a všichni kolem na ni musí koukat. A bohužel to není vyjímka ![]()
Dokud to synovi nevadilo, chodil normálně s námi do dámské, tak cca do 8 let. Pak už byl dost velký na to, aby sám zhodnotil, že jde na pány, že to zvládne a kdyby cokoli, dokáže mě najít v dámských sprchách.
@Aduš8 A proč by nemohla stat naha pod susakem
logicly je susak od ususeni, tak se nejdříve ususi a pak se bude oblikat.
Taky si myslím, že jsou malí a zatím bych to neřešila.
Náš je velký. On je i na svůj věk vyšší. Jak je osvalený, tak vypadá i starší krapet. Takže ten chodí sám směr pánská šatna, když tam není taťka nebo děda.
Já bych se bála, že bude v pánských satnach to osamělé dite obtezovat nějaký úchyl
Je to dost blba situace toto. Zkusila bych vyhledat nějaký bazén, kde jsou prevlekaci kabinky spolecne pro všechny.
@j.a.n.i1 píše:
@Aduš8 A proč by nemohla stat naha pod susakemlogicly je susak od ususeni, tak se nejdříve ususi a pak se bude oblikat.
Tak může, ale je to divné. Doma se taky obliknu a pak si suším vlasy. U nás na bazénu jsou susaky na vlasy až za satnama, aby se ten čas už nepocital do pobytu v bazénu. Teda byly, dlouho jsem tam nebyla ![]()
Řekla bych, ze jsou ještě mali. U nás se to zlomilo samo, tak od osmi až devíti let už se mnou nechteli. Ale s nama jde většinou i tatínek, takže to neřeším, jdou s nim. Když jdeme výjimečně sami, jdou sami do panské šatny, sprchy a čekám na ne před satnami v bazénu.
Je to nevhodné až tak od osmi let. Potkávám v dámských sprchách i starší a příjemné mi to tedy není, nestojím o očumování ![]()
U nás jsou před šatnou fukary. Vlastně v prostoru za sprchou. Pro kluky to bohatě stačí. Holky si vozí každá svůj fén a ty se fénují v prostoru za šatnou. Na jejich dlouhé vlasy fukar nestačí. Není na to čas. Musí se vracet do školy a něco udělat před obědem.
Už nemusím. Ale jezdila jsem roky dělat dohled na plavecký výcvik u druháků a třeťáků. Vždycky jsem s kolegyní vyfasovala pánské šatny, sprchy a tenhle prostor, kde se suší, než se jdou oblékat.