Zapuštěný bazén - tipy a rady

603
1.3.15 18:32

Bazén - tipy,

Pěkný večer,
chystáme se letos pořídit bazén, proto by mě zajímaly zkušenosti těch, co zapuštěný bazén do země už mají - co se osvědčilo, co zase ne. My bychom chtěli schody v korpusu toho bazénu, slanou vodu, možná nějaké malé osvětlení. Přemýšlela jsem i o zvukovém čidle, když spadne do bazénu pes (nedejbože dítě :D ) Zatřešení zkosené, pod kterým se jde postavit a odšupovací až za bazén. Okolo asi kamínkové dlaždice. Pokud má někdo dobré zkušenosti a rady, sem s nimi, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15448
1.3.15 18:43

Máme bazén hodně podobný tvým představám. Jediný problém jsou kamínkové dlaždice, poměrně špatné se z nich po zimě vymývá špína. Je potřeba to vzít wapkou, tak si ohlídejte ať má dlažba okolo bazénu trochu sklon a případně i nějaké odvodnění např. žlab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Meha
1.3.15 19:19

Závidím :), také bych chtěla bazén, ale na zahradu se nám nevejde.

• Citovat
  • Upravit
603
1.3.15 19:34

@ivašot. No vidis to me nenapadlo. Ale zase nevim co jineho, aby to taky zapadlo do zahrady.. Klasicka dlazba mi prijde hrozne kluzka a nejake to terasove drevo? To je raketa a navic bydlime napul v lese a nalezl by na to asi mech :( vy mate taky tu kam. dlazbu? A od jake firmy jste si nechavali delat? My zatim premyslime mountfield x albixon

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
1.3.15 20:20

@pidalina máme vymývanou betonovou dlažbu best a prostě mezi kamínkama a ve spárách se drží špína. Nejhorší je to paradoxně pod tou střechou, tam se na tom dělá i řasa. Takže někdy nezbejvá nic jinýho než to vzít savem. Já bych možná teďšla do dřevoplastu, ale taky je to drahý a prý se to zas kroutí :nevim:. My máme bazén od Desjoyaux a jsme spokojený. Ale každopádně s tím je přes léto dost práce. Loňské léto, jak bylo ošklivo, tak jsem strávila péčí o bazén pomalu víc času než děti koupáním. Ale jinak když je vedro, tak si ho nemůžu vynachválit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
1.3.15 20:38

@Zdenek_Kupsky diky, urcite na firmu mrknu.. A jsou to taky ty „vany“ jako maji prave v mountfieldu a tom albixonu? Me se ten albixon docela libil, ze to sami vyrabi, ale nevyznam se v tom a manzel na to zas nema cas, tak si necham rada poradit.. Z toho dreva mam strach, my ten pitomy mech mame fakt vsude na cemkoli drevenem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
1.3.15 20:41

@ivašot. Ja bych si idealne predstavovala nejaky bezudrzbovy :lol: :D ale je to posledni co nam doma v lete chybi aby jsme nemuseli vytahnout paty ze zahrady, tak si holt zasuruju :) a jak mate resenou vodu, chlor nebo uv lampu nebo neco jineho? A mate zastreseni? Zajimalo by me, jestli je to opravdu znat, ze je voda teplejsi nebo jeste pridat nejakou formu ohrevu.. To je otazek co? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
1.3.15 20:54

Máme chlor, od tý elektroýzy soli mě znamý bazenář docela zrazoval. Mame zastřešení posuvný od alukovu a k tomu tepelné čerpadlo vzduch voda. To čerpadlo je k nezaplacení, opravdu to tu vodu vyhřeje i za ošklivého počasí. Pod střechou se to ohřeje spíš za slunečného počasí a střecha taky pomáhá, aby voda tolik nechladla. Jinak já teda koupání pod střechou moc nemusím, radši vyhřeju vodu na 30 stupňů a dá se koupat i v říjnu bez střechy. A nemůžu si vynachválit automatický vysavač, to je velká pomoc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
17.3.15 16:34

Co ti říkal, když tě od té elektrolýzy zrazoval, respektive jaké důvody ti dával?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15448
17.3.15 18:23

Říkal, že při té elektrolýze vzniká taky chlor, ale že je těžší u tohoto systému uhlídat množství chloru a že je potřeba hodně pečlivě hlídat hodnotu Ph vody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29
21.4.15 11:28

Takže nakonec bude nejlepší vážně dávat do toho bazénu nějaký chlor, chmmm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.8.19 09:56

Máte prosím někdo bazén od plastovebazeny.eu Nebo popřípadě kde jste si objednali zapuštěný bazén a jste spokojeni. Děkuji moc za info.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí

Roborock S5 Max