Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Pěkný večer,
chystáme se letos pořídit bazén, proto by mě zajímaly zkušenosti těch, co zapuštěný bazén do země už mají - co se osvědčilo, co zase ne. My bychom chtěli schody v korpusu toho bazénu, slanou vodu, možná nějaké malé osvětlení. Přemýšlela jsem i o zvukovém čidle, když spadne do bazénu pes (nedejbože dítě
) Zatřešení zkosené, pod kterým se jde postavit a odšupovací až za bazén. Okolo asi kamínkové dlaždice. Pokud má někdo dobré zkušenosti a rady, sem s nimi, díky
Máme bazén hodně podobný tvým představám. Jediný problém jsou kamínkové dlaždice, poměrně špatné se z nich po zimě vymývá špína. Je potřeba to vzít wapkou, tak si ohlídejte ať má dlažba okolo bazénu trochu sklon a případně i nějaké odvodnění např. žlab.
Závidím
, také bych chtěla bazén, ale na zahradu se nám nevejde.
@ivašot. No vidis to me nenapadlo. Ale zase nevim co jineho, aby to taky zapadlo do zahrady.. Klasicka dlazba mi prijde hrozne kluzka a nejake to terasove drevo? To je raketa a navic bydlime napul v lese a nalezl by na to asi mech
vy mate taky tu kam. dlazbu? A od jake firmy jste si nechavali delat? My zatim premyslime mountfield x albixon
@pidalina máme vymývanou betonovou dlažbu best a prostě mezi kamínkama a ve spárách se drží špína. Nejhorší je to paradoxně pod tou střechou, tam se na tom dělá i řasa. Takže někdy nezbejvá nic jinýho než to vzít savem. Já bych možná teďšla do dřevoplastu, ale taky je to drahý a prý se to zas kroutí
. My máme bazén od Desjoyaux a jsme spokojený. Ale každopádně s tím je přes léto dost práce. Loňské léto, jak bylo ošklivo, tak jsem strávila péčí o bazén pomalu víc času než děti koupáním. Ale jinak když je vedro, tak si ho nemůžu vynachválit.
@Zdenek_Kupsky diky, urcite na firmu mrknu.. A jsou to taky ty „vany“ jako maji prave v mountfieldu a tom albixonu? Me se ten albixon docela libil, ze to sami vyrabi, ale nevyznam se v tom a manzel na to zas nema cas, tak si necham rada poradit.. Z toho dreva mam strach, my ten pitomy mech mame fakt vsude na cemkoli drevenem..
@ivašot. Ja bych si idealne predstavovala nejaky bezudrzbovy
ale je to posledni co nam doma v lete chybi aby jsme nemuseli vytahnout paty ze zahrady, tak si holt zasuruju
a jak mate resenou vodu, chlor nebo uv lampu nebo neco jineho? A mate zastreseni? Zajimalo by me, jestli je to opravdu znat, ze je voda teplejsi nebo jeste pridat nejakou formu ohrevu.. To je otazek co? ![]()
Máme chlor, od tý elektroýzy soli mě znamý bazenář docela zrazoval. Mame zastřešení posuvný od alukovu a k tomu tepelné čerpadlo vzduch voda. To čerpadlo je k nezaplacení, opravdu to tu vodu vyhřeje i za ošklivého počasí. Pod střechou se to ohřeje spíš za slunečného počasí a střecha taky pomáhá, aby voda tolik nechladla. Jinak já teda koupání pod střechou moc nemusím, radši vyhřeju vodu na 30 stupňů a dá se koupat i v říjnu bez střechy. A nemůžu si vynachválit automatický vysavač, to je velká pomoc.
Co ti říkal, když tě od té elektrolýzy zrazoval, respektive jaké důvody ti dával?
Říkal, že při té elektrolýze vzniká taky chlor, ale že je těžší u tohoto systému uhlídat množství chloru a že je potřeba hodně pečlivě hlídat hodnotu Ph vody.
Takže nakonec bude nejlepší vážně dávat do toho bazénu nějaký chlor, chmmm
Máte prosím někdo bazén od plastovebazeny.eu Nebo popřípadě kde jste si objednali zapuštěný bazén a jste spokojeni. Děkuji moc za info.