Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj holky potřebuji poradit.. Mamka si pronajala byt, kliče dostala 31.ledna. Po odsunuti postele jsme zjistili na zdi pliseň, za skřiňkama tež pliseň, sprchovy kout nejde ani zavřit jak je zarostly plisni, odpad nefunguje, je citit zatuchlinou. Mami tam od 1.2 neni. Platila 14 000 kauci, a 8000 najem a 1600 sluzby za unor a brezen. S majtelkou neni rec.. Na koho se muzem obratit, kdo by nam pomohl.
@Petra3890 bylo to přes realitku? Mamka si ten byt nebyla prohídnout předem? Neříkám, že postel by zjistila, ale plíseň ve sprcháči ano.
Byt vydela predem, ma to primo od majitele. Ono to nebylo poradne vydet. A navic s majitelkou neni. rec
A jak to nemohla nevidět
vždyť sprchový kout…a zatuchlina taky musela být cítit…
Chápu že za skříň lezela a za postel taky ne
Kdyz tam byla tak mela otevrene okna a nejake vonky, ona tam bydlela slecna a ta byla tez u prohlidky, no a mami ji tam moc nechtela prolejzat
Jedině vypovědět smlouvu, doklepat tam potřebnou výpovědní lhůtu a jít jinam ![]()
Za tyhle peníze bych se nestyděla byt důkladně prolézt, měla na to právo…
Tak to už máte smůlu, když byt viděla předem…Neříkám lézt za postel, nebo skříň-to by asi nikdo stejně neudělal, ale v té koupelně by to vidět a cítit teda mělo být…když se něco přebírá, má se to kontrolovat- v tom už vám asi nikdo nepomůže.
Tak snad máte nějakou smlouvu, ne? Můžete smlouvu vypovědět a peníze chtít zpět, kauci samozřejmě a o to ostatní se budete dohadovat, ale vypovědět hned.
Nějak nechápu že si to mamina pořádně nezkontrolovala… No teď má dvě možnosti buď plíseň vystříká odstraní atd… nebo vypoví smlouvu a bude hledat jinde…
Nějak nechápu… Mamka to hned zjistila a místo, aby zrušila smlouvu, tak zaplatila za únor a březen a nebydlí tam?
Kupte 2-3 sava proti plísni a krtka do odpadu a je to ne? I když jsem byt po předání vždy dostala uklizený, tak jsem stejně vzala savo a koupelnu a wc umyla. Nebo bude mamka platit za byt, kde nebude bydlet?
@Luckyluk píše:
Nějak nechápu… Mamka to hned zjistila a místo, aby zrušila smlouvu, tak zaplatila za únor a březen a nebydlí tam?
Kupte 2-3 sava proti plísni a krtka do odpadu a je to ne? I když jsem byt po předání vždy dostala uklizený, tak jsem stejně vzala savo a koupelnu a wc umyla. Nebo bude mamka platit za byt, kde nebude bydlet?
Tohle mě taky zarazilo… ![]()