Bazénový vysavač

86
26.5.14 20:48

bazénový vysavač

Ahojky :mavam: chtěla jsem se zeptat jestli máte někdo zkušenosti s tímto vysavačem http://www.mountfield.cz/…i-2-3bvz0095
Pořídili jsme si bazén z mountfieldu AZURO 402, zapustili jsme úplně. Je šílený co se tam natahá špíny. Vysaje ze dna i písek a kamínky?
Nebo máte někdo zkušenosti s nějakým jiným, který je cenově přijatelný a poradí si s pískem a kamínky na dně?
Za info moc děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15430
26.5.14 20:54

Měli jsme poloautomatický vysavač a použila jsem ho párkrát, pořád se motala hadice a ani to pořádně nevysávalo. Radši jsem vždycky vytáhla ruční, sice námaha, ale alespoň čisté dno. Loni jsem vyškemrala automatickej vasavač a to je poklad. Taky se nám do bazénu za jedno odpoledne natahá špíny až hrůza, takže ten automat používám skoro pokaždý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
26.5.14 20:58

My ho máme. Jako je fakt, že se občas zamotá hadice, nebo to přestane bůhvíproč fungovat. Ale vždy vyčistím filtr, nebo rozmotám hadici a už zase funguje. Vysaje to všechno - saje podle tahu filtrace. Ručně bych velký bazén čistit nechtěla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
27.5.14 07:51
@ynax píše:
My ho máme. Jako je fakt, že se občas zamotá hadice, nebo to přestane bůhvíproč fungovat. Ale vždy vyčistím filtr, nebo rozmotám hadici a už zase funguje. Vysaje to všechno - saje podle tahu filtrace. Ručně bych velký bazén čistit nechtěla
@ynax píše:

Chodí vám ten vysavač i po stěnách bazénu nebo jenom po dně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
27.5.14 08:07

Pokud je dostatečně dlouhá hadice, výkon filtrace a nejsou na stěně překážky, např. závěsný protiproud, jsou vhodně umístěny hadicové deflektory (to vychytáš), tak chodí i po stěnách. Na kamínky pozor, ty vyber síťkou nebo ručně, aby se nepoškodila membrána, drobný písek písek nevadí.
Kontiki mám, i když jsem zrovna včera řešila, že ho prodám a koupím dolphine galaxy - muž má pochybnosti, aby nepoškodil folii a minimální tl. folie neudává, dle slov dovozce, ani výrobce. Tak asi zatím ponechám tohle.

Ruční vysavač budeš potřebovat taky, při prvním jarním úklidu, po zimě, je lepší ten binec vysát přímo do odpadu, ne přes filtraci, a to přes kontiki nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
732
27.5.14 09:17

Ahoj, my máme Azuro 405 a vysavač G2. Občas se vysavač vypne ale je to tím že vysál dost bordelu a zaneřádil tím filtraci. Vždy necháme odpustit z filtrace trochu vody a jede znovu :) zastavuje se ale pouze při čištění po zimě kdy je to nejhorší. Hadice se nám ještě nezamotala. Už aby byly pořádný horka aby se nám ohřála voda :dance:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13119
27.5.14 15:53

@blbk jenom po dně. Nikdy jsme nepotřebovali ani aby chodil po stěnách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
86
2.6.14 15:18
@ynax píše:
@blbk jenom po dně. Nikdy jsme nepotřebovali ani aby chodil po stěnách.

Ahoj, ještě by mě zajímalo jestli se u toho vysavače točí to spodní kolo co jezdí po dně? Koupila jsem si ho a on se plazí po dně, vysává špínu, ale kolo se mu netočí a jde ho otočit i rukou ztěžka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1142
4.6.14 19:52

@blbk ne, netočí, pokud spodním kolem myslíš „to modré“ co jezdí po dně. To se jenom přisaje a tlakem z filtrace poskakuje a sbírá ze dna binec, točit se nesmí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4
29.7.14 15:01

Kontiki jsme kupovali minulou sezónu a byli jsme docela spokojení. Za ty peníze dělal svojí práci obstojně. Nicméně po návštěvě známých, kteří měli automat jsme si koupili Dolphin Galaxy a není snad větší rozdíl v uklizeném bazénu. Kontiki jsme nakonec dali mamině, která je s tím prozatím taky spokojená. Takže jak říkám, za ty peníze bych řekla, že odvede co má, nicméně na automat to kvalitně nemá.
Za mě doporučuju projít recenze Galaxy, to mě nakonec zviklalo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6307
28.5.17 13:51

oživuji diskusi

Doporučít někdo nějaký? poloautomatický bazénový vysavač

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.17 19:17

Videorecenze