BeLenka nebo Manduca

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
sarah1618
5.3.22 10:41

BeLenka nebo Manduca

Ahoj holky,

Prosím o doporučení
Váhám zda malému koupit BeLenka nosítko nebo Manduca nosítko.

Momentálně mám Manduca sling
Takže až bude větší, tak bych chtěla přejít na nosítko.

Nějaká doporučení?

Děkuji moc :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
68926
5.3.22 10:53

Pokud máš možnost vyzkoušet, tak to udělej. Jinak je i mnoho jiných možností. Z těchhle dvou mně osobně (!!!) pocitově víc sedla Manduca, má tvrdší bederní pás. Ale není rostoucí, takže ti z ní dítko dřív odroste, navíc je z pevné látky, dost tuhá. Lenka je šátková, mnohem měkčí, dítku se líp přizpůsobí a obklopí ho. Je rostoucí, takže si ji nastavíš dle aktuální velikosti dítka. Ale má měkký bederní pás, který se může pod větší váhou prohýbat. Pokud bude dítko větší a těžší, tak z Manducy ti vyroste velikostně a Lenka ti pak nemusí být pohodlná :) Ale fakt je i hromada dalších jiných kvalitních ergonomických nosítek, jen je člověk nesmí hledat v běžných dětských obchodech „od kočárku po chrastítko“. V Praze se na nosítka specializuje třeba Zkusnositko.cz, spousta dobrých recenzí se dá najít na vhadru.cz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
5.3.22 11:03

Já mám Lenku, preferuju měkká šátková nosítka, i když to s tím bederákem je pravda. Původně jsem chtěla začít shánět nějaké šátkové, jen s pevnějším bederákem, ale nosím už jen sporadicky, tak to nějak do nosícího důchodu doklepu s tím, co mám :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
5.3.22 11:11

Za mě určitě Belenka. Nosila jsem v ní syna asi do 15 měsíců, pak už chtěl kočárek. Navíc ja bych nosítko bez křížení nesnesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19388
5.3.22 11:15

Mne vyhovovala Tula, někomu zase ne. Asi to chce fakt zkusit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68926
5.3.22 11:15

@Crystal87 Manduca se křížit dá. Byť teda ta primárně křížicí varianta od Lenky je na to přímo uzpůsobená, ale Manducu zkřížíš v pohodě taky. Já naopak preferovala ty rovné popruhy, protože jsem nosila i na zádech a ty placaté se mi narovno na ramena blbě rovnaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27007
5.3.22 11:22

@ugluk mně manduca přijde tvrdá no. Synovi se v ní tenkrát vůbec nelíbilo a mně tlačila. Navic se nedá rozšiřovat sed atd, tak asi taky dlouho nevydrží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68926
5.3.22 11:31

@Crystal87 jojo, to jsem psala už v prvním příspěvku… mně třeba sedla a dítěti s krátkýma nohama vydržela pomalu do dvou let, na druhý už jsem měla jiný nosítko, ale Lenka na mě byla moc měkká. Takže jsem šla cestou měkkého šátkového nosítka s tvrdým bederákem. Ale tohle je hodně o osobních pocitech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14593
5.3.22 11:35
@ugluk píše:
@Crystal87 jojo, to jsem psala už v prvním příspěvku… mně třeba sedla a dítěti s krátkýma nohama vydržela pomalu do dvou let, na druhý už jsem měla jiný nosítko, ale Lenka na mě byla moc měkká. Takže jsem šla cestou měkkého šátkového nosítka s tvrdým bederákem. Ale tohle je hodně o osobních pocitech.

A vybrala sis tedy nakonec co, s tím tvrdším bederákem? Já jen pro jistotu, kdyby se mladej ještě roznosil a něco mě na bazaru cvrnklo do nosu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ounou
5.3.22 11:49

Rozhodně je potřeba nosítko vyzkoušet. Měli jsme Manducu XT i BeLenku. Já jsem nosila v BeLence, manželovi vyhovovala Manduca právě kvůli pevnosti bederáku, kterou zmiňují holky nade mnou.

Jinak BeLenka byla za mě super (měla jsem bez kříženi, takže jsem fakt jen super rychle nahodila a šal), akorát nám (mně i synovi) přestala vyhovovat, když měl cca 8 a půl kila (velikostně se vlezl a šla by nastavit i na větší dítě, ale vadil právě ten měkký a prohýbající se bederák.

• Citovat
  • Upravit
Kolicek95
5.3.22 11:59

My máme manducu po čtyřech dětech, nosíme v ní páté a šesté v pořadí a je celkem v pohodě, pohodlná, ale má tvrdší tu látku, ale malé se v ní líbí. Od belenky se mi rozpadly boty po třech měsících a od té doby mám k té značce celkově velkou nedůvěru :lol:.

• Citovat
  • Upravit
68926
5.3.22 13:04

@Michelle_M měla jsem Zumbuccu s tvrdým bederákem, přišel mi té Manduce dost podobný, ale navíc to bylo ze šátku a rostoucí. Nejtvrdší bederák asi mají Sestrice, ale ten už je fakt hodně a ne každému to vyhovuje. Já až tak velký přehled v nosítkách nemám, spíš jsem nosila v šátku, ale vím, že je toho dneska na trhu opravdu hromada a rozdíly velké.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
479
5.3.22 15:09

Měla jsem BeLenka Mini a velká spokojenost. Teď mám BeLenka forever a taky jsem nadmíru spokojená. První jsem měla jako zapujcku, abych zkusila, jak mi vyhovuje. Protože je velký rozdíl, co se týče našich těl, každé sedne něco jiného. Doporučuji zkusit, pokud máš možnost. Já si nechala na měsíc na zapujcku poslat do zasilkovny a pak skrz ne taky vracela. Ale za mě velká spokojenost s Lenkou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Manduca

• (5) + 34 recenzí

Nosítko

• (4.7) + 15 recenzí