Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Ahoj vím že tu jsou dvě skupiny pro a proti benzakum. Zajímalo by mě, jak dlouho jste zobali benzaky pri nasazování AD. Já užívám AD 4.tyden a stále zobu, zajima mě jak to meli ostatní. Děkuji všem co se nebudou bát jít s kůží na trh a řeknou svou zkušenost..
![]()
@AnnaAbu snažila jsem se co nejméně to šlo, ale asi tak ten měsíc jsem ho občasně vzala
Jsem zobala tak nějak průběžně k AD asi patnáct let. Závislá jsem nikdy nebyla, jen se mi jednou povedlo přiotrávit rivotrilovými kapkami. Pak jsem měla dítě a už nezobu, no..
Jestli je „benzákama“ myšleno benzodiazepamy tak hodně opatrnosti. Moje matka na tom je již pár let závislá, stál se s z ní feťák naštěstí jsem s ní ukončila před pár lety kontakt, co dělala za zvěrstva aby si mohla šlehnout radši popisovat nebudu… samozřejmě není to případ co se stane každýmu, jen říkám, opatrně ![]()
Jsem třeba měsíc bez a pak si dám klidně 3× do týdne, když je mi zle,.moc stresu a nejsem schopná se uklidnit jinak. Doktorka o tom ví a nemá problém, považuji ji za dobrou psychiatričkou, která by nedovolila abych byla feťák.
@Leontys promiň, ale píšeš šlehnout… Tvoje máma si píchá benzáky? To snad ani nejde, ne?? Ještě jedna věc, to že člověk bere léky, ať jsou jakékoliv, ještě neznamená, že je feťák. To by pak byla polovina populace narkomany. Já osobně znám člověka, co bere benzáky, několik let a za feťáka ho nepovažuji já ani nikdo z okolí, to to totiž vůbec neví a nepozná.
@Mauša5218 šlehnout,toto slovo tenkrát použili i lékaři co se jí snažili pomoct. Jasny, ne z každého to dělá fetaka, jen chci upozornit že je mezi tím hrozně tenká hranice… kdo to bere jak má, nepřekračuje hranici, je to ok. Kdo vážně ráno jen aby si dal dávku 10ti tablet (teď jsem hodně mirna) a byl sjetej od božího rána, nevnimal absolutně realitu, ano to už je u mě feťák…
@marinka5 komu? Matce? Ta byla tolikrát léčena po odvykačkách například i v bílé vodě kde se na to specializují. Pokaždé že všech zařízení sama utekla, až od rodiny odešla úplně… dostala několikrát šanci od celé rodiny. Nechtěla, ji se líbilo v tom stavu, kdy o sobě nevěděla a všechny nás nicila. Tenkrát i doktoři říkali, že nechápou, že to její tělo zvládne, dávat si koňské dávky léků
@AnnaAbu píše:
Ahoj vím že tu jsou dvě skupiny pro a proti benzakum. Zajímalo by mě, jak dlouho jste zobali benzaky pri nasazování AD. Já užívám AD 4.tyden a stále zobu, zajima mě jak to meli ostatní. Děkuji všem co se nebudou bát jít s kůží na trh a řeknou svou zkušenost..![]()
Ahoj, Brala jsem denně lexaurin nebo neurol, asi 6 neděl než zabraly antidepresiva. Jakmile se mi po AD ulevilo, v pohodě jsem vysadila. Od Mudr. jsem měla předepsáno 0,5 mg max 6 tablet denně. brala jsem si půlku tablety ráno a někdy celý prášek večer. Celkem jsem vyzobala jedno balení neurolu a jedno lexaurinu.
@Leontys Tak s tím souhlasím, ostatně pokud někdo vyzobe půl lahvičky za den, nemůže být v pořádku a poznal by to i slepý. Tanec na tenkém ledě to každopádně určitě je.