Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, obracím na Vás s prosbou o radu. Jsem trochu zmatená s výběrem autosedačky. Po dlouhém vybírání a čtení testů, diskuzí atd. jsem vybrala sedačku BeSafe IZI KID X3 ISOFIX 2013 a čirou náhodu jsem se dočetla, že do tohoto typu auta nelze sedačky „s nohou“ montovat?? Je to vůbec možné? Existuje vůbec nějaký typ autosedačky, aby dcera (13měsíců) mohla jezdit proti směru jízdy v S-maxu s isofixem? Jsem z toho docela rozčarovaná, že máme „bezpečné auto s isofixem“ a je mi to na nic???Děkuji předem.
Máte zkušenost s BeSafe iZi Go?
Přidejte zkušenost s BeSafe iZi GoNo ale já četla, že tyto dva typy aut- jak Galaxy tak S-max maj v bodě jak je „fixní noha“ spoje pro kufr či co a při nárazu by nevydržlo…že se tam vleze velikostně nepochybuji. Do těchto typů auto je výrobci nedoporučují
I zde se to probíralo a doporučení by pouze ROMER ale to bylo v roce 2011…tak ve skrytu duše doufám, že se něco změnilo
A nemá s-Max náhodou pod podlahou u zadních sedaček úložné prostory?
Některá MPV to mívají a pak tam ta kotvící základna nejde.
Tak jde se koukala po internetu a s-Max má opravdu v podlaze pod sedadly spolujezdce dva úložné prostory. Proto tam nejdou dát isofixové základny s tou nohou.
@monrom píše:
@Heivka Já ji tam ale mám, s tou nohou, ale je na pásy. Nepřijde mi, že by byla špatně umístěna.
Tam jde o to, že pokud tam máte v podlaze úložné schránky tak se ta noha opírá jen do plastového krytu a při nehodě místo aby sedačce zabránila v pohybu tak jí vymrští proti opěradlu. Trochu jsem se o to zajímala protože rodiče mají citroen xara picasso a ten tam tu schránku má. Takže k nim do auta může jen vajíčko bez základny. Ty informace mám ze servisu citroenu.
@hhelca u IZI KId isofix je v katalogu kompatibilních vozů S-Max uveden, ovšem s poznámkou, že je potřeba tuto variantu vyzkoušet, kam ta podpůrná noha vychází, protože ono u těchto vozů se dá posouvat sedadly a tím pádem se může stát že noha zasahuje nebo ne do schránky.
Takže pokud chcete tuto sedačku zajeďte do obchodu a vyzkoušejte to, ev. vám tam rovnou nabídnou jinou alternativu, která tam jde.
@monrom píše:Opravdu mi ale rozum nebere, že Galaxy jako rodinné auto nepočítá s základnami s nohou.
protože se výrobci těch rodinných aut předhánějí kdo má více úložných prostor pro různý blbiny, a na důležitý věci nemyslí, ono totiž v reklamě zní lépe když napíšou že mají 52 úložných míst, než kdyby napsali máme rovnou podlahu na umístění nohy