Bexsero vakcína - proč není k dostání?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31672
22.6.14 22:59

Ahoj, oživuji diskusi, nechal už někdo dítko očkovat? taky nejsem až tak očkovací, ale meningokoka se fakt bojím. akorát jsem četla, že po tomhle očkování jsou velmi časté horečky, a dokonce se doporučuje podávat ibalgin nebo paralen už před očkováním :think: takže se toho pochopitelně bojím, ale meningokoka snad víc..má už někdo zkušenost? :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
22.6.14 23:22

@slavuska1 Zdravím, zkušenost už máme, dcery mají za sebou první dávku. Dala jsem po očkování preventivně Paralen a zvládly to v pohodě. Jen byla velká místní reakce - zarudlý otok, který u té mladší mizel asi týden a u starší cca 4 týdny.

Příspěvek upraven 22.06.14 v 23:44

• Citovat
  • Upravit
4492
22.6.14 23:40

Ahoj, nas to ceka brzy, doktorka uz ho objednala-2davky, taky mam strach :zed: :hug:.nejdriv nam dr.dala ten Nimenrix, ted bude Bexsero a snad zase na dlouho hotovo :roll:.z ockovani je mi za malou vzdycky hrozne uzko, ale z meningokoka mam taky strach.rak nam vsem-resp. detem-drzim palce :kytka: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
22.6.14 23:56

Máme objednáno, čekám jen na prázdniny, až skončí školka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.6.14 06:35

@pavlats Možná se pletu, ale paralen by se neměl při očkování podávat z toho důvodu, že zabraňuje tvoření protilátek? Jen jsem něco podobného četla, že i když je teplota/horečka, je lepší volba nurofen a paralen v žádném případě preventivně. :nevim:

Jinak jsem se chtěla zeptat, jak velká je očkováním vytvořená ochrana, jestli víte?
 Děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
23.6.14 09:01

Syn dostal minulý týden první dávku, den měl zvýšenou teplotu a byl trošku plačtivý, pak už byl OK. Myslím, že den nebo dva horečky, nejsou problém - děti to neprožívají tolik jako dospělí. A za vyloučení rizika meningitidy B to určitě stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
23.6.14 09:08
Díky všem, asi začnu pomalu šetřit :)
@Halamka píše:
@pavlats Možná se pletu, ale paralen by se neměl při očkování podávat z toho důvodu, že zabraňuje tvoření protilátek? Jen jsem něco podobného četla, že i když je teplota/horečka, je lepší volba nurofen a paralen v žádném případě preventivně. :nevim:Jinak jsem se chtěla zeptat, jak velká je očkováním vytvořená ochrana, jestli víte?
Děkuji

já právě koukala na tuhle vakcínu, a u týhle konkrétní se to prý přímo doporučuje :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
23.6.14 18:24

@slavuska1 Tak jsem zase chytřejší :)
Právě jednu dobu to dr kamarádky dětí doporučovala a moje láteřila, že to tedy určitě ne.
Kdo se v tom má taky vyznat, je toho tolik… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
23.6.14 18:32

@Halamka To se týká Hexavakcíny - paralen může snižovat její účinek. Ale u Bexera by to mělo být v pohodě, taky jsem to hledala.

• Citovat
  • Upravit
6.10.14 07:44

1.davka u dvoulete holcicky pred tremi dny- vecer 38,7 horecka, preventivne jsme nic nedavali az vecer paralen… Byla dva dny uknourana, nechtela mlicko ani moc papat a rucicka ji tedy jeste ted boli, ma ji zarudlou..to bude mizet dlouho…mela jsem obavy, ake reakce nakonec lepsi nez na posledni hexu… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
7.10.14 10:10

Kopíruji koment paní z diskuse ze září 2014:
„České děti slouží švýcarské farm. společnosti jako pokusná zvířata.
Musím se podělit o poznatky mojí známé, která se přestěhovala před měsícem i s dcerama do Švýcarska:
byla přihlásit dcery k pediatrovi. Chtěla nechat tří letou Saru naočkovat proti meningokokovi B a co se nedozvěděla??
Vakcina je švýcarský produkt, který ještě nemá tady licenci, protože ho stále ještě zkouší. A kde to zkouší?
V Čechách už mi to dr. nabízela pro tříletou Saru. Tady to nebude ještě min. rok povolené a potom až od šesti let!!!?? Já měla za to, že léky na dětech se zkouší jen někde hodně daleko?
Tak to znamená, že mi jsme pro západní země zemí třetího světa kde se zkouší vakcíny na našich dětech.“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.10.14 11:56

Jediná schválená vakcína proti MenB se jmenuje Bexsero, jejím výrobcem je firma Novartis, Novartis je Švýcarská firma, která má pobočky a výrobu a výzkum po celém světě. Bexsero je samozřejmě vakcína schválená k použití v následujících zemích: Australia, Austria, Belgium, Bulgaria, Canada, Croatia, Cyprus, Czech Republic, Denmark, Estonia, Finland, France, Germany, Greece, Hungary, Iceland, Ireland, Italy, Latvia, Liechtenstein, Lithuania, Luxembourg, Malta, Netherlands, Norway, Poland, Portugal, Romania, Slovakia, Slovenia, Spain, Sweden, United Kingdom.
Vakcína byla samozřejmě testovaná na dětech na celém světě, tedy i v Evropě a Americe. Představa, že se léky testují jen „někde daleko“ je dost děsivá, docela mě pžřekvapuje, že si někdo něco takového ještě dnes může myslet. Testování léků tzv. klinické studie, mají velmi přístá a mezinárodní pravidla zakotvená v zákonech každé země, a velmi přístě se hlídají a kontrolují.
Nešiř bláboly a požívej mozek a taky google!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
7.10.14 14:45

@Aliki
Ve výčtu zemí mi chybí Švýcarsko.
Je smutné, že se děti používají na testování. VZP se testování zúčastňuje, dává 2000 Kč na vakcínu, resp. 2. dávku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
767
7.10.14 16:24

@Nelfil já to vidím, že tam není Švýcarsko, ale to přece nic neznamená? TO jen říká, že ve Švýcarsku ještě neproběhlo národní schválení… když ta zmiňovaná paní přiječde do ČR, děti jí tady naočkují.
VZP se na žádném testování neúčastní, to ani ze zákona nemůže… co to blábolíš? Že přispívá na novou vakcínu? To je snad dobře ne?
A že se děti používají na testování není smutné, ale nutné, jinak by se žádné léky pro děti vůbec používat nemohly… a věř, že pediatrické studie jsou ty nejvíc hlídané a získat pro ně schválení je opravdu obtížné.
Když o tom nic nevíš, tak se nevyjadřuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3825
7.10.14 21:23

@Aliki
Očekávala bych, že Švýcarsko bude mezi prvními zeměmi, kde proběhne národní schválení.
VZP se nezúčastní, jen je farma firmami dotovaná, že?
O blábolení se můžeme bavit dosti dlouho. Vím své od svých známých, odborníků, kteří se zúčastní konferencí ve světě.
Vyjadřovat se mohu kdekoliv a kdykoliv. Cholerické výjevy si nech pro sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek