Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky mám 7 měsíčního syna a chtěla bych ho nechat naočkovat proti meningokokovi. Chtěla bych se zeptat jestli s tímto očkováním máte některá zkušenost? Kolik očkování stojí, jestli nějakou část nehradí VZP a jaké byly reakce po očkování vašich dětí? Děkuji za oprovědi ![]()
Já dávala neisvac proti C, pojišťovna přispívá 500(zpětně, až doneseš doklad), ale očkuje se myslím až od roka. každopádně mrňata nejvíc napadá B, ale proti němu zatím u nás vakcína není registrovaná, ale brzy bude.
@slavuska1 Registrovana uz je, jen jeste porad neni k dostani. http://www.vakciny.net/…_2013_06.htm
@slavuska1 Muzu se zeptat jestli byla nejaka reakce po ockovani?
@Flooa píše:
Ale hlavne-pojistovny vetsinou prispivaji tu petistovku.
Jak která, ministerstva vnitra nám slíbila, že nedostaneme nic, nepřispívá na žádné očkováni; prý pro děti narozené 2013, my jsme 2012. Radši to nebudu dál komentovat ![]()
@Cricry ale neee, taky mame MV a davaj 500kc, ale ockovani musi byt v dobe od 1.1.2014 do nevim kdy. Takze kdyz das ted oockovat, doneses paragon a proplati ti 500kc
Holky zajímaly by mě reakce na očko, má to smysl dávat C, když převládá hlavně kmen B??
PS:nevíte kdy by měla být vakcína na C k dostání?
@Boudice23 ja myslim, ze o reakcich tu mozna nejde neco bude
@Flooa píše:
@Cricry ale neee, taky mame MV a davaj 500kc, ale ockovani musi byt v dobe od 1.1.2014 do nevim kdy. Takze kdyz das ted oockovat, doneses paragon a proplati ti 500kc
Tak to je pro mě novinka, dík. Já volala na podzim na infolinku a řekli mi, že nic
Uvažuju o meningokovi a žloutence