Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
prosím o radu/názor, už jsem z toho zoufalá ![]()
Před Vánoci mělo proběhnout u syna (8.1. mu bude 6 měsíců) 3. přeočkování hexou + synflorixem. Syn dostal rýmu a očkování bylo odloženo na 2.1. Problém je, že rýmu má stále tj. zhruba 3 týdny od začátku vkuse, byli jsme hned po Vánocích u zastupující Dr, aby ho poslechla, protože v noci kašlal z rýmy opravdu hodně (odsáváme ve dne i v noci). Naše Dr. před Vánocemi doporučila Mucosolvan + odsávat, poslechově byl ok. Zastupující Dr. po Vánocích doporučila Sinupret + Fenistil kapky, poslechově byl ok. Syn je kojený, zastupující Dr. radila začít s příkrmy, mléko zahleňuje, teď o víkendu jsme tedy začli. První 3 dny mrkev, další den brokolice, večer jsme vykoupali, namazali a všimla jsem si, že je syn osypaný (hodně viditelně to bylo na obličeji a za uchem), v mírnější formě je vyrážka po celém těle. Příkrmy jsme tedy stopli a zítra jdeme k naší doktorce. Očkovat v tomhle stavu ho prostě nechci dát, ale mám strach co na to Dr. - už posledně argumentovala lhůtama do kdy musíme očkování stihnout - aktuálně jsme + 3 týdny navíc kdy mělo k očkování původně dojít. Taky mi vrtá hlavou ta vyrážka. Mažeme teď ráno a večer a všimla jsem si, že jakmile namažeme obličej, vyrážka se hodně zvýrazní, po nějaké době zklidní. Starší dcera (5 let) je atopik, alergik (začali jsme chodit na alergologii takže ještě přesně nevíme na co reaguje), ale ta v synově věku takhle vyrážkou neregovala. Mám moc otázek - 3 týdny trvající rýma v kuse, do toho vyrážka, otázka na co přesně takhle reagoval a hlavně co teď s tím ![]()
@metujenka ja bych ho ockovat s rymou nenechala, prvni dcerka mela druhou davku hexy kvuli ryme taky odlozenou. A na lhuty bych se vykaslala, zname mala mela rymu tri mesice a az po ni ji mudr. naockoval.
No coby, počkat, až bude bez rýmy a bez vyrážky. Může to být po tom příkrmu, ale taky po něčem, cos jedla ty, pokud je kojený. Ale určitě bych to doktorce ukázala.
S tou třetí hexou - on je tam docela velký prostor, do kdy má být dána, my šli víc jak měsíc po původním termínu a doktorka říkala, že v poho
Možná to bude znít až neuvěřitelně ale můj syn se osypával právě po mrkvi. Kamarádka má dceru s atop. e. - po 1.příkrmu dost olezla (taky mrkev). Pověděla jsem, že ji nedáváme, tak taky přestala a holčička je ok. Moje doktorka jí např doporučuje zavádět až po roce.. ![]()
Mezi základními dávkami muže byt pauza az pul roku, mezi základní a tzv +1 muže byt pauza az rok. Větší rozestupy mezi dávkami zajišťují lepší tvorbu protilátek. Můžeš očkovat 3. dávku az za pul roku a vešla by Ses do schématu 2+1 ktere je rovnocenné se schématem 3+1. Pokud ma dítě rýmu (je pravděpodobné, ze telo bojuje s ockovanim), rozjíždí se asi atopak, je bezpečnější očkovat max šetrné schéma 2+1 az bude dítě zdravé.
Na rýmu a odhleneni mám bylinné preparáty, jsou účinné a bez chemikálií.
Dítě se má očkovat jen pokud je úplně zdravé. Ty máš za něj odpovědnost, pokud mu očkování přitíží, ne doktorka. Ty o něm rozhoduješ a doktorka tě může upozornit, to je ale všechno.
Synflorix odděleně nebo ještě lepe nedoockovavat. Je to dobrovolne ockovani, lze kdykoli přerušit. Uz hexa je velmi zatěžující pro miminko. Vnitrni orgány se nastavují na optimální funkci kolem roku dítěte. Ockovani tento přirozený vývoj narušuje, proto děti mívají dost často problémy, jake popisuje zakladatelka.
Neočkovala bych, počkala bych až bude úplně v pořádku. Oni argumentujou doktoři lhůtama a do tehdy a tehdy musí být hotovo, ale stačí vážnější problém a najednou ty lhůty nejsou až tak důležitý. My jsme dostali zákaz očkování před třetím prevenarem a vůbec nevadilo, že tam byl najednou rozestup půl roku. 4 hexa se kvůli tomu taky posunula a teď jak má jít malý na očkování a řeknu, že má trošku rýmu nebo kašel tak sama doktorka, že to posuneme na další týden jestli už bude OK.
@Petullka82 Používáme aromaterapeutické preparáty Karla Hadka (nosni olej baby, china balzam, nekdy i donosol) a take přírodní „věci“ (oloupanou, nakrajenou na kolečka cibuli dat do míst, kde miminko je nejčastěji-postýlky, herní deka, usnadňuje dítěti dýchání a zbavování se hlenů, po oschnutí vyměnit za čerstvou, starou vyhodit) a cibulovomajorankovy vyluh (rozpouštění hlenu, uklidnění kašle). Vyborné návody na pomoc nemocnému dítěti jsou v knihách: Radost ze zdravých děti (strnadelova), Velka kniha zdravi dítěte (votobia), Zdrave dítě a alternativní medicína (Jiří janča)
@Bubiii píše:
@peggy.sl Ahoooj, Peggy
Ahojky!! ![]()
Přeji celé tvojí rodince lásku, štěstí a hlavně zdravíčko!
@peggy.sl píše:
Ahojky!!
Přeji celé tvojí rodince lásku, štěstí a hlavně zdravíčko!
Tobě taky, přejeme vše krásné. ![]()