Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, mám téměř 5,5 letou dceru, která ještě nestihla být očkována látkou, co má být v 5ti letech. Teď jsme se přestěhovali a změnili pediatričku - a ta nás do očkování šíleně nutí. Teď aktuálně má malá zabarvenou rýmu a z toho kašel a ona ji chce naočkovat, já se tomu bráním, nepřijde mi to normální. Už odoláváme dlouho, ale teď minulé pondělí, když jsme u ní byly, tak mi hrozila, že mi malá umře na černý kašel a tetanus, že nebude moct chodit do školy a podobné věci. Co na to říkáte? Mám teda v úmyslu dr. vyměnit, protože jsem asi šlápla dost vedle. Díky za názor.
Jo, tu dr určitě vyměň, jediný rozumný nápad. při nemoci se očkovat nemá. tyjo, ale ani jsem nevěděla, že v 5. letech je nějaký očkování ![]()
Boze, to zase bude mela.
No tak dr rekni, ze az se mala uzdravi, naklusete. A ma to mlade infekcniho puvodu, nebo ma tu chronickou rymu, napr alergickou?
Pokud ockovat nechces vubec, podepis reverz.
Tohle očkování má být mezi 5 a 6 rokem, takže máte do 6 let času dost. Nemám teď čas hledat, ale není to i v očkováku?
@Foltexka rozhodně bych na očkování nešla. Dítě má být zdravé. Mudr nechápu, změnila bych ji.
Tady je to krásně popsané, 5 - 6 rok, takže není co řešit
http://www.naseporodnice.cz/…kalendar.php
Pokud očkovat, tak jedině zdravé dítě, ta pediatra musí být fakt nic moc, většina lékařů to chápe a očkování nenutí a ani nedoporučuje u dětí, které jsou jen náznakem nalomené… za mě absolutní NE, pokud dítě jen trochu jeví známky nemoci
ale ten boj a vysvětlování ti nezávidím (ale máš právo to odmítnout, akorát to ustát… držím
)
Očkování jako takovému se nebráním, ale v takovém stavu se mi to nelíbí. Ona razí názor, že do 38,5 se očkovat může
. Alergická rýma to není, malá je sice alergik a astmatik, ale toto je normální hnusná školková rýma. A ano, očkování je mezi 5 a 6 rokem, tak nevím, kam spěchá. Pořád mele něco s tím černým kašlem. Ano je to teď asi aktuální, ale i přesto se mi ji očkovat nechce, netož před Vánoci. já sama jsem taky nahromadě. Manžel zánět žaludku, no kdo by se o nás postaral.
Tak jak holky píšou… Je to přeočkování - záškrt, tetanus a černý kašel. Má se provádět mezi 5. a 6. rokem.
Určitě bych s nachlazením nešla ani náhodou.
Vůbec bych se s ní nedohadovala a jasně oznámila, že očkovat budu, až bude dítě zdravé.
Nenechávej jí očkovat dokud nebude ok..opravdu. Nejsem zastáncem úplného neočkování, ale vem si, že už takhle má malá oslabené tělíčko nachlazením a když jí tam necháš píchnout sice oslabenou nemoc ve formě vakcíny-není dobré, hodně jí zatížíš imunitu. Rozumnej pediatr by nikdy k očkování i při „jenom“ nachlazení neměl přistoupit. Neber to zle, ale ani vererinář mi nenaočkuje psa třeba při průjmu, z důvodu, že někde něco sežral a to je „jen“ pes.
Já měla syna jako malého hodně nemocného a nikdy se to nezbláznilo, když ho naočkovali, až když byl 100 proc.bez rýmy a kašle.
@Foltexka píše:
Očkování jako takovému se nebráním, ale v takovém stavu se mi to nelíbí. Ona razí názor, že do 38,5 se očkovat může. Alergická rýma to není, malá je sice alergik a astmatik, ale toto je normální hnusná školková rýma. A ano, očkování je mezi 5 a 6 rokem, tak nevím, kam spěchá. Pořád mele něco s tím černým kašlem. Ano je to teď asi aktuální, ale i přesto se mi ji očkovat nechce, netož před Vánoci. já sama jsem taky nahromadě. Manžel zánět žaludku, no kdo by se o nás postaral.
ta mudra je fakt šílenec.. můj dr říkal, že ani s malou rýmou nechodit. Prostě zdravé dítě, jinak nic. Rozsah je rok, takže fakt nechápu, co plaší. ![]()
@Foltexka
Pokud jste i doma nemocni, tak pres vanoce se date dohromady, bez skolky, pak muzete po vanocich smele ockovat, nez zase v kolektivu neco lapne. Idealni cas, za me.
@Foltexka dr vyměn. Ockovat nemocne dite neni normalni. Dej na svuj pocit.
Hmm, tak tohle očkování už okládám přes rok, synovi bude na jaře 6,5. Chtěla jsem to mít z krku a naočkovat v létě, jenomže on už přes rok je velmi často nemocný, minimálně rýma a kašel, horečky, semtam angína nebo něco jiného. Měla jsem podezření na prodělanou boreliozu, taky mu pediatr zjistil chudokrevnost, ale tu léčíme, boreliozu na infekčním vyloučli jako příčinu té nemocnosti, tak nevím. Ještě jdeme na alergologii.
Nenechám ho naočkovat, pokud vidím, že to s imunitou hapruje, nejsem hazardér. Mám odstrašující případ v okolí, kdy častěji nemocného kluka naočkovali a měl docela komplikace, protože se zrovna asi trefili do inkubační doby nějaké nemoci, nebo kdoví…
Doktor tlačí, ale tak nějak v normě a já jsem v tomhle ras, sestra minule říkala, že mám vychytat moment, kdy je zrovna zdravý. Tak jsem jí řekla, že „vychytávat“ pártýdenní klid přes bouří nechci, chci, aby byl zdravější a pak naočkuju z fleku…
Tetanus se nyní přeočkovává u dospělých po 15-20 letech myslím, takže si říkám, že i u dětí je ta imunita delší než pár let. Záškrt se téměř nevyskytuje a nikam necestujeme a věřím, že snad imunita taky nějaká je. Jediný problém je černý kašel, který se šíří i přes mohutné očkování.
Nemocné dítě bych nikdy neočkovala, pediatru vyměnila, i když v případě očkování je skoro zázrak narazit na rozumného lékaře.
Do školy ti dítě samozřejmě vezmou, musí, pouze nebude smět na tábory a podobné akce.
Ona očkuje do 38,5°C? To je šílenec
. Náš doktor je naštěstí opatrný až dost a děti očkuje až 14 dní po uzdravení (i po rýmě).