Problém s očkováním - rýma a kašel

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
12651
16.12.13 12:36

Myslím, že tady mela nebude. I ta nejzapřísáhlejší zastánkyně očkování ví, že nemocné dítě se prostě neočkuje.

Každopádně doktorku změň. K doktorovi musíš mít důvěru a to nemáš. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12651
16.12.13 12:37

Jinak já nenechávám očkovat ani v případě, že se necítím dobře já nebo manžel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.12.13 12:43

To opravdu nemám a není to jen o očkování. I když jsem její jméno řekla u našeho imunoalergoga, tak jen zakroutil očima - a to je taky dost ras, ale dá se s ním vyjít. Je i pediatr, a v létě se bude stěhovat s ordinací k nám do města, tak bych přešla k němu - malou by aspoň znal ze všech hledisek. Otázka, jestli to do léta u této dr. vydržíme. Malá je i tak dost nemocná. Teď byla 6 týdnu v pohodě, ale byla na alergo testech - po těch měla napsané, že 14dní neočkovat, pak jsem ju nechtěla nechávat, protože jsme byly objednány do nemocnice na PH metrii, vyšetření zvládla, ale plakala při těch všech hadičkách, tak jsem jí chtěla nechat chvilku oddech no a teď je nemocná. Už vidím, že se nám bude „mstít“ tím, že malé nenapíše lázně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
615
16.12.13 12:45

Ahoj, tak téhle lékařce bych pravděpodobně nedůvěřovala. Naše pediatrička nerada očkuje i v tom případě, že se jí malá zdá příliš rozmrzelá. Stačí teplota 37 a už očkování pro jistotu o týden odkládá. A já myslím, že je to dobře. Také bych potřebovala nechat naočkovat starší dceru, ale nemůžu. Ze školky nám chodí stále s rýmou, takže smůla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1654
16.12.13 12:50

Nemocné neočkovat. Mě se teď doktorka (jedeme pediacel schéma 2+1) snažila nanutit aspoň ten tetanusek, když už nechci přijít na tu třetí v 3+1, že co kdyby se píchla o jehličku na stromečku, to by na Vánoce měla mít, maminko! :lol: málem jsem si čůrla po telefonu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13073
16.12.13 12:52
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
16.12.13 13:02
:mrgreen: :palec:

Já jsem třeba nakonec úplně zrušila očko proti obrně (dostal jen Infanrix HIB). Sestřičce jsem říkala, že u nás se stejně nevyskytuje a nikam necestujeme. Ale prý jak to…, vždyť je kolem spoustu dětí s obrnou. :roll: (Patrně netuší, co je obrna, proti které se očkuje.)
Nicméně nedělala problém a že je to jen na nás. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
16.12.13 13:16

Tak teď mi dokonce po mé kolegyňce (máme stejnou dr.) vzkázala, že nemáme zapomenout na to očkování - je normálně posedlá :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
16.12.13 13:53

1. doktorka je ludra, která na tebe vyvíjí nepřiměřený nátlak (dcera Vám umře na černý kašel) - to je nepřijatelné
2. doktorka je ludra, která chce naočkovat dítě, které není zdravé (btw do 38,5 očkovat? WTF?)

Nyní končím, aby mi nerupla cévka :lol:

• Citovat
  • Upravit
12651
16.12.13 14:10

Mimochodem, doktorku bych udala na ČLK. nejen že se snaží poškodit pacienta (ať už vědomě nebo ne), ale i probírá jeho zdravotní stav s někým jiným ( vzkazuje po kamarádce).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4367
16.12.13 15:24

Pokud bych měla možnost jiného doktora, už bych tam byla. Tohle je na ránu :cert:
Dcera měla 6. let v listopadu, je poslední 3 roky od října do března nastydlá s ucpaným nosem, kašlem… a od března - dubna začíná pylová sezóna, kdy si jako alergik na břízu a habr oddechne až někdy v červnu. Červenec, srpen, září bývá zdravá. Což je pro mě něco tak nepřirozenýho, vzácnýho, že si to užívám absolutně naplno.
Dr mi v září volala, že musíme do 6. roku naočkovat. Absolutně ne, řekla jsem jí, že si užívám, jak je zdravá a za týden jsme tam byli s angínou. Kdybych kývla, mohla být očkovaná v inkubační době a nechci si představit ten mazec, co mohl nastat, protože i tak malá skončila na píchaném penicilínu.

Psala jsem panu doktorovi Petrášovi a toto mi poslal:

Do završení věku se k posilujícímu očkování používá u nás vakcína Infanrix. V některých zemích se místo této vakcíny uplatňuje vakcína s redukovaným obsahem jako je Adacel nebo Boostrix. Bylo ověřeno, že tuto vakcínu děti v 5 letech snáší významně lépe než dětskou vakcínu Infanrix.
Proto v případě, že z nějakého důvodu nestihnete očkování do uvedeného věku, pak lze očkovat kdykoli později lépe však redukovanou vakcínou (Adacel nebo Boostrix). Protože obě vakcíny nemají pediatři k dispozici pro očkování dětí, budete si ji muset s největší pravděpodobností uhradit sama.

Pyloví alergici nejsou nijak víc zatíženi rizikem nežádoucích účinků po očkování než zdraví jedinci. Nemusíte se obávat, že by alergie Vaší dcery bylo překážkou pro očkování.
Pokud jde o ochranu po očkování proti tetanu, záškrtu a dávivém kašli existuje pouze empirické pravidlo:
dětské očkování (kojenců, batolat) vede k ochraně přetrvávající asi 3-5 let
další posilující očkování prodlužuje ochranu na dalších 5-10 let
a následující posilující očkování pak o 10-15 let

Berte toto jen jako epidemiologický odhad nikoli skutečnou přesnost ochrany. Zmiňujete informace z dnešního článku, kdy ochrana vůči dávivému kašli vakcínou, kterou se dnes očkuje dosahuje zhruba 4-6 let pro většinu a s délkou doby po očkování se riziko dávivého kašle znatelně zvyšuje. Neznamená to však, že někteří mohou být chráněni i déle.

S pozdravem

Dr. Marek Petras
petras@vakciny.net

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
16.12.13 18:14

Možná bys měla napsat její jméno - pro výstrahu..Mengele hadr.. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
397
18.12.13 08:41

Holky, pomoc, teď jsem tam volala, že zítra příjdeme na kontrolu a ona, že mám vzít očkovací průkaz, že pokud bude dobrá, že ju naočkuje, říkám, že dobrá není a ona na to, že toto rozhoduje lékař. Vpodstatě, že do toho nemám co mluvit. To bude zítra teda boj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
18.12.13 08:46

@Foltexka jo, tohle moc dobře znám. Pokaždé, když s ní komunikuji, tak mě hned upozorňuje, že ještě nemá TO očkování. Zítra je ta kontrola nutná?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
18.12.13 08:47
@Foltexka píše:
Holky, pomoc, teď jsem tam volala, že zítra příjdeme na kontrolu a ona, že mám vzít očkovací průkaz, že pokud bude dobrá, že ju naočkuje, říkám, že dobrá není a ona na to, že toto rozhoduje lékař. Vpodstatě, že do toho nemám co mluvit. To bude zítra teda boj.

Já bych ho nebrala a jasně dala najevo, že teď očkovat nebudeme. A pokud bude vyhrožovat hygienou, tak řekni, že to nesmí, protože by porušila lékařské tajemství. Maximálně tě může nahlásit na sociálku, kdyby měla podezření ze zanedbání péče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek