Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Díky za podporu, cítím se hrozně. Budu muset vzít zítra s sebou manžela, sama to asi neustojím. Kontrola nutná až tak není, ale rády bych, aby ji před Vánocema poslechla.
@Foltexka A nešlo by se domluvit na kontrolu rovnou u jiného pediatra? Já to udělala podobně a kartu si nechala sestřička u nové pediatričky poslat.
Hati - nevím, jestli takto před Vánocema mi ji někdo další veme a zatím nevím, ke komu bych jí dala, nemám žádné reference, který lékař je v okolí dobrý. Tato byla na doporučení a vidíš. A taky nemám zdání, jak často lze měnit pediatra. U téhle jsme teprve od září. No každopádně tam jdeme zítra společně s manželem, tak si snad tolik nedovolí - i když je 2× taková než on ![]()
S tím manželem, to je dobrý nápad. Myslím, že si tolik netroufne. Tak držím pěsti!
Můj syn měl po pětiletém přeočkování Infarixem dost vážné problémy - a to byl naočkovaný v době, kdy vypadal úplně zdravý! Dle naší pediatry se s očkováním zřejmě „srazila nějaká virózka“. (Podle mého názoru nešlo o virózku, ale o to, že jeho organismus byl „nalomený“ po předchozích povinných očkováních a tohle očkování to dorazilo. Nicméně nechtěla bych vidět, co by s ním očkování udělalo v době, kdy byl opravdu nachcípaný.) Když měl být v pěti letech naočkován mladší syn, tak jsem podepsala peditře papír, že očkování odmítám. Od přeočkování staršího už uplynuly dva roky a ještě není úplně v pořádku. ![]()
Ty mě děsíš ještě víc
. Snad to není nic vážného. Přeji ať se to brzo zlepší.
Pane bože!!! Dítě je matky a otce, ne státu, ne pediatra!!! Rodiče rozhodují!!!
Víš co ji řekni? „Ne paní doktorko, zatím očkovat nebudeme, až bude malá zdravá. Klidně vám to podepíšu do karty.“
Na to nemůže říct ani popel. Chraň si své dítě, udělej to o jsem si přesvědčená ty a věř tomu že to tak je správně. Neboj se jí, ona to cítí a bude se nad tebe ještě víc povyšovat.
Navíc - tohle očkování mělo u nás velkou reakci, malá měla horečky a 24h spala, zvracela. Další dvě dcery ho dostanou až k šestému roku, dřív ani ťuk. Zákon se neporušuje, vyhláška taky ne. NEMÁ DŮVOD tě hlásit kamkoliv.
Držím palce ![]()
@Foltexka píše:
Ty mě děsíš ještě víc. Snad to není nic vážného. Přeji ať se to brzo zlepší.
Můj syn je zřejmě jeden z těch vzácných případů, které na očkování reagují „nezdravě“.
Po pětiletém přeočkování během týdne celý olezl atopem, a pak postupně skoro přestal mluvit – krátkodobá paměť šla do kytek. Skoro rok nebyl schopný normálně mluvit, protože se mu nevybavovala potřebná slova, zapomínal o čem mluví, končil věty v půlce. Pracovní paměť už má v pořádku, ale má ještě další problémy, snad se jich díky alternativní medicíně a přizpůsobené výchově časem taky zbaví. ![]()
Nicméně, pokud vaše dítko snášelo očkování zcela bez problémů, tak se asi nemusíte děsit - u mých dětí byly varovné příznaky už při předchozích očkováních - akorát, že já jsem je jako laik tehdy nerozpoznala - a pediatra si zřejmě myslela, že nad rizikem očkování převažuje jeho přínos. ![]()
@Foltexka píše:
Hati - nevím, jestli takto před Vánocema mi ji někdo další veme a zatím nevím, ke komu bych jí dala, nemám žádné reference, který lékař je v okolí dobrý. Tato byla na doporučení a vidíš. A taky nemám zdání, jak často lze měnit pediatra. U téhle jsme teprve od září. No každopádně tam jdeme zítra společně s manželem, tak si snad tolik nedovolí - i když je 2× taková než on
Tak vem telefon a volej ![]()
Lékaře můžeš vybrat na www.znamylekar.cz
Jessikko - podle této stránky je třeba tato dr. naše výborná. A obvolávat všechny pediatry v okolí a ptát se na očkování? Naše dr. mi při první schůzce, když jsem tam malou zapisovala sama řekla, že na očkování je čas, že je to mezi 5. a 6. rokem a neuběhnulo ani 14 dní a už začala tlačit. Tak pak si udělej obrázek.
@Foltexka A říct, ze necháte naockovat před 6. narozeninami? Vždyť je tu čas a dítě není dle tvých slov ok. VYHLÁŠKA TOTO UMOŽŇUJE!!! Je mi z toho úzko za Tebe. Zvladněte tu debatu v klidu. ![]()
@Foltexka Ta stránka je samozřejmě jen vodítko, toť vše. Nedá se považovat za bernou minci. A ano, přesně tak bzch postupovala - obvolala pediatry v okolí a zeptala se jich na jejich postoj k očkování. Klidně konkrétně - „Naše doktorka mě tlačí i přes nachlazení do očkování touto vakcínou, dítěti je tolik a tolik. Jak se k tomu postavíte vy?“ Já to tak udělala a dělá to spousta maminek.
Kromě toho mě samozřejmě yajimalo, třeba jak se staví k předepisování antibiotik, jestli má CRP přímo v ordinaci a podobně.
@Foltexka já zrovna včera navštívila pediatry u nás ve městě a narazila jsem na jednu, která mi řekla, že je jí šumák, co a kdy očkuji, takže fakt tací jsou.
@Foltexka Nenech se do ničeho tlačit - na mne byl vyvíjen nátlak na očkování 4.dávky Infarix s tím, že se to musí naočkovat do tehdy a tehdy (lež a lež). Dítě bylo po nemoci, nedala jsem, prostě jsem to den předem zrušila a hotovo. Až se dítě prokazatelně vyzdravilo, šli jsme.